Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
3Activity
P. 1
UDHËZUES I ILUSTRUAR MBI ISLAMIN

UDHËZUES I ILUSTRUAR MBI ISLAMIN

Ratings: (0)|Views: 244|Likes:
Published by abu saiaf

More info:

Published by: abu saiaf on Sep 18, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/19/2012

pdf

text

original

 
 
UDHËZUES I ILUSTRUAR MBIISLAMIN
 
 
Në emër të Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit
UDHËZUES I ILUSTRUAR MBIISLAMIN
I.A. Ibrahim
CIMS - Aleksandri - EgyptPrishtinë - Kosova
Titulli i origjinalit
: A Brief Ilustrated Guide To Understanding Islam
nga
A. IbrahimRedaktorë të përgjithshëm:
Dr. William (Daoud) PeachyMichael (Abdul-Hakim) ThomasTony (Abu-Khaliyl) SylvesterIdris PalmerJamaal ZarabozoAli AlTimimi
Redaktorë shkencorë:
Professor Harold Stewart KuofiProfessor F. A. StateProfessor Mahjoub O. TahaProfessor Ahmad AllamProfessor Salman SultanAssociate Professor H. O. Sindi
 
 Ndalohet shumëzimi, kopjimi ose transmetimi i këtij libri pa lejen e autorit ose të botuesit.
Botimi i parë: CIMS - Aleksandri – EgyptPrishtinë – KosovaShtojca
 Islami tek shqiptarët
si dhe përkthimi e përgatitja e ilustrimeve në shqip nga
 Halil Ibrahimi
Një version i zgjeruar i librit me ilustrim të tekstit me anë të videove mund të gjendet tek www.islam-guide.com
  Përmbajtja:
Hyrje 3Kapitulli 1Prova të qarta për vërtetësinë e Islamit................................................ 61) Mrekullitë shkencore Kur’an....................................................... 6a) Kur’ani dhe zhvillimi i embrionit njerëzor....................................... 7b) Kur’ani dhe malet............................................................................... 13c) Kur’ani dhe origjina e universit........................................................ 16d) Kur’ani dhe truri................................................................................ 18e) Detet dhe lumenjtë në Kur’an........................................................... 20f) Detet e thella dhe dallgët e brendshme në Kur’an........................... 22g) Kur’ani dhe retë.................................................................................. 24h) Komente të shkencëtarëve mbi mrekullitë shkencore në Kur’an.. 302) Sfida e madhe për të bërë një sure si suret e Kur’anit.................... 353) Profeci Biblike mbi ardhjen e Muhamedit a.s................................. 364) Ajetet e Kur’anit që përshkruajnë ngjarje të së ardhmes .............. 395) Mrekullitë e kryera nga i Dërguari Muhamed a.s........................... 406) Jeta e thjeshtë e Muhamedit.............................................................. 417) Përhapja e mahnitshme e Islamit...................................................... 44Kapitulli 2Disa dobi të islamit.................................................................................. 461) Hyrja në Parajsë................................................................................. 462) Shpëtimi nga zjarri............................................................................. 473) Lumturia e vërtetë dhe qetësia shpirtërore...................................... 48Kapitulli 3Çfarë është Islami................................................................................... 50Bazat e Besimit Islam.............................................................................. 501) Besimi në një Zot................................................................................ 502) Besimi tek engjëjt................................................................................ 523) Besimi në librat e shpallura Zotit.................................................. 524) Besimi në të dërguarit e Zotit............................................................ 525) Besimi në ditën e gjykimit.................................................................. 536) Besimi në Kader.................................................................................. 53A ka Islami ndonjë burim tjetër veç Kur’anit..................................... 53Çfarë thotë Islami për ditën e gjykimit................................................. 55

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Bahri Ceka liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->