Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
48Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Scapa de Celulita Prin 6 Exercitii

Scapa de Celulita Prin 6 Exercitii

Ratings: (0)|Views: 1,133 |Likes:
Published by ruxandra

More info:

Published by: ruxandra on Jun 17, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/12/2013

pdf

text

original

 
Scapa de celulita prin 6 exercitii
 publicat pe 2 Iulie 2008
Recomanda| Tipareste|Trimite prin Y!M| 7 comentarii » Celulita este o problema comuna cu care fiecare persoana, barbat sau femeie, se confrunta la unmoment dat. Din pacate momentul de aparitie a celulitei nu este deloc tardiv si ne afecteazaimaginia inca din anii tineretii.Pentru a scapa de aceasta problema inestetica trebuie sa ne inarmam cu rabdare, ambitie si sa neschimbam comportamentul alimentar si fizic. Mai exact, trebuie sa ne facem obiceiuri sanatoasein privinta mancarii, sa consumam fructe si legume zilnic si sa evitam carnea de porc, preparatele prajite, semipreparatele, mezelurile , frisca si prajiturile cu crema.In privinta exercitiilor fizice care trebuie urmate pentru a inlatura aspectul de “coaja de portocala” de la nivelul abdomenului, feselor si coapselor, va dam o veste buna si anume ca suntdoar cateva exercitii deloc dificile, putand fi efectuate oriunde, atat la sala cat si acasa.
Sa incepem cu o usoara incalzire
Indiferent de tipul efortului fizic pe careurmeaza sa il faceti, niciodata sa nu sariti pesteincalzire. Pentru ca sfaturile mele sa fieconvingatoare voi face o mica incursiune infiziologia sistemului muscular. Fiecare muschieste bine vascularizat, in sensul ca prezinta printre fibrele sale foarte multe vase de sange(capilarele sunt cele mai numeroase) care nusunt neaparat deschise in stare de repaus.Majoritatea dintre aceste vase se deschid si seumplu de sange in timpul unui efort almuschiului respectiv. Este evident ca, pentru ase umple cu sange vase care erau inchise pana la acel moment, este nevoie de o cantitate maimare de sange care sa fie mobilizata in sistemul cardio-vascular. Aceasta rezerva sanguina se pastreaza de obicei la nivelul splinei si ficatului si se mobilizeaza atunci cand este nevoie.Tocmai de aceea o persoana neantrenata, care face un efort brusc, poate prezenta o durereabdominala acuta, intensa, care “taie respiratiea” si se datoreaza contractiei capsulei splinei care“stoarce” practic sangele din aceasta, crescand patul vascular. Tot din aceste motive vasculare unmuschi nefolosit mult timp se atrofiaza (durerile de ceafa si spate la persoanele care stau mult pescaun, lucreaza la birou etc.), pentru ca, nedeschizandu-se unele vase care ii ofereau nutrienti sioxigen muschiului, o parte din celule acestuia se distrug. De aceea sunt importante exercitiileusoare de intretinere care, chiar daca nu va cresc masa musculara, o mentin pe cea deja existenta.
 
Incalzirea consta in exercitii usoare, de miscare a capului, umerilor, bratelor, trunchiului, picioarelor, mici exercitii de mobilitate si alergare usoara.
Exercitiile anticelulitice
1. In genunchi si cu mainile pe podea veti faceurmatoarele exercitii, incet, fara sa va grabiti side asemenea fara sa atingeti podeaua, in douaserii de cate 25: ridicati piciorul in spate cat demult puteti si mentineti-l in pozitia cea maiinalta timp de o secunda. Coborati usor, fara saatingeti podeaua, apoi reluati exercitiul.2. In aceeasi pozitie de mai sus, cu piciorulflexat la 90 de grade, veti face ridicari laterale,cu stationarea in pozitia de maxima ridicaretimp de o secunda si apoi coborarea lenta a piciorului, fara a atinge genunchii intre ei. Se fac 25 de astfel de ridicari cu fiecare picior indoua-trei serii (in functie de cate puteti).3. Urmatoerele trei exercitii vor avea aceeasi pozitie de inceput: culcat in lateral, cu o mana cesustine capul si cealalta pe sold se vor face exercitiile. Primul exercitiu este mai simplu si constain ridicarea piciorului de deasupra cat de mult puteti, cu aceeasi stationare de o secunda in pozitia de maxima ridicare, cu coborare lenta si evitarea atingerii celuilalt picior. Atentie: axulvarf-calcai al talpei piciorului se va mentine paralel cu podeaua, nu intoarceti varful caci in acestcaz faceti exercitiul eronat.4. In pozitia de la exercitiul 3 veti mentine picioarele lipite si le veti ridica pe ambele simultancat de mult puteti, astfel incat partea laterala a trunchiului sa fie incordata la maxim. Doua serii acate 15 ridicari sunt suficiente.

Activity (48)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Cristea Mihaela liked this
Delia Gioada liked this
Dan liked this
calin sabina liked this
Butyokek liked this
Butyokek liked this
Pacanica liked this
tha_flame liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->