Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
28Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Jevreji - uticaj na svet

Jevreji - uticaj na svet

Ratings: (0)|Views: 2,564 |Likes:
Published by antiglobalista92
Zašto postoji anitsemitizam? Ko to priča o Novom Svetskom Poretku?
Zašto postoji anitsemitizam? Ko to priča o Novom Svetskom Poretku?

More info:

Published by: antiglobalista92 on Sep 07, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/01/2012

pdf

text

original

 
JEVREJI-"izabrani narod"
 zbirka tektova i dokumenata o antisemitizmu:
 
Ova kniga je skup tekstova o jevrejima i njihovom uticaju na svet
.
Sitna,kosa,zadebljana slova
 
su mojikomentari. Ako imate još neki tekst koji bi ste željli uvrstiti u ovu knjigu pošaljite ga na"srpski_patriota@hotmail.com".Tekstovi su napisani od raznih pisaca, književnika, teologa, političara, ideologa; Srba, stranaca, pa isamih Jevreja. Na vama je da sami razmislite o onome što ovde piše. Nemojte ismijavati ovu zbirku i njensadržaj dok ne pročitate.Da počnemo od “Protokola Sionskih mudraca” i jedne diskusije na tu temu, bilo bi dobro da pročitate oveprotokole prije nege što nastavite sa čitanjem ove knjige.
Sadržaj zbirke:
DUSAN NINIC:KOMENTAR PROTOKOLATEKSTOVI O ILUMINATIMA-...Iluminati-CRNO PLEMSTVO,ILUMINATITEKSTOVI O SIONSKOM PRIORATUDejan lučić-PROTOKOLI KAO JEDAN OD DOKUMENATA SIONSKOG PRIORATATEKSTOVI O JEVREJSKOJ DRŽAVI IZRAEL-"Instituta za napredne strateške i političke studije"-DA LI ZNATE?TEKSTOVI O CIONIZMU-Cionizam I Prvi Svetski Rat-Jevrejski posmatrač--BENDŽAMIN FRIDMAN--UVOD G-DINU FRIDMANU IZ NACIONALNE PREDSTRAŽE ...TEKSTOVI O TALMUDU-OPET TAJ TALMUD-VJEROZAKONSKO UČENjE TALMUDA-Vasa PelagićJEVREJSKI UTICAJ-Jevrejsko pitanje-Jaša Tomić-Gospodari Rusije u 1920 godini-DIMITRIJE V. LJOTIĆ-DRAMA SAVREMENOG ČOVEČANSTVA-Milorad Mojić-SRPSKI NAROD U KANDŽAMA JEVREJA-Nazi Lauck NSDAP/AO:40 PITANJA O HOLOKAUSTU-Nazi Lauck NSDAP/AO:Dvadeset činjenica o Jevrejima u istorijiZa kraj:
«Židovi su gubava, zaražena kugom i opasna rasa, koja zaslužuje da se iskoreni od samog rođenja».Đordano Bruno.
 
DUSAN NINIC: KOMENTAR PROTOKOLA
NASTANAK PROTOKOLAProtokoli kao veliki falsifikat
Svako izdavanje Protokola, Jevreji širom sveta odlučno napadaju, (i rekli bi s pravom). Svako ko jepročitao tu knjigu razumeće i zašto.Za njih je ovo falsifikat sačinjen od strane Ohrane (tajne policije carske Rusije). Napisana je da se zasve nedaće okrive Jevreji i prema njima izazove mržnja.Protokole je koristio i Adolf Hitler kada je hteo da izazove antisemitska osećanja među Nemcima.Jevreji kažu da je besmislena tvrdnja o jevrejskoj zaveri da vladaju celim svetom. Po njihovoj verzijinastanka protokola, Ohrana je preradila pamflet Morisa Žolija »
 Razgovor u paklu između Monteskijea i Makijavelija
«. Napisan još 1862.godine u Ženevi, a uperen protiv apsolutističke vlasti Napoleona III uFrancuskoj.U spisu »
 Ka jednoj racionalnoj teoriji tradicije
« Karl Poper (nemački filozof jevrejskog porekla) kažeda se u društvenom životu ništa ne ne odigrava onako kako smo zamislili i da uvek ima neželjenihposledica koje se nikako ne mogu eliminisati. Zato je odlučno protiv svih 'teorija zavere' koje biglobalizovale pokušaje manjih ili većih grupa da utiču na svetsku politiku u smislu osvajanja opštevlasti (kako se obično pripisuje Masonima).Ovo su zastupale uvek levičarske snage i partije liberalne orijentacije.S druge strane oni koji veruju u 'teoriju zavere' dokazivali su da protokoli nisu pamflet i falsifikat, aglavni argument im je to da »neko« svojim delovanjem potvrđuje mnoge stavove iz ovog teksta.Za Protokole se tvrdilo da prestavljaju
 zapis toka Svetskog kongresa Jevreja održanog u Bazelu 1897 
,na kome su doneti planovi za postizanje dominacije nad svetom.Od pozanatih knjiga takve prirode je i ona Viktora Marzdena pod nazivom »Sionski protokoli«. On jebio dopisnik 'Morning posta' iz Rusije.Po njemu istorija protokola je ovakva:Ruski obaveštajni agent u Parizu g-đa Justina Glinka dobavljala je važne informacije koje jeprosleđivala generalu Orgevskom u Sankt Petersburg. Na spisku njenih plaćenika nalazio se i izvesni jevrejin, Jozef Šorst, član Pariske masonske lože 'Mizraim'. Jednog dana 1884. godine Šorst je ponudioinformacije od velike važnosti za Rusiju, a za uzvrat je tražio 2500 franaka. Suma je stigla iz Rusije ipredata je Šorstu koji je g-đi Glinki uručio izvesne dokumente. Šorst je kasnije otišao za Egipat gde je,po izveštaju francuske policije, bio misteriozno ubijen. Original zajedno sa prevodom poslat jeOrgevskom koji je sve to uručio svom pretpostavljenom generalu Čerevinu. Ovaj je trebalo dadokument preda lično caru, ali budući da je bio dužnik ruskim Jevrejima, on je dokument jednostavnosklonio u arhivu. U međuvremenu se u Parizu pojavio jedan pamflet koji govori loše o ruskom dvoru ipošto se sumnjalo da je u to umešana i g-đa Glinka, njoj je naređeno da se vrati u Rusiju. Tu je bilaprognana na svoje imanje gde je zapovedniku okruga Alekseju Suhotinu dala kopiju dokumenta koji midanas poznajemo kao »Protokoli sijonskih mudraca«. Suhotin dokumente pokazuje svojim prijateljimaStepanovu i Nilusu. Stepanov 1897. godine privatno izdaje Protokole, a profesor Sergej A Pilus prviput ih objavljuje u Carskom selu 1901.godine. Nilusov prijatelj G. Butmi takođe je izdao Protokole i jedan primerak ovog izdanja nalazi se od 10.08.1906.godine u Britanskom muzeju.
 
Januara 1917.godine Sergej Nilus je pripremio drugo izdanje dopunjeno i 'dokumentovano'. Međutim,pre nego što je došla na tržite, kniiga je zaplenjena i uništena po naređenbju Arona Kirbiza, poznatijegpod imenom Kerenski. Nekoliko primeraka ipak je sačuvano i prebačeno na zapad. Knjiga je izdavana1919. u Nemačkoj, 1920. u Engleskoj i Francuskoj, i iste godine i godinu kasnije i u SAD. UJugoslaviji knjiga je izdata 1929. u Split, 1933. u Beogradu, zatim ponovo 1941. po dolasku nacista uokviru antimasonske izložbe, a sada ima i svoje najnovije izdanje 1994. godine od strane kuće»Velvet« koje je zabranjeno, kao i druga.I uglavnom ovaj stav i preovlađuje u savremenim naučnim krugovima - da su protokoli potpunifalsifikat, spis u celini sumnjiv. Da su ga nosioci antisemitskih interesa podmetnuli sa namerom da seozloglasi judaizam.Ali, dali baš smemo tako odbaciti protokole?Oni sami snažno svedoče protiv takvog zaključka, jer sadrže jedan broj zagonetnih napomena - kojesasvim očigledno nisu judaističke, tako da ih sigurno nije mogao smisliti neki lukavi prevarant.Nijedan antisemitnski falsifikator sa makar malo pameti nikako ne bi umešao takve napomene u namerida stvori nepoverenje u judaizam, jer niko ne bi verovao da su one jevrejskog porekla.Pođimo redom i iznesimo neke od njih na koje bi smo skrenuli pažnju čitaocima:- U tekstu se u više navrata govori o dolasku
masonskog kraljevtsva
i
kralja sionske krvi
koji će vladati tim masonskim kraljevstvom. Izjavljuje se da će budući kralj biti izdanak
dinastičkog korena kralja Davida.
Tvrdi se da će
kralj Jevreja biti stvarni papa
i
 patrijarhmeđunarodne crkve.
Kao izraz jevrejske misli, stvarne ili izmišljene, takve izjave su bukački besmislene. Još odbiblijskih vremena ni jedan kralj nije imao mesta u jevrejskom predanju, a samo načelokraljevanja je postalo potpuno beznačajno.Zamisao o kralju bila bi isto toliko besmislena jevrejima 1897,g, koliko i danas, a ni jedanfalsifikator nije mogao biti neobavešten o toj činjenici. Čini se zaista da su navedenenapomene pre hrišćanskog porekla nego judaističkog.Tokom poslednja dva milenijuma
 jedini kralj Jevreja bio je sam ISUS
- a on je prema jevanđeljima bio od
dinastičkog korena Davidovog
.Ako neko izmišlja jedan spis i pripisuje ga jevrejskoj zaveri zašto bi unosio takonesumnjivo hrišćanke prizvuke. (Na ovome ćemo se podrobnije zadržati nešto kasnije).- Tekst Protokola se završava neobičnim iskazom:
"Potpisano od strane predstavnikaSiona 33 stepena".
Zašto jedan antisemitski falsifikator ne bi pokušao da okrivi sve Jevreje umesto samonekolicinu onih koji sačinjavaju
 predstavnike Siona 33 stepena
? Zašto ne bi objavio da suspis potpisali, recimo, predstavnici međunarodne jevrejske skupštine? Teško dapredstavnici Siona 33 stepana uopšte deluju kao da se odnose na judaizam ili na ma kakvumeđunarodnu jevrejsku zaveru. U najboljem slučaju izgledalo bi kao da je to samomasonski spis, a znamo da 33 stepen u masonstvu pripada takozvanoj strogoj pokornostisistema slobodnog zidarstva kojeg je uveo Hunt na zapovest svojih nepoznatihpredpostavljenih čiji je pripadnik bio Čarls Redklif. Važno je reći da gornje razrede ovogreda čine najniži razredi tajnog reda Sionskog priorata.

Activity (28)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Maida Malagić liked this
madcaddis liked this
zpoturica569 liked this
zelnid4 liked this
verka0404 liked this
arkade liked this
arkade liked this
dsfsbm liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->