Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
182Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Rancangan Mengajar Harian Perdagangan Tingkatan 4 PD 2 (Selasa)

Rancangan Mengajar Harian Perdagangan Tingkatan 4 PD 2 (Selasa)

Ratings:

4.67

(3)
|Views: 7,422|Likes:
Published by stanza_03

More info:

Published by: stanza_03 on Aug 04, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/20/2013

pdf

text

original

 
Rancangan Mengajar Harian Perdagangan Tingkatan 4
Mata Pelajaran:PerdaganganTingkatan:4 PD 2Tarikh / Hari:28 Julai 2009 (Selasa)Bilangan Pelajar:27 orang.Masa:10.50 12.00 TengahariTajuk:Pemilikan Perniagaan6.2b Cara menubuhkan perkongsian6.2c Syarikat Sendirian BerhadObjektif:1. Menerangkan cara menubuhkan perkongsian.(Aras 2)2. Mengenalpasti ciri-ciri Syarikat Sendirian Berhad.(Aras 1)Pengetahuan Sedia Ada:Pelajar telah belajar jenis-jenis milikan perniagaan.ABM:Slide power point, komputer, buku teks, bukurujukan, borang PNA.42 dan Borang A. Nilai murni:Menghormati guru, berani, usaha dan tekun.Pendekatan:Berpusatkan guru dan pelajar.Kaedah:Penerangan, soal jawab dan perbincangan.KBKK:Berfikir untuk menjana idea, merumus idea dan membuat penyelesaian.
 
Langkah/MasaIsiKandunganAktiviti GuruDan PelajarPendekatan/Kaedah/ABM/Nilai/KBKK 
Set induksi(5 minit)PermulaanAktiviti Guru:i.Guru mengimbas pelajaran lepas dengan bertanya kepada pelajar apakah yang perlu dilakukan oleh peniaga mililkantunggal sebelum memulakan perniagaanii.Guru mengaitkan dengan P&P pada hari ini iaitu pendaftaran perniagaan perkongsian.Aktiviti Pelajar:i.Pelajar memberi tumpuan.ii.Pelajar menjawab soalan guru berdasarkan pengetahuanmasing-masing.iii.Pelajar bersedia untuk belajar.
Pendekatan:
Berpusatkan pelajar.
Kaedah:
Pemerhatian dan soal jawab.
Nilai:
Menghormati guru, penumpuan dankeberanian.
KBKK:
Berfikir untuk menjana idea.Langkah 1(30 Minit)Cara menubuhkan perniagaan perkongsiani.Mendapat kelulusanuntuk nama perniagaan yangakan digunakan.ii.Mendapat danmengisi Borang A.iii.Menghantar BorangAktiviti Guru:i.Dengan berbantukan perisian power point gurumenunjukkan kandungan langkah-langkah mendaftarkan perniagaan.ii.Guru menerangkan langkah-langkah yang harus dikutiuntuk menubuhkan perniagaan perkongsian.iii.Guru menunjukkan contoh borang PNA.42 dan borang A.iv.Soal jawab antara guru dan pelajar untuk mengujikefahaman pelajar.
Pendekatan:
Berpusatkan guru dan pelajar.
Kaedah:
Penerangan dan perbincangan.
ABM:
Perisian power point,komputer, buku teks,
 
A bersama salinansurat perjanjian berserta bayaransecukupnya kepada pejabat pendaftaran bagi tujuan pemprosesan.iv.Memproses permohonan danmengeluarkan SijilPerakuanPendaftaranPerniagaan (BorangD)v.Mempamerkan SijilPerakuanPendaftaranPerniagaan (BorangD)Aktiviti Pelajar:i.Pelajar memberi perhatian terhadap guru.ii.Pelajar mendengar penerangan guru dan mengemukakan pertanyaan jika kurang faham.iii.Pelajar menjawab soalan yang diutarakan oleh guru. buku rujukan, penmarker.
Nilai:
Menghormati guru, penumpuan dankeberanian.
KBKK:
Berfikir untuk menjana idea.Langkah 2(20 minit)6.2c Syarikat SendirianBerhadCiri-ciri:i.Milikan.Aktiviti Guru:i.Guru memberi penerangan kepada pelajar ciri-ciri perkongsian.ii.Soal jawab antara guru dengan pelajar untuk menguji
Pendekatan:
Berpusatkan guru dan pelajar.
Kaedah:

Activity (182)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Syuhada Omar liked this
Nurul Nadirah liked this
deksul added this note
ade cth RPH bab 6.3 penswastaan tak..? hope dpt bantu.. kalo ade, tlg email ya, tq.. adeq_lela@yahoo.com
Harysan Freedom liked this
puteratennis liked this
Suhailey Hussin liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->