Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Brad24 Numarul 27

Brad24 Numarul 27

Ratings: (0)|Views: 132|Likes:
Saptamanal de stiri, reportaje, interviuri din Municipiul Brad, judetul Hunedoara.
Saptamanal de stiri, reportaje, interviuri din Municipiul Brad, judetul Hunedoara.

More info:

Published by: Sergiu-Alin Bufnilă on Dec 26, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/27/2013

pdf

text

original

 
La final de 2013, Brad24 vă urează “La mulţi ani!” şi să aveţi un 2014 cu... 2014 momente de bucurie!
Brad24
Numărul 2727 decembrie 2013EXCLUSIV
ONLINE
Informaţii din Brad şi pentru brădenii de pretutindeni
Ilinca Lorinţi ne-a dezvăluit cum a fost anul 2013 pentru ea - pagina 7
An cu surprize
    F   o   t   o   :    F   a   c   e    b   o   o    k
 
2013, un an cu
bune şi cu rele
Mai sunt câteva zile şi părăsim anul 2013, unul în care Bradul nu s-a schimbat prea mult, la suprafaţă. Un lucru vizibil este apariţia Penny Market, în zona de la ieşirea spre Deva. Altceva nu s-a prea făcut. Nu a apărut nicio altă fabrică, nu s-a pus nici măcar o cărămidă la promisa centrală pe biomasă, cinematograful este la fel, biblioteca pârâie din toate încheieturile, iar Gara, marea rană a oraşului, stă să cadă. Ba mai mult, şi pe faţada Liceului a apărut o “cicatrice”.Nu au fost toate rele în 2013. Sportivii din Brad au avut un an extraordinar.
BRAD24 / www.brad24.ro
BRAD
2
Brad24
Foto: Brad24
Cei de la Empi Karate au strâns aproape 200 de medalii la întrecerile naţionale, europene şi mondiale. Aurul a luat Cupa şi Supercupa, iar aeromodeliştii au adunat o mulţime de cupe. Elevii au fost şi ei ocupaţi - au avut tot felul de manifestări culturale. În Brad au fost şi concerte deosebite (Cristina Oltean, Andreea Crepcia, Daniela Vlădescu) şi s-a îniinţat o asociaţie care are grijă de copiii cu dizabilităţi. În plus, a mai apărut un partid, Noua Republică. La mulţi ani tuturor!
+-
* câştigarea Cupei şi a Supercupei de către Aurul Brad;* medaliile sportivilor de la Empi Karate;* înfiinţarea Asociaţiei “Intersecţia 21”;* cupele Clubului de Aeromodelism;* acţiunile de ecologizare din Municipiu;* deschiderea Penny Market;* Clubului Pensionarilor;* înfiinţarea trupei de dans Alpha Crew;* festivalul “Dăruind vei dobândi”;* acţiunea “Poveste de Crăciun”;* concertul Cristinei Maria Oltean;* concertul Andreei Crepcia;* concertul “Două vieţi pentru muzică”;* expoziţiile de la Muzeul de Etnografie;* lansările de carte de la Casa de Cultură;* Balul Bobocilor CNAI;* antrenamentele la baschet.* eşecul proiectului de construcţie a centralei pe biomasă;* creşterea ratei şomajului la o cotă alarmantă;* lipsa de soluţii pentru atragerea de investitori;* inutilitatea Festivalului Vinului;* starea proastă a drumurilor din municipiu şi din satele aparţinătoare;* starea dezolantă a malurilor râului Crişul Alb;* creşterea taxelor pentru anul care urmează;* situaţia grea a Spitalului Municipal;* degradarea în fiecare zi a Gării din Brad;* locul mediocru ocupat de echipa de fotbal Metalul;* lipsa unor idei pentru renovarea scenei din Parcul Tineretului;* slaba implicare a brădenilor în viaţa oraşului.
 A mai trecut un an. 2013 a adus lucruri bune în municipiul nostru. Sunt însă destule probleme care trebuie rezolvate.
 
BRAD24 / www.brad24.ro
Un 2013 plin
EDUCAŢIE
3
Brad24
Liceul Tehnologic “Crişan” din Crişcior este, de cele mai multe ori, în umbra Colegiului Naţional “Avram Iancu” Brad. Cu sau fără motiv, asta rămâne să stabiliţi dumneavoastră. Nefericita reputaţie ascunde însă, pe nedrept, o mulţime de lucruri bune care se petrec la unitatea de învăţământ situată aproape de Brad. Profesorii şi elevii de la Crişcior au avut un prim semestru bogat în activităţi, pe lângă orele de şcoală. Pe 26 septembrie, a fost Ziua limbilor străine, iar o săptămână mai târziu a fost salutat mersul pe jos. Balul Bobocilor şi Ziua Porţilor Deschise au prefaţat Simpozionul judeţean “Creştinismul şi provocările lumii contemporane”, de pe 11 noiembrie. Proiectul educaţional “Ambasadorii nonviolenţei” a prilejuit desfăşurarea a două activităţi: “Cum arată toleranţa” şi o campanie de informare antiviolenţă şcolară. La aceasta din urmă a participat şi Poliţia Comunei Crişcior.
 
Final de an cu sărbătoare
Luna decembrie a adus un proiect special, denumit “Hristos se naşte”. În cadrul acestuia, s-a organizat un
Foto: Facebook Liceul Tehnologic “Crisan”
festival de Crăciun şi s-au strâns alimente neperisabile pentru oamenii mai puţin norocoşi din comună, dar şi din liceu. Mai mult, câţiva elevi au ajutat un domn în vârstă şi i-au asigurat lemne numai bune de pus pe foc în această iarnă.Eforturile elevilor au fost completate de cele ale unor profesori cu sulet mare, cum ar i Cristina Cioară, Angela Marincu, Mihaela Pleşa, Daniel Benea, Monica Drăgoi, Adriana Hărduţ, Ilieş Doiniţa şi Corina Oros. În plus, doamna bibliotecar Nicoleta Tuduran a pus umărul la desfăşurarea acţiunilor de la Liceul din Crişcior.
 
Ziua Eminesciana (15.01) - Prof. Dronca / Oros / Hărduţ / Rus. Se vor prezenta eseurile despre viaţa poetului şi se vor recita de poezii.Dragobetele - ziua dragostei şi a bunăvoinţei (24.02) Spectacol / Teatru / Muzică uşoară, populară / dans - Prof. Benea / Oros / Hurduţ / Dronca / Pasca. Simpozion judeţean “Diversitate şi modernism în abor-darea disciplinelor tehnice în liceul tehnologic” - Prof. Cioară / ISJ Hunedoara - Prof. Miclea / CCD Deva - Ing. Marincu - Ing. Drăgoi în parteneriat cu ISJ Hunedoara /CCD Deva / Primăria Comunei Crişcior / Directori / C.D.I.
Ac ti vi tă ţi  în semes trul II
Proiectul umanitar “Dăruind ţie îţi dăruieşti” - Strângere de alimente neperisabile cu scopul de a ajuta oamenii şi elevii necăjiţi din comună şi din şcoală - Prof. Benea / diriginţii de clase / directori / Primăria Comunei Crişcior / Parohia Ortodoxă Crişcior. Ziua Internaţională a Francofoniei (20.03). Vor fi expoziţii / referate de prezentat. Prof. Varvariuc / Marian Emilia. Activitatea va avea lor la Centrul de Informare.Ziua Copilului “Ploaia de talente” (01.06). Festival organ-izat pentru promovarea talentelor din liceu. Dans /desen / muzică / competiţii sportive. Acţiunea se va organiza în colaborare cu Primăria Crişcior şi Căminul Cultural.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->