Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Terapia Cu Ape Minerale

Terapia Cu Ape Minerale

Ratings: (0)|Views: 88|Likes:
Published by tatiana

More info:

Published by: tatiana on Jun 17, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/26/2012

pdf

text

original

 
Terapia cu ape minerale
Apele minerale si proprietatile lor terapeutice
Izvoarele de ape minerale sint extrem de cautate pretutindeni. Trecind prin straturilesuccesive cu continut variat de diverse substante, apa spala si dizolvaanumite minerale si saruri solubile. In plus, apele minerale pot sa continaanumite substante organice si bioactive sau gaze dizolvate. Din acestemotive, apele minerale sint utile in cure interne sau externe. De acestecure cu ape minerale beneficiaza cei cu afectiuni ale aparatuluilocomotor sau ale cailor respiratorii, bolnavii de reumatism sau cei carenecesita cure de recuperare dupa traumatisme sau interventii chirurgicale.Apele minerale pot actiona impotriva carentei de saruri minerale, in ele existand maridepozite de calciu, magneziu, si chiar fluor. De asemenea contin si oligoelemente caresunt foarte bine asimilate de organism, asemeni sulfatillor ce le confera virtuti diuretice silaxative.Apele minerale folosite in cure interne vindeca sau amelioreaza boli digestive,normalizeaza functiile gastrointestinale, actioneaza in procesele inflamatorii aleaparatului uro-genital. Apele carbogazoase sint un stimulent, imbunatatind peristaltismulstomacului si intestinului, maresc sau scad, dupa caz, aciditatea gastrica, stimuleazacirculatia la nivelul stomacului si al ficatului. O alta functie de maxima importanta aapelor minerale este lichidarea foamei de oxigen la nivelul tesuturilor, ameliorindrezistenta organismului la boli.
Alte utilizari ale apelor minerale
Cosmeticienii s-au straduit sa asigure hidratarea, hranirea si mineralizareacorespunzatoare a pielii si, pe aceasta cale, a intregului organism. Desigur,metoda clasica o reprezinta baile, mastile si compresele cu apa minerala.Pe linga acestea, au fost inventate sprayuri cu apa minerala, care se pulverizeaza pe fata, pe miini si git. Procedeul este salvator in zileletoride, caci hidrateaza masiv pielea, exact in zonele cele mai expuse laintemperii.Un alt procedeu, la fel de simplu si eficient, este stergerea fetei si a gitului cu cubulete degheata, obtinute prin congelarea apei minerale. Gheata mareste tonusul pielii siaccelereaza circulatia capi-lara la nivelul ei, iar apa minerala topita din cubuletele degheata hidrateaza pielea.Romania are o treime din izvoarele termale si minerale din Europa. Efectul vindecator alacestor izvoare a fost dovedit stiintific si acest lucru face ca multe statiuni balneoclimaterice sa fie recunoscute pe plan international.

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Dan liked this
b0gdyn liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->