Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
19Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Turism Rural

Turism Rural

Ratings: (0)|Views: 772|Likes:
Published by Dumas

More info:

Published by: Dumas on Sep 19, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/28/2013

pdf

text

original

 
Un demers de reflexie pentru beneficiarul unui proiectturistic
În prezent, turismul rural este foarte încurajat pentru a menţine viaţa laţarã. Dar partea de ideal pe care o naşte îl face prea adesea sã aparã ca unremediu miraculos. Adesea din lipsã de informare sau de metodologie, uniise lanseaîn acest bussines subestimând exigenţele particulare cecaracterizeazã o astfel de activitate.Toţi nu pot sã facã carierã în turism, şicei care o fac trebuie sã o facã cu înţelepciune şi sã conducã o reflecţie prealabilã punând unele probleme indispensabile...
 Într-adevãr aceasta picã bine: I-au în considerare un proiect turistic!Ce, unde, cum?? Aceasta nu o ştiu încu exactitate..n regulã, sã acţionãm în ordine, sã evitãm precipitarea, şi sã vedem mai întâi toate problemele indispensabile pentru a cerne proiectul meu şi a verifica fezabilitatea acestuia. Ah, uitam, numesc Turism! Sunt îndoiacondamnat sã reuşesc!
 N. Acest dosar cautã sã ghideze beneficiarul unui proiect în demersulsãu de reflecţie, iatã de ce îi este în mod direct adresat, chiar dacã tehnicieniişi proiectanţii intervin în fiecare etapã.A nu se înşela în ceea ce priveşte prioritatea, sau în ceea ce priveşteactivitatea.A veghea sã nu pierdeţi pe de o parte ceea ce credeţi cã puteţi câştiga dela altul: lanndu-vã într-o nouã activitate care completeao alta, veţiajunge sã stãpâniţi corect pe unul sau altul ? Aveţi soliditatea financiarã pentru a ţine frâiele în primii ani ? Investiţia şi rezultatele imaginate sunt elerezonabile ? Proiectul pe care îl aveţi este adaptat habitatului local ? Aveţitimpul necesar sã vã consacraţi unei activitãţi noi ?,etc.
1
 
Întrebãri care nu se pun întotdeauna, din lipsã de cunoaştere uneori,din lipsã de timp adesea, dar care meritã mai bine sã se punã mai degrabãdecât Chiar dacã turismul se poate releva ca care permite exploatarea unor imobile uitate, pânã în prezent, de a utiliza competenţele copiilor revenind înîntreprindere, sau de a satisface în fine veritabila sa pasiune pentru a o primi.Veţi afla în aceastã primã fazã, principalele chestiuni de abordat înaintede a realiza în mod concret proiectul vostru.De ce doriţi sã vã lansaţi într-o activitate turisticã ? Ce cãutaţi prinintermediul ei ? Acestea sunt în realitate primele întrebãri pe care trebuie sãvi le puneţi. Este primordial înaintea oricãrui lucru de a clarificascopurile: nu veţi putea sã vã alegeţi activitatea viitoare, decât în raport cuobiectivele de la început, în mod clar identificate, delimitate, evaluate, luatedupã caz.
Obiectivul vostru este în principal economic ?
- Cãutare a unui venit de completare (fãrã petrece mult timp la aceastãactivitate) ?- Nevoia unui venit complementar (activitatea principafiindinsuficientã pentru a trãi...) ?- Crearea unei activitãţi profesionale (în vederea instalãrii unui copil...)?
Obiectivul d-voastrã este el înainte de toate patrimonial ?-
A valoriza un patrimoniu construit (arhitecturã tradiţionalã...) ?A ocroti un patrimoniu rustic (faunã şi florã, uliţe, educaţie pentru protecţia mediului...) ?A proteja un patrimoniu cultural (tradiţii locale...) ?
Obiectivul d-voastrã este mai degrabã social ?
- Cãutare de contacte, de întâlniri, de deschideri spre exterior ?- Nevoia de a se simţi responsabil de o activitate, de a fi recunoscut înteritoriul sãu ?- A valoriza competenţele proprii, a munci cu alte persoane ?
2
 
Într-adevãr, a vã clarifica bine obiectivele pe termen scurt, mediu saulung este o etapã adesea neglijatã atunci când ea permite demararea reflexieivoastre pe baze sãnãtoase. Doar pornind de la obiectivele voastre veţi putealua în considerare cel mai mult activitãţile şi sã le rãspundeţi. Şi în raport cuobiectivele proprii, veţi putea apoi interpreta, analiza rezultatele voastre(reale sau proiectate), pe scurt a Evalua proiectul vostru în funcţie dedemers.
 Ah da, eu am doi vecini care au investit ambii 600 000 F în clãdiri decazare ruralã. Aceleaşi rezultate pentru fiecare : 60 de sãptãmâni de locaţiear fi necesare pentru a acoperi costurile ! (pe 52 de sãptãmâni într-un an,nu este uşor...). Numai unul dintre ei are un obiectiv patrimonial, este conştient deacest rezultat deficitar dar îl analizeazã pozitiv : el doreşte mai întâi sãirecupereze acest loc pentru retragerea sa, locaţia îi permite simplu de a orentabiliza puţin aşteptând...Celãlalt vecin are un obiectiv de venit complementar ! Cu acelaşirezultat deficitar, el are mai degrabã impresia cã subvenţioneazã vacanţeleclienţilor sãi şi nu are cu adevãrat aerul de a fi satisfãcut de acest lucru. Dar este clar cã el s-a înşelat, fie în ce priveşte activitatea, fie în ce priveşteobiectivul.
Duce am definit ceea ce uti, este important de a cunoteactivitãţile, constrãngerile, climatul instituţional, actorii,... pe scurt, de aavea informaţii prealabile asupra turismului rural pentru a dobândi o culturãgeneralã indispensabilã. Ea vã va permite sã cunoaşteţi esenţialul pentru aevita unele obstacole.Centrul Naţional de Resurse a Turismului în Spaţiul rural- Observatorul Naţional de Turism- Observatorul Regional de Turism depinzând de Comitetul Regional deTurism- Comitetul Judeţean de TurismFranţa este prima destinaţie turisticã mondialã...! dar numai a treia în ce priveşte reţetele. Într-adevãr, fie cã este francez sau strãin, turistul în Franţaare din ce în ce mai mult tendinţa de a-şi fracţiona vacanţele sale. Sejururilescurte (mai puţin de 3 nopţi) reprezintã astãzi mai mult de 40 % din sejururi.
3

Activity (19)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Antonia Gramatic liked this
GodGirlLacry liked this
Anna Bulat liked this
Aurica liked this
Olga Mitrean liked this
Ionascu Raluca liked this
Nicu13 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->