Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
TOP 10 RELIGII ALE LUMII.docx

TOP 10 RELIGII ALE LUMII.docx

Ratings:
(0)
|Views: 5|Likes:
Published by Johny 90

More info:

Published by: Johny 90 on Sep 04, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/11/2014

pdf

text

original

 
TOP 10 RELIGII ALE LUMII
Cele mai importante religii ale lumii 
Care sunt cele mai importante culte de pe Glob care au ajuns in
top 10 religii ale lumii
? In intreagalume se gasesc sute de culte religioase mai puternice sau exclusiviste care ajung la popularitatedatorita publicitatii exacerbate de care dau dovada. In cele ce urmeaza veti afla care sunt cele maiimportante religii din lume in ceea ce priveste numarul de adepti oficiali ai acestora. Topul a fostrealizat de adherents.com si s-au luat in considerare numerele de credinciosi care si-au declarat religiain cadrul recensamintelor si altor asemenea date demografice colectate la scara larga.
In top 10 religii in lume, ultimul loc este ocupat de iudaism.
Iudeii cred ca tribul nomad alevreilor este cel ales de Dumnezeu. Aceasta religie este foarte greu de adoptat, dat fiind ca ritualurilede aderare sunt in numar mare. In plus, pentru ca o persoana sa fie de religie evreica, trebuie sa se finascut intr-o familie de aceasta religie, adica sa poarte sangele unuia dintre cele 12 triburi ale natieilui Israel care s-au stabilit pe teritoriul ce poarta si acum acest nume. Aceasta religie este prima dintrecele trei astfel de credinte care s-au format sub obladuirea lui Avraam.
Pe pozitia noua in top 10 religii in lume, conform demograficelor, se afla religiaJuche.
Aceasta credinta spirituala a devenit cea oficiala in Coreea de Nord si a ajuns sa fie singuraideologie acceptata de guvernul nord-coreean care a exclus toate celelalte credinte. Juche se traduce
pe „increderea in propriile forte” si prezinta o ideologie care se invarte in jurul sustinerii in increderea
in sine a fiecarui nord-coreean. Aceasta credinta nationalista este considerata si religie de catre cei dinafara tarii, desi daca nord-coreenii sunt intrebati de religia lor, ei nu vor admite niciodata ca juchereprezinta cu adevarat o religie pentru ei.
Pe locul opt in top 10 religii in lume se afla Sikhismul.
Aceasta religie ce a luat nastere in secolul15 era noastra, in zona Punjab din India. O religie asiatica, aceasta strange zeci de milioane decredinciosi care respecta calitatile soldatului sfant Sant Sipahi. Credinciosii trebuie sa insufleteasca sisa dobandeasca fiecare calitate a acestui sfant: sa isi controleze viciile si dorintele si sa se poata lasain voia virtutilor prezentate in cartea sfanta Sikh
Guru Granth Sahib. Aceasta religie are osumedenie de ritualuri speciale si de legende care se invart in jurul credintei ca Dumnezeu este numaiunul si toata umanitatea este de fapt una, religiile fiind divizate de mana omului.
Pe locul sapte in top 10 religii in lume se afla confucianismul
. Aceasta religie este un sistemfilosofic bazat pe invataturile lui Confucius. La radacinile acestei religii se afla umanismul, si fiinteleumane sunt considerate o panza, acestia putand invata, creste si perfectiona prin auto-educare siauto-creatie. Aceste invataturi se invart in jurul traditiei si legii si, desi in timpul dinastiei Mao a avutloc purificarea Chinei din punct de vedere religios, milioane de chinezi inca mai practica aceastafilosofie.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->