Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Abuzul de Alcool

Abuzul de Alcool

Ratings: (0)|Views: 2|Likes:
Published by Stefana Boban

More info:

Published by: Stefana Boban on Jan 05, 2014
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/30/2014

pdf

text

original

 
 
Abuzul de alcool
 
 Alcoolul este un hipnotic sedativ care induce depresia sistemului nervos central, dind consumatorului o stare de relaxare.
 
Depedenta de alcool poate fi definita simplu ca o nevoie puternica de a consuma substante toxice (bauturi) care sunt obtinute din grau sau fructe fermentate. Aceste substante includ berea, vinul si alte lichioruri tari. Alcoolismul isi face prezenta atunci cand o persoana tanjeste dupa alcool si nu-si poate limita sau stapani consumul. Daca experimenteaza cineva simptome precum greata, transpiratie, tremurat sau anxietate atunci cand inceteaza sa consume alcool, sau daca simte nevoia de a bea cantitati mai mari de alcool pentru a se simti bine, acea persoana este cel mai probabil alcoolica.
 
Unii considera ca a te opri sa mai bei este doar o problema de vointa, insa alcoolismul este ceva mai complicat decat atat. Dorinta unui alcoolic dupa alcool este atat de mare incat ii suprima abilitatea de a se opri din baut. ajoritatea alcoolicilor au nevoie de asistenta pentru a putea sa renunte la alcool. !u tratament si sprijin din partea familiei si prietenilor, multi au reusit sa renunte la bautura si sa-si refaca viata. "otusi, este trist faptul ca mai exista oameni care nu s-au putut opri, in ciuda intregului ajutor de care au beneficiat. #amenii de stiinta spun ca cei care au in familie membri depedenti de alcool sunt mult mai predispusi spre alcoolism, daca aleg sa bea. Alcoolismul se poate dezvolta sau agrava datorita anturajului sau experientelor traumatice din viata. Acesti factori pot include cultura, familia, prietenii, presiunile semenilor si modul de trai al oamenilor.
 
 Alcoolismul poate provoca necazuri serioase oamenilor si poate fi destructiv din punct de vedere fizic si mintal. $n prezent, consumul de alcool este prezent in jumatate din toate crimele, accidentele mortale si sinuciderile. %xista de asemenea si multe probleme de sanatate asociate consumului de alcool, precum vatamarea creierului, cancerul, boli ale inimii si ale ficatului. Alcoolicii care nu inceteaza sa mai bea isi reduc durata vietii cu &' sau chiar & ani. %sti pe punctul de a deveni alcoolic daca nu poti face nimic fara sa consumi alcool, o persoana normala nu simte nevoia de alcool pentru a reusi sa faca ceva. De multe ori

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->