Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword or section
Like this
13Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Amanda Quick - Scandal.pdf

Amanda Quick - Scandal.pdf

Ratings:

3.0

(5)
|Views: 4,530 |Likes:
Published by Lyly_84
Emily Faringdon și Simon Augustus Traherne
Emily Faringdon și Simon Augustus Traherne

More info:

Published by: Lyly_84 on Oct 29, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/09/2014

pdf

text

original

 
 
AMANDA QUICK 
Scandal
Cartea este dedicată câtorva dintre prietenele mele foarte bune: SuzanneSimmons Guntrum, Stella Cameron, Ann Maxwell, Linda Barlow. Mulțumirile mele.
Capitolul 1Fiica era secretul răzbunării sale. Înțelesese asta cu luni în urmă. Prin eaavea să se răzbune pe întregul clan Faringdon, căci dintre cei patru bărbațicare îi erau datori pentru ceea ce se întâmplase cu douăzeci și trei de ani înurmă, Broderick Faringdon îi era cel mai dator.Prin ea avea să-și recâștige dreptul său din naștere și să-l pedepsească pecel care i-l furase în primul rând.Simon Augustus Traherne, conte de Blade, își opri armăsarul castaniuîntre niște ulmi golași și rămase tăcut, privind casa impunătoare. Nu maivăzuse St. Clair Hall de douăzeci și trei de ani, dar în ochii lui triști păreala fel ca atunci când plecase.Din pricina luminii gri a soarelui de iarnă târzie, zidurile de piatră aleedificiului emanau o strălucire glacială. Clădirea avea o eleganță rigidă, nuo arhitectură înzorzonată ca multe alte reședințe asemănătoare. Fuseseconstruită în stilul paladian atât de îndrăgit în ultimul secol și avea un aer de solemnitate distantă.
 
Casa nu era la fel de masivă ca altele, dar fiecare linie a sa avea unrafinament incontestabil, chiar dacă rece, de la ferestrele înalte până lascările largi care duceau spre ușa de la intrare.Chiar dacă în anii scurși clădirea nu se schimbase, peisajul în care eraamplasată suferise transformări majore, observă Simon. Gata cu peisajeleaustere de peluze interminabile presărate din când în când cu clasicelefântâni. Fuseseră înlocuite de grădini cu flori. Multe grădini cu flori.Evident, cineva o luase razna plantând grădini cu flori.Chiar și în toiul iernii, efectul lor era vizibil din depărtare. Primăvara șivara, zidurile cenușii se înălțau dintr-un amalgam îmbietor de flori vesele, plante agățătoare și garduri vii tunse în forme ciudate.Era caraghios. Casa nu fusese niciodată caldă și primitoare. N-ar fitrebuit să fie înconjurată de grădini viu colorate și garduri vii tăiate înforme prostești. Simon bănuia cine era de vină pentru peisagisticarevoltătoare.Roibul se foi neliniștit. Contele mângâie absent gâtul armăsarului cumâna îmbrăcată într-o mănușă de piele.- Nu mai durează mult, Lap Seng, îi murmură el, strângând frâiele. O sămă ocup de nenorociții ăia de Faringdoni foarte curând. După douăzeci șitrei de ani, mă voi răzbuna în sfârșit.Iar fiica era cheia. Nu era ca și cum domnișoara Emily Faringdon ar fi fost o puștoaicăinocentă ieșită de pe băncile școlii. Avea douăzeci și patru de ani și, dupăspusele gazdei lui, Lady Gillingham, era foarte conștientă că i sediminuaseră drastic șansele de a găsi un soț bun. Circulaseră zvonurivoalate despre un scandal din trecutul domniței care îi nimicise oricesperanță de alianță respectabilă.Asta o făcea pe Emily Faringdon extrem de utilă.Simon își dădu seama că petrecuse atâția ani trăind printre culturileciudate din Indiile de Est, încât nu mai gândea ca un englez. De fapt, prietenii și cunoștințele sale îl acuzau deseori că era mult prea enigmatic.Poate că așa și era. Răzbunarea, de exemplu, nu mai era pentru el unconcept simplu, direct, ci mai degrabă unu care implica o atenție și o planificare amănunțite. După tipicul oriental, presupunea să distrugă ofamilie întreagă, nu doar un singur membru al acesteia.Un gentleman englez de viță nobilă nu s-ar fi gândit niciodată să sefolosească de o tânără inocentă în dorința sa de răzbunare. Simondescoperise însă că nu-l deranja deloc această idee. Chiar deloc. Oricum,dacă zvonurile erau adevărate, doamna nu era deloc inocentă.

Activity (13)

You've already reviewed this. Edit your review.
Marina-Corina liked this
Onica Ana liked this
Corina Cojocaru added this note
multumesc
valentina22o liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
myra_ar liked this
gabi_s123 liked this
yume-2013 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->