Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
29Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Hibridni Sistemi Gotov Doc

Hibridni Sistemi Gotov Doc

Ratings: (0)|Views: 1,121|Likes:
Published by vice8

More info:

Published by: vice8 on Sep 17, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/07/2013

pdf

text

original

 
Seminarski rad
UVOD
Razvoj, implementacija i poslovne primene ekspertnih sistema. Sistemifuzzy logike, neuronskih mreža, genetičkih algoritama, kao zasebnihtehnika i u kombinaciji, kao hibridnih sistema.Najnoviji rezultati istraživanja u navedenim oblastima su izučavani sateoretskog i praktičnog aspekta i omoge studentima da mogusamostalno razvijati inteligentne informacione sisteme, vršiti inženjeringznanja i donositi odluke primenom heurističkog pristupa, uz inteligentnuanalizu raspoloživih podataka.Hibridni sistemi nastaju integracijom dva ili više kompjuterskihinformacionih sistema. Do danas je razvijeno više klasa hibridnihsistema, ali među osnovne ubrajaju se:integracija sistema za podršku odlučivanju i ekspertnih sistema,integracija ekspertnih sistema i neuronskih mreža,globalna integracija više informacionih sistema.Oblici integracije dva ili više kompjuterska informaciona sistemameđusobno se razlikuju po arhitekturnim rešenjima spajanja sistema.
1
 
Seminarski rad
INFORMACIONI SISTEMI U MENADŽMENTU
HIBRIDNI SISTEMISadržaj ovog poglavlja posvećen je razmatranju informacionih sistema umenadžmentu. Detaljnije su razmatrani neautomatizovani informacionisistemi, upravljački informacioni sistemi, sistemi za podršku odlučivanju,ekspertni sistemi, hibridni sistemi i veštačka inteligencija.KLASIFIKACIJA INFORMACIONIH SISTEMAInformacioni sistemi mogu se klasifikovati na različite načine. Premastepenu automatizacije razlikuju se:· neautomatizovani informacioni sistemi,· upravljački informacioni sistemi, koji podržavaju donošenjerutinskih odluka, uglavnom na nivou operativnogupravljanja,· sistemi za podršku odlučivanju, koji podržavaju donošenjesloženih i teških odluka,· ekspertni sistemi, koji rešavaju probleme vrhunskih eksperata,· hibridni sistemi,· skladište podataka,· veštačka inteligencija.Podela se može izvršiti prema vrsti obrade. Prema toj klasifikaciji možese govoriti o paketnoj, serijskoj i slučajnoj obradi, o interaktivnom radu,radu u realnom vremenu i sl.
2
 
Seminarski rad
Prema vrsti pruženih usluga razlikujemo:· sisteme za kompjuterske usluge opšte namene,· sisteme za čuvanje i pretraživanje podataka,· sisteme za komutaciju podataka,· sisteme za upravljanje fizičkim procesima,· sisteme za kontrolu i upozorenja,· sisteme za obradu transakcija.Svaki od ovih sistema ima neka specifična svojstva koja utiču na njihovustrukturu, eksploataciju i slično, ali se u praksi uvek sreću sistemi ukojima se kombinuje više ovako definisanih vrsta sistema, pa oveklasifikacije nemaju većeg praktičnog značaja.Klasifikacija koja bi se izvršila prema oblastima primene dala bi vrlo širokspektar informacionih sistema. Najkorisnija je klasifikacija premakvalitetu i koristi koju korisnici imaju od informacionih sistema.Ova klasifikacija na neki način objedinjuje prethodne i vrši se premarazgraničenjima funkcija informacionog sistema koje će obavljati čovek ikoje će se automatizovati na raznim nivoima razvoja informacionihsistema.
3

Activity (29)

You've already reviewed this. Edit your review.
Biljana Piljagic liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
pripec liked this
pripec liked this
Boba Djokic liked this
Boba Djokic liked this
Boba Djokic liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->