Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Secretul-germenilor

Secretul-germenilor

Ratings: (0)|Views: 7|Likes:
Published by rodica_dudau6291

More info:

Published by: rodica_dudau6291 on Oct 11, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/11/2013

pdf

text

original

 
Consumul de germeni si-a demonstrat de nenumarate ori efectul benefic asupra sanatatii.Sa descoperim din nou si sa cunoastem acest cadou minunat al naturii, deoarece contin oforta straveche, unicata in lumea plantelor.Forta revitalizanta a germenilor este cunoscuta de la inceputurile omenirii. Efectele benefice asupra organismului sunt cunoscute de umanitate de mult, civilizatiile antice ilapreciau enorm. In China antica, de acum 5000 ani, au fost realizate primele mentionaridespre germeni ca plante medicinale. Poate datorita acestui fapt ele se gasesc zilnic pemasa popoarelor asiatice.
 In ce consta secretul germenilor?
 Contin esenta plantei mature, de aceea sunt foarte bogati in minerale, vitamine si enzime.Cercetatorii au demonstrat ca vitalitatea provine din seminte, acolo sunt ”ascunse” toateelementele nutritive de care au nevoie plantele. Aceste vitamine, minerale, enzime,hormoni, uleiuri volatile sunt denumite elemente vitale.Germenii sunt alimente vii, sursa superioara de vitaminele A, B-complex, C, D, E, G, H, K,U si de minerale. Se regasesc in ele calciu, magneziu, fosfor, potasiu, natriu, siliciu,seleniu, iod, toate naturale, adica cel mai usor de asimilat pentru organism. Chiar siconsumul unei cantitati foarte mici de germeni, zilnic, ar fi de valoare nutritionala mare.Stiati ca toti cei noua aminoacizi esentiali se regasesc in majoritatea germenilor? In plus,in unele seminte intr-o proportie ideala, perfecta pentru noi.Deoarece in majoritatea locurilor nu putem cumpara alimente proaspete de productie bio,acest drum destul de simplu catre o alimentatie sanatoasa merita sa il cunoastem.
 Consumul
In primul rand, germenii trebuie consumati cruzi, deoarece asa ne ajuta cel mai multorganismul, asa au valoare nutritionala mare.
 
Putem sa ii punem pe sandvisuri, putem orna cu ei mancarurile gatite, ii putem pune insalate, sucuri de fructe, turmixuri si creme. Au gust foarte placut, germenii de ridichi si celal cepei au gust foarte accentuat al legumei mature, astfel legumele pot fi inlocuite cuusurinta pe sandvisuri.Consumul cantitatii de germeni trebuie sa fie progresiv, treptat. Daca consumam pentru prima data sau daca incercam un nou tip de germeni pentru prima data, sa consumamnumai o lingura de germeni. Dupa aceea putem creste treptat cantitatea dorita pentruconsum.Deoarece este un compus concentrat, un singur germen are mai multa substanta activadecat planta matura (de 1000-1500 ori mai mare). Asta inseamna ca, de exemplu, substantadin germenii de ceapa e mult mai concentrata decat cea a plantei mature.Tocmai de aceea pot vindeca aceste plante marunte atat de eficient. Un bol de salata pe zinu poate echivala 5 grame de germeni din punct de vedere al eficientei.Vitalitatea este numai in ceea ce este viu. Vitalitatea din germeni este imediat preluata deorganism. Daca populatia de pe Pamant ar consuma alimente vii, s-ar usura, ar fi maicurata. Daca oamenii sunt curati fizic, le este mai limpede spiritul si gandirea lucida.Cum se pot recunoaste germenii proaspeti si de calitate buna? Sunt buni chiar si dupa doua-trei saptamani. Sunt proaspeti, crocanti, au luciu si sunt plini de viata. Tin mult mai mult deo saptamana, dar daca nu consumam din cutie, nu au loc sa creasca si se incurca, de aceeavolumul lor poate sa scada.Mentinerea sanatatii e cea mai buna investitie! Multi incearca sa faca ceva numai dupa ces-au imbolnavit. Sa nu asteptam pana atunci! Sa incepem de acum sa consumam germeni. 
Germeni de broccoli
 
 
• Ca si compozitie, broccoli este una dintre cele mai valoroase legume.• Acesti germeni contin in cantitati mari vitamine, enzime si minerale.• Contin multe componente care sunt utile pentru organism.• Efectul bio–fiziologic corespunde celui al germenilor de varza, totusi existand trei lucruriin plus:o Contin elemente nutritionale care previn aparitia nisipului si a pietrelor la rinichi;o Regenereaza celulele cerebrale;o Enzimele pe care le contin ajuta buna functionare a glandelor endocrine. 
Germeni de grau
 • Regenereaza celulele bolnave. Enzimele din ei opresc inmultirea celulelor malignedeformate.• Curata ficatul.• Intaresc sistemul nervos.• Au efect antiinflamator, antibacterian.• Ajuta digestia.• Mentin in echilibru tensiunea.• Reduc radioactivitatea – efectul radioactivitatii.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->