Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Proiectarea unei activitati integrate.doc

Proiectarea unei activitati integrate.doc

Ratings:
(0)
|Views: 92|Likes:
Published by Vio Condrei
proiectarea unei activitati integrate
proiectarea unei activitati integrate

More info:

Published by: Vio Condrei on Aug 19, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/23/2014

pdf

text

original

 
UNIVERSITATEA “AUREL VLAICU” ARADFACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI, PSIHOLOGIE ŞI ASISTENŢĂSOCIALĂMASTER: PEDAGOGIE INTERACTIVĂDISCIPLINA: METODOLOGIA ACTIVITĂŢII INTEGRATELECT. UNIV. DR. CAMELIA BRANPROIECTAREA UNEI ACTIVITĂŢI INTEGRATEMASTERAND: SZABO CONDREI MARIA
 
NIVEL II: Grupa pregatitoareTEMA: “ Ce si cum vreau sa fiu?”
 
TEMA PROIECTULULUI: “Ma ingrijesc , sunt sanatos!”MIJLOC DE REALIZARE: Activitate integrataTEMA ZILEI: “Dinti frumosi si sanatosi”TIPUL DE ACTIVITATE: MixtELEMENTE COMPONENTE ALE ACTIVITATII INTEGRATE: DS, DLC, ALASCOPUL ACTIVITATII:
o
Imbogatirea si aprofundarea cunostintelor copiilor referitoare la meserii, inspecial la cea de medic stomatolog;
o
Cultivarea si dezvoltarea interesului pentru igiena dentara si respectarearegulilor de igiena personala;
o
Dezvoltarea capacitatii de a opta, de a lua decizii;
o
Cresterea capacitatii de a relationa cu ceilalti.
ACTIVITATI PE DOMENII EXPERIENTIALE
I.
DOMENIUL STIINTA: “ A CATA PERIUTA LIPSESTE?”-joc didactic( activitate matematica)OBIECTIVE DE REFERINTA:-Sa numere de la 1-8 recunoscand grupele cu 1-8 obiecte si cifrelecorespunzatoare;-Sa identifice pozitia unui obiect intr-un sir utilizand numeralul ordinal.OBIECTIVE OPERATIONALE:O1- sa numere crescator si descrescator in limitele 1-8, folosind atat numeralulcardinal cat si cel ordinal;O2- sa precizeze a cata periuta ( pasta de dinti) lipseste, precum si pozitia ei insirul numeric;O3- sa identifice vecinii unui numar( “mai mare”, “mai mic”) in limitele 1-8;O4- sa respecte acordul dintre numeral si substantiv.
II.
DOMENIUL ESTETIC SI CREATIV :“ PASTA SI PERIA DE DINTI”- joc muzical
2
 
OBIECTIVE DE REFERINTA:-Sa diferentieze auditiv inaltimea sunetelor muzicale;-Sa intoneze cantece pentru copii;-Sa cante acompaniati de educatoare.
 
OBIECTIVE OPERATIONALE:O1- sa intoneze corect cantecul respectand linia melodica;O2- sa asocieze cantecului miscarile sugerate de text;O3- sa desprinda mesajul cantecului.
ACTIVITATI PE CENTRE DE INTERES
I.
BIBLIOTECA: 1.“ HAI COPII SA INVATAM, SANATATEA S-0 PASTRAM”- citire de imagini2. “GUSTARI SANATOASE PENTRU DINTI”- fisa de muncaindependentOBIECTIVE OPERATIONALE:O1- sa citeasca imagini care surprind aspect legate de respectarea regulilor deigiena dentara;O2- sa enumere cauzele care duc la aparitia cariilor dentare;O3- sa precizeze ce se intampla cu cei care nu respecta regulile de igiena;O4- sa deseneze pe fisa numai gustarile sanatoase pentru om.
II.
JOC DE MASA: “ ALEGE IGIENIC”- puzzleOBIECTIVE OPERATIONALE:O1- sa ansambleze piesele pentru a obtine o imagine completa;O2- sa citeasca imaginea refacuta printr-o propozitie;O3- sa sorteze jetoanele corespondente, asezandu-le correct in dreptul imaginii( “ un copil care se joaca”, “ un copil care sta in pat bolnav” etc.);O4- sa coloreze jetoanele alese pentru imaginile refacute.
III.
CONSTRUCTII: “ CABINETUL STOMATOLOGIC”- “Lego”, “Micularhitect”,” Juno”- metoda
 
brainstormingOBIECTIVE OPERATIONALE:O1-
 
să selecteze materialele care pot fi folosite în realizarea temei alese
;
O2- sa realizeze tema propusa prin imbinarea pieselor selectate pentru constructie;O3- sa schimbe lucrarile intre ei, continuand in maniera proprie, lucrarile incepute de
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->