Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
3rd AIDFF "Visual Journeys"

3rd AIDFF "Visual Journeys"

Ratings: (0)|Views: 17 |Likes:
Στα Πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου ΑθήναςAIDFF ξεκινά μια νέα Εικαστική Κίνηση με τίτλο «visual Journeys»

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ
Στα Πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου ΑθήναςAIDFF ξεκινά μια νέα Εικαστική Κίνηση με τίτλο «visual Journeys»

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ

More info:

Categories:Presentations
Published by: Christos N. Karakasis Full on Aug 19, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/17/2014

pdf

text

original

 
 
3
ο
Στα Πλαίσια του
3 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
 
ου
 
AIDFF
 
ξεκινά μια νέα
Εικαστική Κίνηση
 
με τίτλο
«visual Journeys»
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ 
 
Το ψηφιακό, η ψηφίδα, το ψηφιδωτό, το ψηφίο. Η πληροφορία κι ένας διαφορετικόςτρόπος αποθήκευσης και αναμετάδοσης της. Η ψηφιακή πραγματικότητα, ένας άλλοςτρόπος για να βλέπουμε τα πράγματα. Έννοιες παλιές, αλλά ξαναγεννημένες. Στηνέκθεση ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ, οι καλλιτέχνες καλούνται νασχολιάσουν το θέμα, είτε χρησιμοποιώντας μέσα παραδοσιακά, είτε αξιοποιώντας ταψηφιακά μέσα. Η Βαρβάρα Σπυρούλη, ο Δημήτρης Ψωμοδότης, η ΑλεξάνδραΠερρή, ο Γιώργος Παντούλας και η Ελένη Ζόχντη Μπλέτση, καλλιτέχνεςπροερχόμενοι από διαφορετικά πεδία της τέχνης, αλλά και διαφορετικές γενιές,συναντιούνται για να σχολιάσουν την ψηφιακή εποχή με επιτοίχιες γραφές. Απέναντιτους, για έναν ανοιχτό, ζωντανό διάλογο με το παρελθόν, το αφιέρωμα στηζωγραφική της Ελένης Μπότσιου.
Βαρβάρα Σπυρούλη Εικαστικός
 
Η Βαρβάρα Σπυρούλη ξεκίνησε τις κατασκευές με σύρματα όταν ακόμη φοιτούσεστο εργαστήριο του Κεσσανλή. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ζωγραφικής καικατασκευής που πειραματίζεται με την έννοια του ιστού. Η κατασκευή δημιουργείταιστο κενό του χώρου, ως προέκταση της γραμμής που σχηματίζει το σύρμα, το οποίο,καθώς παίρνει διάφορες μορφές, ενσωματώνει στο έργο το ίδιο το κενό.
 
Οι συνδέσεις, οι επαφές από τον ένα πόλο στον άλλο, από τη μία κόλληση στην άλλη,σχηματίζουν ένα δεύτερο έργο ένα σύνθετο πλέγμα που θυμίζει αποτύπωμαψηφιακής δραστηριότητας.
 
 
Αλεξάνδρα
 
Περρή
 
visual artist / performer 
 
Η Αλεξάνδρα Περρή δημιουργεί μια σειρά έργων με θέμα το ανθρώπινο σώμα, τηνεπίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στον τρόπο απεικόνισης της ανθρώπινηςφιγούρας και την διεύρυνση της «ψηφιακής» εικαστικής αντίληψης. Έχει ζωγραφίσει«ρομαντικές» εικόνες που όμως έχουν μελετηθεί και μεγεθυνθεί πρωτίστως μεψηφιακά προγράμματα. Η διαδρομή της προςτο έργο περνάει μέσα από τηντεχνολογία, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι πάντα εμφανές στο αποτέλεσμα. Ηκαλλιτέχνις παρατηρεί ότι σήμερα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να μας φέρειπιο κοντά στη φύση. Με τα ψηφιακά προγράμματα, τις κάμερες και τιςφωτογραφικές, όλοι μας μπαίνουμε στον πειρασμό να μεγεθύνουμε την εικόνα καιέτσι αλλάζει και η θέαση ακόμη του ανθρώπινου σώματος. Η ψηφιακή τεχνολογίαέχει διαφοροποιήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και απεικονίζουμε,καθώς μας κάνει να βλέπουμε περισσότερα από αυτά που συλλαμβάνει ο γυμνόςοφθαλμός.
 
Γιώργος Παντούλας Εικονογράφος / Ζωγράφος
 
Τα τοπία του Γιώργου Παντούλα είναι ψηφιακές φωτογραφίες που έχουν παραχθείακολουθώντας τα τυπικά στάδια επεξεργασίας που απαιτεί η παραδοσιακήφωτογραφία, με τη διαφορά ότι σε όλες τις φάσεις χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικάψηφιακά μέσα. Ο χρόνος έκθεσης του χαρτιού στο φως, ή το πόσο θα «καεί» τοχαρτί, καθορίζει το αν θα είναι μαλακή ή σκληρή η φωτογραφία στην παραδοσιακήεκτύπωση. Με ψηφιακές προσομοιώσεις των μεθόδων αυτών ο καλλιτέχνηςεπεξεργάζεται λεπτομερώς το υλικό του πετυχαίνοντας να «δημιουργήσει» έναμοναχικό ψηφιακό σύμπαν από απόκοσμα, αποκομμένα από το ανθρώπινο στοιχείοτοπία που έχουν εμβαπτιστεί στη γοητεία του ασπρόμαυρου.
 
 
Δημήτρης Ψωμοδότης Γλύπτης / Ζωγράφος
 
Ο Δημήτρης Ψωμοδότης παρουσιάζει τους «Αναρριχητές», μια εγκατάστασηγλυπτών και του ψηφιακού τους αποτυπώματος. Οι αναρριχητές «ανεβαίνουν» σε μιαάλλη περιοχή ή, μάλλον, κατάσταση που διαφοροποιεί τη συχνότητα τους. Οιφιγούρες του Ψωμοδότη μοιάζουν με αθλητές που σκαρφαλώνουν σε σκοινιά,χορογραφημένοι, ώστε η προσπάθεια που καταβάλλουν να μην υπερκαλύπτει τοαισθητικό θέαμα που παρουσιάζουν. Με μικτές τεχνικές δημιουργεί τα γλυπτά του,ενώ το ψηφιακό τους αποτύπωμα στο φόντο μοιάζει να φιλοξενεί τις σκιές ενός«ζωντανού» κόσμου.
 
Ελένη Ζόχντη Μπλέτση,
fashion designer / artist
Η Ελένη Ζόχντη Μπλέτση, στα πλαίσια της έκθεσης ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΕΣΓΡΑΦΕΣ, ταξιδεύει στην Αθήνα από την Αμερική και εκθέτει για πρώτη φορά στηνΕλλάδα μερικά από τα
 
έργα που περιλαμβάνονταν στην περίφημη σειρά «
Fossils of our time
», η οποία είχε εκτεθεί για πρώτη φορά το 1994 στο διεθνούς φήμης
Whistler House Museum of Art
, το χώρο όπου γεννήθηκε ο διάσημος Τζέιμς
 
ΑμποτΜακΝιλ 
 
Γουίστλερ.Η δουλειά της, εμπλουτισμένη με καινούργια έργα, τα οποία
 
εκτίθενται για πρώτη φορά, εγγράφει εδώ και είκοσι χρόνια τμήματα ψηφιακώνσυσκευών στα απολιθώματα της σύγχρονης εποχής. Πρόκειται για έναν φορτισμένοεννοιολογικό συνδυασμό από απολιθώματα διαχρονικά όπως είναι τα οστά ψαριών
 
και τμημάτων ψηφιακών συσκευών με αποκορύφωμα το μεταφορικό έργο
Fish and 

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->