Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Universi Rinor

Universi Rinor

Ratings: (0)|Views: 21 |Likes:
Published by Namon Haxhiu

More info:

Published by: Namon Haxhiu on Nov 06, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/06/2013

pdf

text

original

 
2 Universi Rinor 
EDITORIAL
Përmbajtja3-4Intervista me kryetarin e komunës z.Agim Veliu5-Hapësirat e krijuara për të rinjtë6-Mesazhi i drejtorit të qendrës rinore z.Bujnamin Hoti7-Departamentet e qendrës rinore8-9 LRB feston 1 vjetorin e themelimit të saj
Pjesa e gjimnazit “Aleksandër Xhuvani” 
10-Intervistë me drejtorin e shkollës z.Naim Salihu11-Historiku i gjimnazit “Aleksandër Xhuvani”12-Këshilli i nxënësve13-Kryetari i këshillit(rezome): -Kabinetet, hapësirat, salllat, bibloteka14-15:Aktivitetet e nxënësve të shkollës16-Kuriozitete17-Interneti apo libri18-Këshilla për vitalitet19-Poezi20-Ese21-Talentët
Pjesa e SH.M.L.T “Fan S. Noli” 
22-SH.M.L.T “ Fan S.Noli “ në Podujevë, shkollë e perspektivës23-Historiku i shkollës
Kryeredaktor: Gëzim Haliti
Anëtarët e redaksisë:
 Visar Agushi, Laura Havolli, Donjeta Sheqiri, Alma Sheholli, Agon Hoti, Besarta Salihu, Leona Ferati, Ardi Kika Erona Jaha, Arbnor Kokolli.Dizajni: Namon HaxhiuFotogra: Labinot Bajgora
 
24-25: Intervista me drejtorin e shkollës z.Osman Jashari
26-Unioni i nxënësve dhe aktiviteti i tij27-Portreti i Laura Havollit, Bashkëpunimi me qendrën rinore28-Punëtori më i dalluar, Motori i rrymës së vazhduar 29-Aktivitetet e lira30-31: Kabinetet32-Shekulli i teknologjisë33- Klasa më e mirë e vitit
Pjesa e SH.M.E “ Isa Boletini” 
34-SH.M.E “ Isa Boletini ” - Podujevë35-Intervistë me drejtorin e shkollës z.Fehmi Zeqiri36-Intervistë me profesorin më të mirë në shkollë37-Intervistë me nxënësen më të mirë në shkolllë38-Poezi39-Ese40-Kabinetetet41-Intervistë me prof.Avni Fetahu - Kordina-
tor i rmave ushtrimore
42-Organet e SH.M.E “ Isa Boletini ”
 
 Universi Rinor 3
INTERVISTË ME KRYETARIN E KOMUNËS SË PODUJEVËS Z.AGIM VELIU
“Ju të rinj llapjanë shkollohuni, përgatituni profesionalisht, në mënyrë që të bëheni konkurrentë me moshatarët tuaj dhe ta zini hapin në Shekullin e Ri. ”
Universi Rinor: z. kryetar, a mund të na thoni llimisht
 për disa nga të arriturat e Komunës së Podujevës në këto tri vitet e fundit? 
Kryetari: T’i numërosh të arriturat e qeverisjes lokale  për tri vitet e fundit nuk është e lehtë, ngase
 janë të
shumta, thuajse në të gjithë lëmenjtë e jetës. Përmirësimi
i kushteve të jetesës së qytetarëve përmes investimeve
kapitale në projekte të infrastrukturës rrugore, kulturë,
shëndetësi, arsim, bujqësi dhe ofrimin e shërbimeve
ekase administrative, rregullimin e hapësirave të gjelbëruara dhe, ambientin në përgjithësi, janë prioritetet
dhe njëkohësisht arritjet tona. Nëse duhet t’i numëroj të gjitha arritjet e deritashme, do t’ju marr hapësirë në revistën tuaj, por unë po i theksoj disa prej tyre,
si: asfaltimin e shumë rrugëve në qytet e fshatra, afër 200 km kanalizime. Gjithashtu, kemi bërë shtimin e hapësirave të gjelbëruara, rregullimin e shtratit të lumit Llap, shtimin e hapësirave shkollore, hapësira dhe shërbime cilësore në shëndetësi, përkrahje për bujqit dhe fermerët, kujdes për rastet sociale dhe atyre me nevoja të
veçanta etj.Arritjet tjera janë edhe aprovimi i shumë dokumenteve të
rëndësishme, siç janë: Strategjia e Zhvillimit Ekonomik Lokal, Plani Zhvillimor Urban i Qytetit, Plani Rregullues Urban - Qendër, Plani Mjedisor, e mos t’i numëroj të
gjitha.
Universi Rinor: z. kryetar, cilat janë synimet zhvillimore
 për Komunën e Podujevës? 
Kryetari: Synimet tona janë vazhdimi i realizimit të  projekteve të ndryshme, të cilat drejtpërdrejt ndikojnë
në përmirësimin e jetës së qytetarëve dhe në krijimin e
kushteve të volitshme për zhvillim të bizneseve, të cilat  janë parakusht për zhvillim të qëndrueshëm ekonomik të Komunës së Podujevës. Me Strategjinë e Zhvillimit Ekonomik Lokal, ne i kemi dhënë kahet dhe i kemi theksuar se cilat janë mundësitë dhe përparësitë e komunës sonë, si dhe lehtësirat që ne i ofrojmë.
 
Universi Rinor: z. kryetar, si e vlerësoni zhvillimin e sportit në Komunën e Podujevës, a ka mjaft klube të
sporteve të ndryshme, si dhe sa ka mundësi komuna
t’u ndihmojë nanciarisht këtyre klubeve, kur dihet se
nevojat janë të mëdha?
Kryetari: Komuna jonë ka sportistë shumë të mirë, klube të mira, po ashtu ka edhe rezultate të kënaqshme në gara
të ndryshme. Ne kemi bërë përpjekje që me mundësitë
 buxhetore që i kemi ta ndihmojmë sportin llapjan. Për të gjitha klubet që bëjnë gara, ne ua kemi bërë pagesën e
regjistrimit, ua kemi organizuar transportin drejt qyteteve
 përkatëse, ku ata i zhvillojnë lojërat. Po ashtu, ne i kemi
ndihmuar edhe me forma të tjera, por Ligji për Sportin
nuk na obligon që t’ua bëjmë këto shërbime, ngase  palestra e sporteve u lejohet ta shfrytëzojnë për ushtrime dhe lojëra pa kurrfarë kompensimi.
 Universi Rinor: z. kryetar, dihet se në Kosovë gjendja ekonomike nuk është aq e mirë, ka raste kur nxënësit e
shkollave të mesme dhe studentët nuk kanë mundësi t’i
ndjekin mësimet-studimet. A i keni ndihmuar të rinjtë e komunës sonë në këtë aspekt? Kryetari: Edhe Komuna e Podujevës, sikur edhe gjithë komunat e Kosovës ka gjendje jo të mirë ekonomike.
Kjo gjendje disa familjeve ua vështirëson shkollimin e fëmijëve të të gjitha niveleve. Për t’u ndihmuar sadopak
këtyre rasteve, ne kemi ndarë një shumë të mjeteve
 buxhetore për bursa për nxënësit e shkollave të mesme dhe studentët për çdo vit buxhetor. Vitin e kaluar kemi ndarë 136 bursa dhe kemi siguruar transportin falas për të gjithë nxënësit që udhëtojnë më larg se 3 km. Edhe këtë
vit do ta bëjmë të njëjtën gjë. Universi Rinor: z. kryetar, sa keni dëshirë që t’u ndihmoni të rinjve? Kryetari: Kush nuk ka dëshirë t’i ndihmojë të rinjtë! Të investosh për të rinjtë, është investim për ardhmërinë e ndritur të brezave që vijnë. Është fat i mirë që komuna
 jonë ka të rinj të talentuar dhe se atyre ne duhet që t’ua
sigurojmë mundësitë për t’i ndjekur rrugët e tyre. Me një

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->