Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
20Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Blogbejegyzés 15 perc alatt!

Blogbejegyzés 15 perc alatt!

Ratings: (0)|Views: 3,258|Likes:
Published by Goldmann Dávid
Vannak olyan emberek, akik számára a blogolás könnyen megy, mert
szeretnek írni, tudnak is írni, van rutinjuk az írásban és nem okoz gondot
számukra a rendszeresség sem. Még többen vannak azonban azok, akik
szeretnének blogolni, de nehezen jutnak egyről a kettőre. Nekik ajánlom ezt a művet!
Vannak olyan emberek, akik számára a blogolás könnyen megy, mert
szeretnek írni, tudnak is írni, van rutinjuk az írásban és nem okoz gondot
számukra a rendszeresség sem. Még többen vannak azonban azok, akik
szeretnének blogolni, de nehezen jutnak egyről a kettőre. Nekik ajánlom ezt a művet!

More info:

Published by: Goldmann Dávid on Aug 19, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/19/2014

pdf

text

original

 
Profi Tartalomfejlesztés Onlinewww.gazdagmami.hu/tartalom
Blogbejegyzés 15 perc alatt
írta: Vida Ági
Bevezető
Vannak olyan emberek, akik számára a blogolás könnyen megy, mertszeretnek írni, tudnak is írni, van rutinjuk az írásban és nem okoz gondotszámukra a rendszeresség sem. Még többen vannak azonban azok, akikszeretnének blogolni, de nehezen jutnak egyről a kettőre, több órábatelik, mire megírnak egy új bejegyzést, és a napi-heti szintűrendszeresség is nehezükre esik.
A világon jelenleg több, mint 100 millió blog létezik, ezeknekazonban több, mint 60%-a nem éri meg a 3 hónapos kort.
Vajon miértlehet ez? A Technorati felmérése szerint a bloggerek 54%-a hobbiblogot írés nem szeretne bevételt szerezni a blogjával, a blogírók 46%-a azonbanpénzt is szeretne keresni, mégis felhagy a blogolással 3 hónapon belül.Miért?Az okok nyilván számodra is ismerősek: ahhoz, hogy bevételt termeljen ablogod, látogatottságra van szükség, ezt pedig csak úgy tudodmegteremteni, ha sok és jó minőségű tartalmat írsz. Az első blogomból a4. hónapban származott elsőként bevétel, és az első fél évben nem voltolyan nap, amikor ne írtam volna a blogba. A folyamatosan frissítetttartalomnak köszönhetően fizetett hirdetések és partnerek nélkül 5hónap után napi 6-700 körül volt az átlagos látogatószám és ahogyan atartalom bővült, a látogatottság is folyamatosan nőtt. Azóta volt módommegtapasztalni újra és újra a saját és ügyfeleim blogjain is, milyenfantasztikus eredményeket hozhat az értékes tartalom: stabillátogatószámot, bizalmat, kapcsolatokat.Ez az írás azoknak a kezdő bloggereknek szól, akik már belevágtak azírásba, de nehezükre esik tartalommal megtölteni a blogjaikat, híjánvannak az új ötleteknek és problémát okoz számukra a rendszeres írás.Elsősorban abban szeretnék segítséget nyújtani, hogy ne add fel ablogolást, megszabadulj az írással kapcsolatos félelmeidtől és ahátráltató tényezőktől és megtanulj viszonylag rövid idő alatt jóbejegyzéseket írni. Ezt a tanulmányt gondolatébresztőnek szánom, olyanírásnak, amibe bármikor belenézhetsz néhány ötletért, amikor éppensemmi nem jut eszedbe, amiről blogolhatnál.
 
Profi Tartalomfejlesztés Onlinewww.gazdagmami.hu/tartalom
Kezdjük az alapoktól...
A blogolás legnagyobb hátránya az, hogy rendszeresen foglalkozni kellvele, különösen, ha a látogatottságnövelési stratégiádat és akommunikációdat elsősorban erre az egy eszközre építed. Előnyeviszont, hogy kötetlen a forma, ezért sokoldalúan használhatod fel:tehetsz bele képeket, idézeteket, videókat, linkeket, diavetítéseket,hangfelvételeket stb. A stílusod lehet laza, tudományos, irodalmi,hétköznapi beszédre hasonlító vagy egészen egyedi is – mindez a tedöntésed.Egy azonban bizonyos: ha a blogod egyben az üzleti stratégiád része is,tehát nem hobbiból írod, akkor tudnod kell, pontosan mi a célod vele.
Mi lehet a célja egy üzleti blognak?
1.Szakmai ismertg megteremse, PR 
Ebben az esetben a blog lehet egyszerű hírblog is, ami a szakmaieseményekről, a szakmához kapcsolódó történésekről szól, azazlétrejöhet egy olyan szakmai blog, amit mindenki látogat, aki az adottterület iránt érdeklődik, egyfajta tematikus gócpont jön létre, ilyenpéldául adoransky.huvagy aHun2 Blog
2.Látogaszers, látogatottgves
Amennyiben a látogatószerzés a cél, a blog két irányvonalat követhet:1)keretudatosan írja meg a bejegyzéseket és tudatosan étia mélylinkeket
1
2)nagy figyelemre számot tartó bejegyzéseket ír, és bulrbahajló tartalmakkal vonz látogatókat (ez utóbbi hátránya, hogygyakran nem targetált
2
látogatottságot hoz)
3.Kapcsolattars a leenés a régi ügyfelekkel
A blog kiválóan alkalmas arra, hogy az oldalunkra éppen csak betévedtlátogató, a vásárlás előtt álló érdeklődő és a régi ügyfelek felé iskommunikáljunk. Az üzleti blog tartalma a cégről, a termékekről, acéges eseményekről is szólhat, de tartalmazhat szakmai anyagokat,személyes véleményeket, tartalomajánlókat, riportokat – ebben aformában igen változatos kommunikációt tesz lehetővé, ha szem előtttartjuk, milyen sokrétű funkciót kell ellátnia a blognak.
1mélylinkek=olyan linkek, amik nem a honlap/blog főoldalára mutatnak, hanem az egyes aloldalakra2targetált=lzott
 
Profi Tartalomfejlesztés Onlinewww.gazdagmami.hu/tartalom
4.Piackutatás, igényfelmérés
Készíthetünk blogot csak piackutatási céllal is. Ilyenkor a blog arraszolgál, hogy megszólítsuk a célközönséget, felmérjük, milyen igényeikvannak, milyen témák érdeklik őket, illetve kapcsolódóan egy újterméket is be lehet vezetni. Ezt a blogot a kutatás végén le lehet zárni,de akár fenntarthatjuk további termékfejlesztés céljára is.Mivel a blogoknál a felhasználók azonnal vissza tudnak jelezni, hozzátudnak szólni, ezért gyorsan szerezhetünk számunkra hasznosinformációkat.
Például az alvas.kismamablog.huoldalon szabadon lehetettkérdezni az adott témával kapcsolatban, a könyv, valamint későbbaz infotermék a leggyakrabban feltett kérdések, a legtöbbször előforduló problémák alapján készült el. A továbbiakban akérdezési lehetőség megmaradt és az ezt követően érkezettkérdések, felvetések alapján fejlesztem tovább a terméket és finomítom a kampányokat.
5.Termékbevezetés
A blog a termékbevezetés eszköze is lehet. Ilyenkor a blog csakalkalmilag létezik és részben az igényfelmérés feladatkörét is ellátja. Atermékbevezetés idején rendszeres kommunikációt tesz lehetővé azügyfelek felé, és lehetőséget nyújt a termék továbbfejlesztésére, akampány elemeinek finomítására, valamint arra is, hogy az érdeklődőketbevonjuk a termékfejlesztés folyamatába.Ezek a blogok jellemzően csak a termékbevezetés idején élnek (pl. aGazdag Tanácsadó Blog), néhány teljesen megszűnik (pl. MilliomosSzületik Blog), de akad olyan is, ami a termékbevezetés után átalakulhagyományos bloggá (pl. aRizsanélkül Blog)
Mire jó ez neked?
Ha tisztában vagy a blogod céljával/céljaival, akkor nem nehéz témáttalálnod:
Ha a célod egy szakmai gócpont létrehozása
, akkor egy jól használhatóRSS olvasó és a Google Alert segítségével folyamatosan nyomonkövetheted a szakmai híreket, a szakmai blogok, portálok, fórumok,videómegosztások tartalmát és ezekből táplálkozva állandóan frisshírekkel töltheted fel a blogodat.
Ha a célod a látogatószerzés
, akkor azzal kell tisztában lenned, holéred el a célcsoportodat, milyen tartalmakat olvasnak, milyenkulcsszavakra keresnek, mely linkgyűjteményeket, linkmegosztókathasználják, milyen videókra kattintanak rá – ha ezeknek az adatoknak

Activity (20)

You've already reviewed this. Edit your review.
salszalon liked this
OrsolyaJanku liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Schuller Robert liked this
Schuller Robert liked this
Fodor István liked this
otto_takacs liked this
Sztakó Zsolt liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->