Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Microsoft Word - Hygiënemaatregelen scholen versie 20090818

Microsoft Word - Hygiënemaatregelen scholen versie 20090818

Ratings: (0)|Views: 52|Likes:
Published by Rover

More info:

Published by: Rover on Aug 28, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/28/2009

pdf

text

original

 
Hygiënemaatregelen ter voorkoming van een griepinfectie
Om de kans om griep te krijgen te verkleinen zijn er enkele maatregelen die u kunt treffen.Deze worden hieronder beschreven:
Handhygiene
Het virus is in staat om enige tijd buiten het lichaam inleven te blijven. Bij aanraking van de patiënt en/of zijnomgeving kunnen de handen besmet raken. Een goedehandhygiëne bestaande uit het wassen van de handenmet water en zeep gedurende 10 seconden of het gebruikvan een handalcohol is in staat het virus te elimineren.Handalcohol is een goed alternatief om handen teontsmetten die niet zichtbaar of niet voelbaar vervuildzijn. Dus bijvoorbeeld als u uw neus gesnoten heeft en uheeft geen water, zeep en handdoek in de buurt.Het isdaarom van groot belang om goede handhygiëne toe tepassen. Als handen wassen even niet mogelijk is,probeer dan zo min mogelijk uw mond, neus of ogen aante raken.
Hoest-/nieshygiëne
Houd uw hand of zakdoek voor uw mond als u niest ofhoest, of doe dit in de elleboogplooi. Op deze manier kanu uw handen minder snel besmetten.Gebruik papieren zakdoeken of tissues bij hoesten,niezen of snuiten en gebruik ze eenmalig. Gooi ze daarnain de vuilnisbak. Gebruik het materiaal waarmee u uwhanden droogt (papier of stof) niet meer dan één keer.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->