Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Пет книги од Бочваров

Пет книги од Бочваров

Ratings: (0)|Views: 337 |Likes:
Published by Lupco Bocvarov
споени петте мои досега издадени книги:


1. “Бегајќи од трпезата на моите црвци“ (поезија), вклучени се и моите препеви на сите 154 сонети на Вилијам Шекспир

2. “Аферата Неруда“ (поезија), вклучени се и моите препеви на книгата “Сто сонети за љубовта“ од Пабло Неруда

3. “Со рими клоцнат Буковски“ (поезија), вклучени се и моите препеви и преводи на 75 песни на Чарлс Буковски

4. “Помилуваниот владика“ (раскази)

5. “Ловејќи ја душата на Висоцки“ (поезија), вклучени се и моите препеви на 60 песни од Владимир Висоцки
споени петте мои досега издадени книги:


1. “Бегајќи од трпезата на моите црвци“ (поезија), вклучени се и моите препеви на сите 154 сонети на Вилијам Шекспир

2. “Аферата Неруда“ (поезија), вклучени се и моите препеви на книгата “Сто сонети за љубовта“ од Пабло Неруда

3. “Со рими клоцнат Буковски“ (поезија), вклучени се и моите препеви и преводи на 75 песни на Чарлс Буковски

4. “Помилуваниот владика“ (раскази)

5. “Ловејќи ја душата на Висоцки“ (поезија), вклучени се и моите препеви на 60 песни од Владимир Висоцки

More info:

Published by: Lupco Bocvarov on Dec 28, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/16/2014

pdf

text

original

 
 
 
 2
Љубомир (Круме) Бочваров
 
Бегајќи
 
од трпезата
 
на моите црвци
 
поезија
 
Свети Николе, 20
1
1 год.
 
 
 3
Оваа книга е целосна издавачка одговорност на авторот, од пишувањето до печатењето.
 
Отпечатена е во 100 примероци кои авторот бесплатно ќе ги растури кај читателите.
 
Со назнака за авторот, оваа книга слободно може да се размножува, во делови или целосно, во печатена или електронска форма.
 
* * CIP
 – 
 
Каталогизација во публикација
 
Национална и универзитетска библиотека “Св.Климент
 
Охридски“, Скопје
 
821.163.3-1
БОЧВАРОВ, Љубомир (Крум
e)
Бегјќи од трпезата нa моите црвци
: поезија / Љубомир (Круме) Бочваров. – 
 
Свети Николе : М.Николов, 2011. – 
 
170 стр. ; 21 см
 
ISBN 978-608-65146-2-4 COBISS.MK-ID 87778314

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
lotoq2w added this note
Две твои книги ги имам во мојата скромна библиотека, Аферата Неруда и Со рими клоцнат Буковски. Со задоволство ги читам и ги покажувам на мои гости љубители на поезија. Благодарам Љубомир.
lotoq2w liked this
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->