Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Molitve Svetom Anti

Molitve Svetom Anti

Ratings:
(0)
|Views: 2,656|Likes:
Published by kamenjarka

More info:

Published by: kamenjarka on Jun 03, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/21/2012

pdf

text

original

 
Molitve svetom Anti
Za dobročinitelje
Slavni Sveče, koji si toliko bliz Gospodinu, molim te da se kod njegazauzmeš za one koji me vole i koji mi čine dobro. Spomeni se i svihkoji su mi i u prošlosti iskazali svoju pažnju i ljubav svojomdobrotom, pomoću i utjehom. Neka Gospodin usliši njihove molbe i želje i neka njihovuvelikodušnost preobilno naplati u vremenu i u vječnosti. Amen.
Za bolesnu osobu
Dobri sv. Antune! Ti si uvijek uslišavao one koji su se s pouzdanjem k tebi utjecali. Žarko te molim za bolesnu osobu... Isprosi joj zdravlje zakojim toliko žudi i koje joj je toliko potrebno! Ako to ipak nije Božjavolja, onda joj izmoli olakšanje trpljenja i snagu da kršćanski i sIsusom nosi svoj križ.Ti, koji si u svom zemaljskom životu bio prijatelj onih koji su patili ivelikodušno im pomagao ljubavlju i čudesima, štiti i sve nas od bolesti, a u njima krijepi i tješi tako da bi nam postale izvor zasluga zaživot vječni. Amen. Napomena: Tko želi obaviti trodnevnicu ili devetnicu u čast sv.Antunu za ozdravljenje bolesne osobe, može za tu prigodu upotrijebitigornju molitvu nadodavši, svakoga dana, Oče naš, Zdravo Mariju iSlava Ocu te pjesmu "Ak’ čudesa tražiš..." s pripadajućom molitvom.Za obraćenje grešnikaVeliki Sveče! Ti si posvetio svoj život i istrošio svoje snage za spaskršćana i povratak nevjernika k Bogu. Ti si i sada posrednik Božjegamilosrđa za obraćenje grešnika. Molim te, posreduj kod Gospodinaza... , meni vrlo dragu osobu, koja, na žalost, ne živi po evanđeoskojnauci niti prema svom krsnom pozivu.O dragi Sveče, neka ta osoba nađe izgubljenu vjeru, neka počne živjeti pravim kršćanskim životom i neka nađe mir i radost Božjega prijateljstva! Ne dopusti da upropasti svoju vječnu sreću, već posredujda opet postane Božje dijete i osjeti Božju milost u ovom životu ineizrecivu radost na drugom, u nebesima. Amen.
 
Molitva mladića ili djevojke
Slavni sv. Antune, prijatelju mladeži, tebi se utječem i s pouzdanjem ti preporučam svoje težnje i želje. Pomozi mi da živim čisto i pravedno,da ustrajem u sv. vjeri i ljubavi i ostvarim svoje uzvišene kršćanske iljudske ideale.Tvojoj pomoći izručujem svoj studij (posao) kojemu se želim ozbiljno posvetiti i na taj način odgovorno pripremiti za život koristan mojimdragima, Crkvi i ljudskom društvu.Pomozi mi da nađem iskrene prijatelje, čuvaj me od zla, a osobito odsablazni i kompromisa. Učini me jakim u mom ljudskom ikršćanskom uvjerenju, štiti me s neba i trajno zagovaraj predGospodinom Bogom. Amen.
Molitva učenika ili studenta
Sveti Antune! U svome si se životu proslavio učenošću i mudrošću i bio velik prijatelj učenika i studenata. Ti znaš od kolike je za menevažnosti moj studij i kolik trud od mene zahtijeva! Zato mi isprosičvrstu volju da mu se ustrajno posvetim, bistru pamet da uspješno unjemu napredujem i dobro pamćenje da lakše svladavam studijsketeškoće. Neka mi škola bude ozbiljna priprema za život. Po tvom primjeruželim i ja, uz ljudsko znanje i mudrost, sve bolje upoznati Isusa Kristai njegovu Radosnu vijest.O dragi Sveče, daj da mogu uspješno nastaviti svoj studij, sretno položiti sve ispite i spreman poći u život na korist društvu i Crkvi.Amen.
Zahvala na primljenim milostima po zagovoru sv. Antuna
Svemogući i dobri Bože! Iako nevrijedan, s pouzdanjem sam seutjecao tvojem milosrđu po zagovoru tvoga milog sv. Antuna. Ti si memilostivo uslišao, zapravo - uslišao si molbe sv. Antuna koji se zamene dobrostivo zauzeo. Hvala ti, hvala tvojoj vječnoj i neizrecivojdobroti! Hvala i mom dragom posredniku pred tobom, sv. Antunu,kojega si divno proslavio među svojim svetima!Obećavam da ću ti biti i unaprijed, uvijek, istinski zahvalan ne samoriječju nego i djelom, ne samo hvalospjevom nego i životom. Daj mi

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->