Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
De 10 Werkprincipes Van Ambtenaar 20

De 10 Werkprincipes Van Ambtenaar 20

Ratings:

4.67

(1)
|Views: 738|Likes:
Published by henri
A4 postertje van de 10 werkprincipes voor Ambtenaar 2.0
A4 postertje van de 10 werkprincipes voor Ambtenaar 2.0

More info:

Published by: henri on Jul 24, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/23/2011

pdf

text

original

 
10 werkprincipes van Ambtenaar 2.0
1. Wees open en zichtbaar
Open werken is een voorwaarde voor anderen om bij tekunnen dragen. Maak dus zichtbaar waar je mee bezig bent. Bijdragen kunnenimmers uit onverwachte hoek komen. Open werken leidt tot vertrouwen enbetrokkenheid, het maakt verbindingen mogelijk. Op die manier neem je mensenmee in je proces, zodat ze zich aan kunnen sluiten. Het maakt je ook betervindbaar op internet, waardoor je je impact kunt verbreden. Het begint bijopenheid.
2. Bepaal je eigen grenzen
Grenzen bestaan niet, die kies je. Ga niet uit van organisaties, dossiers offunctieomschrijvingen, maar van mensen, thema’s en netwerken. Focus op hetonderwerp en zoek daar de juiste mensen bij. Kijk door de structuren heen engebruik wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Vergeet daarbij niet om je eigengrenzen te bepalen: je rol, taak en doel. Wees daar realistisch in. Richt je op waarje meerwaarde en kracht ligt en laat anderen de rest invullen.
3. Zorg dat anderen mee kunnen doen
Doe niets alleen, maar maak mogelijk dat anderen een bijdrage kunnen leveren. Inje netwerk zitten kennis, ideeën en energie waar je gebruik van kunt maken. Diebijdrage kan groot of klein zijn en in allerlei vormen komen. Wat voor de enepersoon een kleine bijdrage is kan voor een ander van cruciaal belang zijn. Daarmoet je niet alleen voor open staan, dat moet je ondersteunen. Wat voor platformof middelen moet je bieden om anderen te kunnen laten bijdragen? Van dat procesben jij de facilitator.
4. Het proces is je product
Niets is ooit klaar, maar het bestaat al vanaf het moment dat je begint. En vanafdat moment begint dus ook je werk: maak het zichtbaar en betrek anderen. Zelfseen eerste idee kan het begin zijn van een groter proces. Daarna kan het groeienen steeds verder verbeterd worden tot een volwaardig product. Maar het kan altijdnog beter. Zorg er dus voor dat je werk verder aangepast en verbeterd kan worden.De wereld eromheen is immers continu in ontwikkeling.
5. Het kan altijd nog duidelijker en nog simpeler
Maak je werk toegankelijk en laagdrempelig, zodat anderen er gebruik van kunnenmaken en mee kunnen doen. Neem ze bij de hand en leidt ze met kleine stapjesnaar binnen. Hoe minder drempels, hoe meer mensen je kunt betrekken. Kijk doorde bril van je doelgroep en maak het voor hen zo makkelijk mogelijk. Duidelijkheidlevert ook tijd op: vraag door: maak helder, communiceer precies en relevant enmaak duidelijk wat de mogelijkheden en jouw verwachtingen zijn.

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Marjon Joosen liked this
TheKnight013 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->