Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
СОНЦЕ ВО ТЕГЛА

СОНЦЕ ВО ТЕГЛА

Ratings: (0)|Views: 852|Likes:
Published by chitajte
Составена од песни и кратки раскази, оваа збирка балансира меѓу мисловното, ироничното и хумористичното. До сега објавувани во периодичните списанија и на блог, овие писанија од читателите се оценети како „шармантни“ и напишани со „свежа перцепција“.
Често повикувајќи се на нејзините херои, од Том Вејтс, Ник Кејв, до Шимборска и вработените во омилената кафана, авторката преку оваа книга всушност ја пишува нејзината интимна автобиографија.
Составена од песни и кратки раскази, оваа збирка балансира меѓу мисловното, ироничното и хумористичното. До сега објавувани во периодичните списанија и на блог, овие писанија од читателите се оценети како „шармантни“ и напишани со „свежа перцепција“.
Често повикувајќи се на нејзините херои, од Том Вејтс, Ник Кејв, до Шимборска и вработените во омилената кафана, авторката преку оваа книга всушност ја пишува нејзината интимна автобиографија.

More info:

Published by: chitajte on Aug 27, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/03/2013

pdf

text

original

 
ИЛИНА
 
 Ј.СОНЦЕ
 
ВО
 
 ТЕГЛА
 
ТААУмна,таа мислата острак`о тупаница пркосно ја стегаА кршлива, ровкасо едното око сега во себе,со другото кон надворгледаТивка к`о снегулка,чека ли,чека.
 
KOПНЕНА ПЕСНАПула, јули `97Камчиња к`о овесни снегулки(со рибино масло испрскани)Црвеноперки од солени стапчиња презаситени(со помада од алги негувани)Острови - плочки за табла вртење(пловечки монети од времето кога боговите„писмо-глава“ си играле)И -моето бротче од стиропорсо меурчиња наместо пукнатинисо од патишта и патила невидлива патинаВесело морско коњче,од игра помалку уморново правците на светот неопитноод светот тркалезен и чудесен восхитеноК`о икра за плодењетоа за копно копнее.Не само вода и воздух и оган,но и парче земја.I - Land.I(s)land.

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
caci17 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->