Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Elena Filip Liberalism Si Dezvoltare Editura Lumen

Elena Filip Liberalism Si Dezvoltare Editura Lumen

Ratings: (0)|Views: 138|Likes:
Published by Simona

Volumul „Liberalism şi dezvoltare. Principii pentru o educaţie liberală” publicat de autoarea Elena Filip la Editura Lumen aduce în atenţia cititorilor elemente importante privind apariţia şi dezvoltarea liberalismului, modul în care liberalismul „prin componenta sa economică sau social-politică a sugerat şi inspirat rute ale dezvoltării” actuale.

Volumul „Liberalism şi dezvoltare. Principii pentru o educaţie liberală” publicat de autoarea Elena Filip la Editura Lumen aduce în atenţia cititorilor elemente importante privind apariţia şi dezvoltarea liberalismului, modul în care liberalismul „prin componenta sa economică sau social-politică a sugerat şi inspirat rute ale dezvoltării” actuale.

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: Simona on Sep 04, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/02/2010

pdf

text

original

 
Editura Lumenwww.edituralumen.ro
„Liberalism şi dezvoltare. Principii pentru oeducaţie liberală” – Elena Filip
Iaşi august 2009 – Editura Lumenanunţă o noapariţie editorială „Liberalism şi dezvoltare. Principii pentru o educaţie liberală” ce aparşine autoarei ElenaFilip. Este un volum ce prezintă aspecte inedite denatură economică şi social-politică.Volumul „Liberalism şi dezvoltare. Principii pentru oeducaţie liberală” publicat de autoarea Elena Filip laEditura Lumenaduce în atenţia cititorilor elementeimportante privind apariţia şi dezvoltarealiberalismului, modul în care liberalismul „princomponenta sa economică sau social-politică a sugeratşi inspirat rute ale dezvoltării” actuale.Volumul „Liberalism şi dezvoltare” însumează ideile şi munca nestatornică ale autoareiElena Filip în cercetarea acestui domeniu de-a lungul a trei ipostaze academice: licenţă,masterat şi şcoala doctorală. Această primă lucrare ştiinţifică este structurată pe cincicapitole de factură teoretică dar şi practică, ce delimitează şi analizează liberalismul îngeneral, dar şi liberalismul specific unor ţări precum Statele Unite ale Americii, MareaBritanie sau România.Primul capitol al acestui volum se opreşte asupra prezentării conceptelor de bază , atermenilor de „liberalism”, „dezvoltare economică”, „capitalism”, „democraţie”,analizând în acelaşi timp conexiunile şi legăturile ce apar în plan practic între acesteconcepte economico-politice.Autoarea prezintă de asemenea fundamentele liberalismului clasic şi neoclasic, făcândreferire la diferitele tipuri de libertate, atât de natură politică, cât şi de economică saulibertăţi personale. Nu sunt omise nici proprietatea privată, concurenţa socială sau rolulstatului în economie. Acestă parte din volumul autoarei Elena Filip scoţând în evidenţădiferitele aspecte ce pot influenţa liberalismul în dezvoltarea sa dar şi noile direcţii pecare aceasta le poate urma în funcţie de procesele terţe ce-l înconjoară.În cel de-al patrulea capitol sunt analizate bazele unei dezvoltări rapide, precumstabilitatea economică, piaţa liberă şi concurenţa pe piaţa muncii, dar şi alţi factorifavorizanţi dezvoltării economice precum resursele umane, tehnologia dar şi alţiiasemenea. Fiecare dintre aceste aspecte sunt explicate pentru a facilita procesul decunoaştere al cititorului în acest domeniu, care este pe de o parte nou, dar pe de altă partecu sute de ani vechime în societate, sub diferite alte forme.
Stimaţi cititori, Editura Lumenwww.edituralumen.rovă oferă o gamă variată de carte ştiinţifică în domenii precum sociologie, asistenţă socială, filosofie, psihologie, ştiinţele educaţii, ştiinţele politice, ştiinţeleeconomice dar şi în alte domenii.De asemenea cititorii noştri au libertatea de a cita din recenziile noastre însă cu rugămintea de a menţionadocumentul din care au fost preluate citatele. Fiecare recenzie, sau orice alt document, postat de EdituraLumen deţine drepturi de autor în conformitatea cu legea Copyright din România.Vă mulţumim şi vă aşteptăm să vă bucuraţi de cărţileEditurii Lumen

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->