Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
72Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Etichetarea Produselor Alimentare

Etichetarea Produselor Alimentare

Ratings:
(0)
|Views: 7,595|Likes:
Published by yopop666

More info:

Published by: yopop666 on Jun 18, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/27/2013

pdf

text

original

 
Cei mai multi clienti nu inteleg ce reprezinta anumite elemente de peetichetele produselor alimentare. De aceea ne-am propus sa informamclientii cu privire la etichetarea produselor alimentare.Etichetele indeplinesc o serie de functii. Ele fac ca produsele sau marcilesa fie identificabile, cum este cazul numelui Sunkist marcat pe portocale.Eticheta poate ajuta la clasificarea produselor; astfel, compotul depiersici este marcat cu literele A, B sau C, in functie de categoria decalitate in care se incadreaza. Eticheta poate descrie produsul si, insfarsit, eticheta poate promova produsul prin intermediul imaginilor atractive pe care le contine. Unii autori impart etichetele in : etichete deidentificare, etichete de clasificare, etichete de prezentare si etichete depromovare.Cu timpul, etichetele se demodeaza, fiind necesara innoirea lor. Deexemplu, eticheta bauturii racoritoare Orange Crush a fost in intregimeschimbata in momentul in care etichetele folosite de concurentiincepusera sa contina imaginea unor fructe proaspete, cu scopul de aobtine cresterea vanzarilor. Orange Crush a creat o eticheta folosind,pentru a sugera prospetimea, simboluri noi si culori mai vii.
 
Orice incercare de studiere a evolutiei etichetei si etichetarii poate sa porneascadin antichitate si sa ajunga pana in zilele noastre. In aceasta evolutie pot firetinute cateva momente de referinta:• perioada antica, in timpul careia eticheta si semnul producatorului constituiauelemente diferite, separate; formele pe care le imbraca sunt picto gr amele,ideogramele, monogramele care faceau parte comuna cu obiectul (caramizi,elemente de aductiune a apei, amfore, alte produse din metal si ceramica);• perioada renascentista, caracterizata printr-o dezvoltare fara precedent acivilizatiei umane, precum si prin intense schimburi comerciale in interiorul tarilor si in exteriorul lor; utilizarea etichetei devine importanta, avand rolul de aparticulariza produse similare realizate de producatori diferiti (se etichetau astfelpicturi, sculpturi, gravuri, produse artizanale,dar si ban ale obiecte de uz casnic);• perioada moderna, in care eticheta devine tot mai importanta in derulareaoperatiunilor comerciale, continutul sau informativ imbogatindu-se si aparandastfel etichetarea moderna.Cresterea gradului de prelucrare a produselor, diversificarea sortimentului demarfuri, evolutia ambalajului si nevoia de reclama pe de o parte, iar pe de altaparte aparitia hartiei ca ambalaj si a mijloacelor ieftine de imprimare grafica au datun impuls perfectionarii etichetei.

Activity (72)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Stefania Cazacu liked this
alinka66 liked this
andre08amp liked this
alinka66 liked this
alinka66 liked this
Ichim Andreea Isabela liked this
alinka66 liked this
Ceausu Ciprian liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->