Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
78Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cei Sapte Centri Subtili de Forta

Cei Sapte Centri Subtili de Forta

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 1,983 |Likes:
Published by iloieraluca
Cei Sapte Centri Subtili de Forta
Cei Sapte Centri Subtili de Forta

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: iloieraluca on Jun 27, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/07/2013

pdf

text

original

 
CEI SAPTE CENTRI SUBTILI DE FORTA - CHAKRA-ELE
2005-05-09, 12:28
In limba sanskrita, "chakra" inseamna "roata", "cerc". "Chat Chakras"semnifica cele sase chakre sau focare de forta, care se gasesclocalizate in zona trunchiului, gatului si capului, pe linia mediana. Alsaptelea focar energetic se afla situat in zona crestetului capului sireprezinta de fapt mai mult decat o chakra, fiind centrul suprem deintegrare al intregii fiinte.Acesti sapte centri de forta sunt situati fiecare la un centimetru inafara corpului fizic, iar cel de-al saptelea, care nu este propriu-zis ochakra, ci un centru suprem de legatura cu Dumnezeu, se afladeasupra varfului capului (Shahasrara).Chakrele sunt puncte focar de intalnire si interpenetrare a fizicului cupsihicul, mentalul si cauzalul.Din fiecare chakra radiaza un anumit numar de canale energetice("nadi") cunoscute in traditia yoghina sub numele de petale sau spiteenergetice. Clarvazatorii, care se stie ca sunt capabili sa vada corpulastral al celorlalti, descriu adeseori chakrele ca niste focare de luminasubtila distinct colorate care au un numar diferit de petale (canaleenergetice), care pornesc dintr-un punct central.Vom prezenta in continuare, caracteristicile celor sapte centri de forta,asa cum sunt ei prezentati in cadrul stiintei Yoga.
Muladhara Chakra
 Primul centru de forta Muladhara Chakra are ca proiectie in corpul fiziczona dintre anus si sex. Pentru clarvazatori el apare ca o floare delotus cu 4 petale sau canale energetice situate in afara corpului fizicprin care se receptioneaza si se emit 4 tipuri distincte de energie.Centrul radacina, cum mai este numit Muladhara Chakra, reprezintaconstiinta limitata a fiintei conditionate, priza fiintei asupra existenteiconcrete terestre sau fizice, ocrotire, hrana, vointa de a supravietui,controleaza instinctul de conservare, starea de sanatate launtrica,incredere in sine la nivelul fizic, dorinta de acumulari materiale siconfort.Acest centru de forta dizarmonios energizat sau activat in aspectele
 
sale grosiere determina un comportament anormal si stari negativecum, ar fi: lacomie, avaritie, atasament, posesivitate, egoism acerb,somn greu si prelungit, lene, inertie, incetinirea proceselor mentaleetc.Functia fizica a centrului radacina este aceea de excretie si are ca zonade proiectie anusul, intestinul gros, controleaza sistemul imunitar sitesutul adipos (grasimea). Determina in corp sinteza hormonilorgonadici. Prin procesul de rezonanta aceasta chakra ne pune inrezonanta cu energiile subtile ale pamantului, care au vibratia cea mailenta, comparativ cu energiile subtile cu care venim in contact subtilprin focalizarea ferma a puterii de concentrare la nivelul celorlalticentrii de forta. Organul de simt corespondent este nasul, iar simtulspecific este mirosul.
Swadhisthana Chakra
 Muladhara chakra actioneaza sinergic cu Swadisthana Chakra, careeste cel de-al doilea focar energetic plasat in plan subtil la trei degetedeasupra bazei superioare de insertie a penisului la barbat si la treidegete deasupra clitorisului la femeie. Acest focar energeticcoordoneaza in corpul fizic activitatea plexului nervos lombar sisecretia glandelor supra renale. Este prezentat simbolic printr-o floarede lotus cu 6 petale sau spite energetice, prin care sunt receptionate siemise 6 tipuri distincte de energie specifice acestui centru de forta.Swadisthana Chakra reprezinta constiinta senzuala, erotismul,imaginatia si simbolizeaza constiinta potentialului creator.Din punct de vedere psihic acest focar subtil controleaza dorintanestavilita, imaginatia exuberanta si debordanta, halucinatiile,instinctualitatea, libidoul, sublimare energiei sexuale potentiale,dorinta realizarii unei familii, mimetismul social, capacitatea deintegrare armonioasa a fiintei in ambianta sociala in care isi desfasoaraactivitatea.Activarea energetica suficient de intensa a acestui centru face caorganismul sa asimileze usor si optim substantele nutritive ingerate,totodata asigura activitatea armonioasa a aparatului genital atat labarbat cat si la femeie si asigura functia procreativa a speciei umane.Alaturi de celelalte functii ale sale Swadhisthana chakra conferacontrolul asupra sistemului circulator si limfatic, asupra secretieimenstruale, ejacularii, secretiei lactate in perioada sarcinei, salivei,
 
urinei, spermei, secretiilor vaginale aparute in timpul contactuluisexual si lichidului de lubrifiere atat la barbat cat si la femeie.Organul de simt, corespondent lui Swdhisthana Chakra este limba iarsimtul corelat cu energia acestui focar este gustul.
Manipura Chakra
Acest centru de forta subtil este situat aprozimativ la 2 degete distantasub ombilic si este reprezentat simbolic printr-o floare de lotus cu 10petale sau 10 canale energetice prin care se receptioneaza si se emit10 tipuri distincte de enrgie conexe cu energia de "foc" specifica luiManipura chakra. Aceasta energie determina expansiunea constiintei,puterea vointei fiintei, pasionalitatea si dinamismul atat launtric cat simanifest.Manipura Chakra amplifica din punct de vedere psihic dorinta, vointa,egoul, individualitatea, starea de libertate, expansivitate, putere,voluntarism, armonie, stapanire de sine, inteligenta necesara uneiintegrari eficiente in societate. In plan fizic aceasta energiecoordoneaza si sustine functia sistemului digestiv si a sangelui sitotodata secretia endocrina a pancreasului.Organul de simt corespondent lui Manipura Chakra este ochiul iarsimtul subordonat energiei de "foc" este vazul.
Anahata Chakra
 Ca proiectie in planul fizic, Anahata Chakra este localizata in centrulpieptului, pe linia care uneste cei doi sani. In plan subtil ea aparepentru clarvazatori, sub forma unei flori de lotus cu 12 petale saucanale energetice, situate aproximativ la 1 cm in fata corpului fizic.Prin aceste canale energetice, invizibile ochiului obisnuit, sereceptioneaza si se emit 12 tipuri distincte de energie de "aer"specifica lui Anahata Chakra. Energia de aer are o vibratie mai rapidadecat energiile de pamant, apa si foc prezentate anterior, astfel incatputem afirma ca fiinta umana dominant activata la nivelul al 4-lea(Anahata Chakra) are un grad de elevare spirituala superior fiintelordominant activate la nivelul primilor 3 centrii de forta.Trezirea acestui centru subtil de forta amplifica gradat starea decandoare, daruire, puritate, de iubire altruista si dezinteresata,compasiune, blandete afectiva si toleranta plina de intlepciune, starede profunda de impacare si echilibru launtric.

Activity (78)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
esteea liked this
Murariu Elena liked this
Dan liked this
Dan liked this
raza de soare liked this
anidaroti liked this
Vlad Dragos liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->