Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
BG kulinar.doc

BG kulinar.doc

Ratings: (0)|Views: 2 |Likes:
Bulgarian cooking
Bulgarian cooking

More info:

Published by: Ventzislav Gueorgiev Karavaltchev on Oct 27, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/27/2013

pdf

text

original

 
BG kulinar
Аз правя една туршия, в която слагам освен цели моркви, още и цветно зеле, зеленидомати, зелени чушки и кервиз. Но ти след като желаеш можеш да си я направишсамо с моркови.В два 3-литрови буркана си нареждаш морковите, като между тях си слагаш илиста кервиз. Когато се напълнят бурканите в тенджера си слагаш за заврат 3 литравода с 6 с.л. едра сол. Щом заври, слагаш 1 ч.ч. оцет и веднага снемаш от котлона икакто е вряло си заливаш туршията. Затваряш си бурканите и 2 - 3 дни ги обръщашнагоре - надолу.Ами това е. След една седмица туршията е готова за консумация. Нашата дори япреполовихме и мисля да сложа още мъничко, защото туршията става многохрупкава.Дано ти хареса. Маринатата е точно за тези 2 з-литрови буркана.
Усолената сланина се нарязва на парчета.В тенджера се слага вода да заври.Пускат се парчетата сланина и се изчаква да заври отново водата.Изважда се сланината и се овалва в подправки предварително смесени:- червен пипер, черен пипер и чубрица.Слага се във фризера да замръзне и се вади по парчета докато свърши.
Предлагам ти рецептата на моята майка за туршия с карфиол -за компотен буркан.Спореднея по хубаво е да се сложат и малко морковки.До ръбчето на буркана/долното/ се слага оцет,1с.л морска сол,3с.л захар,2 аспирина-счукани.Подправки-целина, черен пипер, чесън,бахар.Налива се студена вода.Запечатвасе.Бурканите се обръщат всеки ден в продължение на 1 седмица.Ако не обичаш много кисело намали малко оцета.У нас туршията се прави в три литрови буркани.. и в промишлени количества.На обяд ивечеря , а понякога и на закуска на масата винаги винаги трябва да има чиния с туршия.Дозата за 3- литров буркан:до ръбчето оцет,4с.л морска сол,12с.л захар,6аспирина,подправки.аз правя такава туршия,но и слагам малко зел.доматчета и зеле,но това е пожелание.иначе рецептата е:за 1 буркан(може компотен или на винт)1с.л.мед,2с.л. захар,5с.л. оцет,3с.л. олио,1с.л. равна сол,3 аспирина(предварителноразтворени в малко вода)1 даф.лист,няколко зърна черен пипер.нарязват сезеленчуците.редят се на пластове,като се притискат хубаво,в твоя случай морковите икарфиола,след което се залива с вряща вода до гърлото на буркана.капачката се затваряи буркана се обраща.туршията е готова за консумация на др.ден
Аз правя такава сурова туршия всяка година,много яобичаме...Значи...зелени домати(ако са големи ги нарязвам,ако сацели ги надупчвам с вилицата),моркови,целина,карфиол(нарозички).Ти може да си я направиш и само с домати и моркови де;)

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->