Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Referat.clopotInstalatiile Electrocasniceel.ro Instalatiile Electrocasnice

Referat.clopotInstalatiile Electrocasniceel.ro Instalatiile Electrocasnice

Ratings: (0)|Views: 0|Likes:
Published by Alin Marius Gavrila

More info:

Published by: Alin Marius Gavrila on Nov 24, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as RTF, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/24/2013

pdf

text

original

 
 1.DEFINIRE SI CLASIFICAREA INSTALATIILOR INTERIOARE1.A.DEFINIRE 
Prin instalatii electrice se inteleg acele instalatii care sunt destinate a folosi energia electrica pentru fortailu!inat si alte scopuri industriale sau casnice.
".#.CLASIFICARE
 Din
 
 punctul de $edere al locului unde se e%ecuta instalatiile electrice se i!part in& 1. Instalatii interioare care cuprind conductoarele cu toate ele!entele accesorii de !onta' intrerupere  protectie ce se !ontea(a in interiorul cladirilor de orice fel ) ". Instalatiile e%terioare la care ele!entele instalatiei sunt !ontate in afara cladirilor .Instalatiile electrice pot ser$i nu!ai pentru ilu!inat si se nu!esc instalatii electrice de ilu!inat sau pot ser$i pentru ali!entarea diferitelor receptoare electrice de  puteri !ari ca !otoare si cuptoareelectriceaparate de sudat si se nu!esc instalatii electrice de forta .Din punctul de $edere al tensiunii instalatiile electrice de 'oasa tensiune care functionea(a la tensiuni pana la 1*** +se i!part in &
1.
Instalatii electrice cu tensiunea intre conductor si pa!ant pana la ",* +)".Instalatii electrice cu tensiunea intre conductor si pa!ant peste ",* +.
-
Dupa !odul in care se e%ecutainstalatiile electrice se i!part in&
1.
Instalatii electrice e%ecutate aparent la care conductoarele electrice pri(eleintreruptoarele sunt !ontate in !od $i(iil .
".
Instalatii electrice e%ecutate ingropatla care conductoarele electrice nu se $ad .
referat.clopotel.ro
 
".E/EC0TAREA INSTALATIILOR ELECTRICE INTERIOARE".A.ENERALITATI 
Orice instalatie electrica se e%ecuta dupa un proiect de e%ecutie intoc!it de  proiectantii de specialitate.Instalatiile electrice de ilu!inat sant ali!entate de la talouri de distriutie separate de cele care ali!entea(a instalatiile electrice de forta .Succesiunea tuturor operatiilor necesare pentru e%ecutare unei instalatii electrice for!ea(a procesul te2nologic de e%ecutie al instalatiei respecti$e .Principalele operatii care treuie e%ecutate sunt&1. Trasareasarea pe ta$anul si pe peretii incaperilor a instalatiei electrice indicate  pe planul de e%ecutiesaparea santurilor in pereti a locasurilor pentru do(e diluripri(eintrruptoaresi fi%arae acestora in !onta' aparent sau ingropat) ". tragerea conductoarelor intuurile de protectie e%ecutarea legaturilor intre conductoare si i(olarea lor )3ontarea aparatelor de co!utare a consu!atorilor de energie electrica si a talourilor de distriutie)+erificarea instalatiei Procesul te2nologic difera de o lucrae la alta si uneori de la un santier la altul  in functie de !aterialele si utila'ele folosite de specificul cladirilor in care se e%ecuta .
".#. TRANSP0NEREA SC4E3EI ELECTRICE D0PA PROIECT
Aceasta este operatie i!portanta care consta in indentificarea si transpunerea cu preci(ie pe teren a continutului planurilor. Cu aceasta oca(ie se $a inse!na locul unde se !ontea(a& corpurile de ilu!unat nitreruptoarele pri(ele do(ele !asinile electriceprecu! si talourile de distriutietuurile de protectie casi locurile unde se $or e%ecuta strapungerile prin (iduri si plansee.Trasarea circuitelor se efectuea(a cu a'utorul sforii de trasat inegrite de negru de fu!.La instalatiile ingropate circuitele se trasea(a pe constructia netencuita .
referat.clopotel.ro
 
Trasarea se face cu creta sau carunefolosindu5se se!nele con$entionale  pentru aparatele respecti$e .Orientare ori(ontala asforii inainte de trasare se $erifica cu ni$ela cu ula de aercu !etrul sau cu co!pasul de le!n!asurandu5se de circa 6*5,* c! de la ta$an .Directia $erticala a traseelor se $erifica in prealail cu cu firul de plu! sau cu ni$ela cu ula de aer.
".C. SAPAREA SANT0RILOR SI E/EC0TARE STRAP0NERILOR 
Saparea santurilor se e%ecuta cu dalta lata dalta cu $arf si cu ciocanul  pneu!atic sau !asini electrice de gaurit si fre(at santuri. In ta$ane nu se daltuiesc santuri.Tuul de protectie se !ontea(a peste  planseu.La planseele din prefaricate gaurile se dau de oicei inainte de !ontarea ele!entelor pe plansee la locul lor . rin(ile prefaricate nu se strapung .
".D. 3ONTAREA T0#0RILOR DE PROTECTIE
Operatiile de !ontare si fi%are a tuurilor de protectie sunt precedate de unele lucrari pregatitoare in cadrul carora se confectionea(a unele piese care asigura innadirea tuurilor si fi%area lor se efectuea(a unele operatii de taiere si indoire.Tuurile IP se innadesc intre ele cu !ansoane din tala plu!uita .I!ininarea tuurilor PC+5IP se face cu a'utorul diferitelor piese au%iliare& cure 78*9 se!icure 7:,9 si !ansoane .Aceste piese au%iliare sant pre$a(ute la a!ele capete cu portiuni largite astfel incat sa fie posiila i!inarea cu tuul de acelasi dia!etru .
 
referat.clopotel.ro

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->