Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
22Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Actele Si Costurile Construirii Unei Case

Actele Si Costurile Construirii Unei Case

Ratings:
(0)
|Views: 1,826|Likes:
Published by andreibetea

More info:

Published by: andreibetea on Aug 10, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/27/2012

pdf

text

original

 
ACTELE SI COSTURILE CONSTRUIRII UNEI CASE
Autor: (A.D.)Constructia unei case costa cel putin 300 de euro pentru un metru patrat. Daca vrei sa te apuci detreaba, trebuie sa stii si de ce acte ai nevoie.In urma numeroaselor solicitari primite pe adresa redactiei, publicam in detaliu lista actelor necesare. Astfel, potrivit legislatiei in vigoare, ai nevoie in primul rand de certificatul deurbanism (CU) si de autorizatia de constructie, eliberate de consiliul local.
CERTIFICATUL DE URBANISM
Acesta are o valabilitate de pana la doi ani si se elibereaza, contra cost, in maximum 30 de zile, pe baza urmatoarelor acte:cerere tip;dovada titlului de proprietate;Daca terenul este in extravilan, ai nevoie de avizul primariei pe teritoriul careia se amplaseazanoua investitie, certificatul de calitate al solului, emis de Oficiul de Studii Pedologice siAgrozootehnice si de acordul Oficiului de Cadastru si Organizarea Teritoriului. In CU sunt prezentate si avizele de mediu si utilitati (apa, gaze, electricitate) de care ai nevoie. Taxa CU secalculeaza in functie de marimea constructiei.
AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE
Aceasta este singura care iti da dreptul sa construiesti si o primesti dupa ce depui urmatoareadocumentatie:cerere tip;dovada titlului de proprietate;certificatul de urbanism;dovada platii taxei de autorizare; proiectul pentru autorizatia de construire sau proiectul tehnic. Este cea mai importanta piesa de ladosar si se realizeaza doar de un arhitect avizat. Proiectul include si avizele de mediu si utilitatispecificate in CU;avize de la inspectorii de rezistenta si instalatii;evaluarea costului constructiei; planse desenate; procentul de ocupare la sol a terenului (POT - cat ocupa constructia din toata suprafataterenului); planuri pentru toate segmentele casei (fundatie, nivel, fatade, acoperis).

Activity (22)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Georgiana Achim liked this
Yku Oancea liked this
Lucian Haralambie liked this
raven505 liked this
leinad71 liked this
Dan liked this
Dan liked this
victorb liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->