Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
27Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Tractor Cu Echipament de Buldozer Si Excavator

Tractor Cu Echipament de Buldozer Si Excavator

Ratings: (0)|Views: 3,111|Likes:
Published by barzoiucristian

More info:

Published by: barzoiucristian on Aug 14, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/02/2013

pdf

text

original

 
U.T.C.BFacultateaUtilajTehnologic
EXCAVATOR 60kW
MEMORIU TEHNIC IF 60.0.MT
1/50Pag.1
OBIECTUL PROIECTULUI
Obiectul acestui proiect il constituie excavatorul E60, avand capacitatea cupei de0,7 m
3
si o putere a motorului de 60 Kw.
DESTINATIA SI DOMENIUL DE UTILIZARE
Acest ecavator este destinat lucrarilor de sapaturi in pamant pana la categoria aIV-a.El poate lucra atat deasupra cat si sub baza de sprijin a masinii. Acest tip de excavator semai poate utiliza si pentru incarcare-descarcare materiale, sapaturi de santuri pentruconducte.
CARACTERISTICI TEHNICE PRINCIPALE
Puterea motorului ………………………………… 60Kw ;
Capacitatea cupei ……………….…………………. 0,7m
3
;
Masa totala …………………...………………... 8000Kg ;
Lungime .………………………………………. 5620mm ;
Latime .………………………………………… 2360mm ;
Inaltime .……………………………………….. 3610mm ;
Ampatament …………………………………… 2170mm ;
Ecartament …………………………………….. 1545mm ;
Garda la sol …………………….……………….. 650mm ;
Latimea cupei …………………..……………….. 600mm ;
Inaltimea de ridicare …………….……………... 5530mm ;
Distanta de descarcare …………………………. 5940mm ;
Masa maxima a sarcinii ………………………… 1600Kg ;
Vitaza in regim lent ……………………………. 0-5,5Km/h ;
Viteza in regim rapid …………………………… 0- 40Km/h ;
Presiunea max. din sistemul hidraulic …………... 250bar.
 
U.T.C.BFacultatea UtilajTehnologic
MEMORIU TEHNICEX 60.0MT
2/50Pag.2
DESCRIEREA SI MODUL DE FUNCTIONARE
MASINA DE BAZA
Masina de baza se compune din excavator si incarcator, montat pe tractor, care sesprijina pe sol prin intermediul celor 4 roti motoare. Pe sasiul din tractorului se afla montatmotorul termic, rezervoarele de ulei si combustibil, postul de comanda, cabina siechipamentele de excavator si incarcator.Motorul este de tipul cu 4 cilindri cu injectie directa Diesel , avand o rotatie de 2200rot/min. Cuplul maxim al motorului este de 1400 rot/min , alezajul cilindrului este de 103mm.Mecanismul de directie este actionat de un sistem hidrostatic. Intreaga putere esteutilizata de o pompa principala hidraulica, motorul este proiectat pentru actionareatractorului si echipamentului de lucru. Instalatia electrica lucreaza la tensiunea de 12 V sideserveste pornirea motorului termic si la iluminarea frontului de lucru precum si lasemnalizarea rutiera cand utilajul se deplaseaza pe drumurile publice. Tabloul de siguranteeste suplimentat cu circuitul principal de franare la terminalul pozitiv. Se foloseste unacumulator de 115A/HR si alternator de 75 Amp.Transmisia este proiectata si construita special pentru acest tip de utilaj pe pneuri.Schimbarea vitezelor este sincronizata , puterea poate fi transmisa pentru deplasareamasinii inainte sau inapoi. Vitezele de mers sunt proiectate pentru a mari la maxim productivitatea echipamentului. Transmisia prezinta o cutie de viteze in 4 trepte care permite invingerea eforturilor si o schimbare mai rapida a vitezelor. Franarea se realizeaza prin reglarea automata, include frane multi-disc, diametrul discului este de 220mm,suprafata de frecare este de 129000mm². Frana pentru parcare este montata independent peaxa din spate. Pneurile sunt de doua feluri : fata 12,5x18 ; spate 18,4x26.
 
U.T.C.BFacultatea UtilajTehnologic
MEMORIU TEHNICEX 60.0MT
3/50Pag.3
ECHIPAMENTUL DE EXCAVATOR 
Echipamentul de excavator este montat in consola la partea din spate a tractorului.Saparea se executa in principal prin bascularea manerului fata de articulatia de prindere aacestuia la brat. Dupa incarcarea cupei cu pamant sapat , intregul echipament de lucru esteridicat la inaltimea necesara descarcarii. Cupa se descarca prin bascularea ei. Se readuceintregul echipament de lucru in pozitia initiala si ciclul se repeta. Excavatorul cu cupa estedestinat pentru mecanizarea lucrarilor de pamant si de incarcaturi. Constructiaexcavatorului prevede posibilitatea lucrului cu urmatoaterele tipuri de echipamente cuschimbare rapida : cupa inversa , cupa dreapta, suspensie cu macara, cupa de capacitateridicata in furci. Manevrarea excavatorului este economica in cazul folosirii lui peobiective cu volum mic si raspandite. Cupa turnanta a excavatorului asigura cele mai buneconditii de sapare si de descarcare in mijlocul de transport.Echipamentul de excavator se compune din urmatoarele parti principale :-cupa ;-bratul ;-manerul ;-mecanismul de basculare a cupei ;
Cupa
este o constructie metalica sudata compusa dintr-un perete inferior curb( fundul cupei ) prevazut cu o muchie taietoate ( cutitul cupei ) si doi pereti laterali prevazuti de asemenea cu muchii taietoate. La partea inferioara a cupei sunt prevazutidintii de infigere in material. Pentru a fi cat mai rigida, cupa este prevazuta la parteainferioara a peretelui curb cu elemente de intarire, impiedicand astfel fenomenul devoalare a fundului cupei. La partea din spate a cupei se gasesc urechile de prindere a cupeila bratul excavatorului si la tirantul mecanismului de basculare. Greutatea cupei este destulde redusa , elementele constructive fiind confectionate din tabla de 5mm grosime din otelOL52, obtinand in felul acesta o crestere a capacitatii de ridicare a excavatorului. Muchiiletaietoare ale cutitelor sunt protejate cu un strat de sudura rezistent la uzura abrazivafolosindu-se electozi El Cu 45.

Activity (27)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
r_sadekar liked this
Radu Vasile liked this
Cristina Coceasu liked this
Anne Thompson liked this
Ovidiu Mitca liked this
Petrica Maxim liked this
Dan liked this
macko ivan liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->