Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cele Zece Mari Iluzii Ale Umanitatii

Cele Zece Mari Iluzii Ale Umanitatii

Ratings: (0)|Views: 2 |Likes:
Published by alany

More info:

Published by: alany on Jan 16, 2014
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/16/2014

pdf

text

original

 
Cele zece mari Iluzii ale Umanitatii - Neale Donald Walsch
Iluziile ne pun piedici serioase in a ne gasi fericirea si starea de bine in realitate. Iluziile ne impiedica in a face tot ce ne sta in putinta pentru a atinge ceea ce ne dorim. Iluziile sunt piedici serioase in lupta implinirii visurilor noastre. Iluziile ne impiedica sa facem pasi inainte si sa depasim pasii inapoi, ne impiedica sa evoluam si sa progresam, ne impiedica in a actiona pentru viata, pentru asteptarile si implinirea dorintelor noastre. Iluziile sunt… doar iluzii. Realitatea fericirii se afla dincolo de ele.Cele 10 iluzii ale umanitatii au fost expuse de catre maestrul spiritual al lumii moderne - Neale onald !alsc"- in cartea Communion #it" $od. %eoria fundamentala pe care se axeaza cartea mai sus mentionata este aceea ca lumea, iar cand spunem lume a se intelege umanitatea, traieste o serie de mari iluzii. Iata care sunt, in conceptia lui Neale onald !alsc", cele 10 iluzii in care traieste fiinta umana& Cele 10 iluzii se intrepatrund si fiecare dintre ele o determina pe cealalta si are in vedere cauzalitatea ei. 'iecare iluzie da nastere unei alte iluzii. 'iecare iluzie genereaza o alta iluzie sau este creata de o alta.
1. Ca exista Nevoia (ILUZIA NEVOII)
Nevoia este inexistenta in univers. Nevoia este non-existenta in universul individual. (a este doar o reprezentare fictionala. )vem cu adevarat nevoie de ceva anume pentru a fi fericiti* Nu este fericirea de fapt o stare a minti* 'ericirea nu este o urmare sau un rezultat al anumitor conditii. Nu ne trebuie nimic in mod expres pentru a fi noi insine sau pentru a fi ceea ce suntem de+a. niversul nu cere rezultate anume pentru ca universul insusi este un rezultat. umnezeu sau numiti-l cum vrei& creator, fiinta suprema, univers, energia superioara, etc. nu are nevoie de nimic. (l nu urmareste rezultate. Nu este el cel care da nastere rezultatelor* Cu toate acestea, fiinta umana a creat o imagine a acestei entitati supreme dupa c"ipul si asemanarea sa. I-am atribuit o agenda, i-am conferit nevoi, i-am acordat capacitatea de a +udeca, este de parere Neale onald !alsc"…
2. Ca exista Esecul (ILUZIA ESECULUI)
Iluzia (secului deriva din Iluzia Nevoii. Ca sa poti afirma ca ai esuat inseamna sa admiti ca ai avut nevoie de ceva care ti-a fost refuzat sau pe care nu l-ai putut obtine. )bsenta nevoii atrage dupa sine absenta esecului. aca nu ai nevoie de nimic, nu poti esua. aca nu exista nevoie, nu exista nici esec. )cceptand ca poti esua, accepti si faptul ca umnezeu poate esua, ca umnezeu are nevoie, ca umnezeu isi doreste si nu poate obtine ceea ce isi doreste. )ccepti ca, N/I, ca parte a creatiei si a lui umnezeu, nu suntem perfecti. aca accepti ca esti o parte componenta a acestui univers , atunci tot ceea ce faci si creezi este perfect si nu cunoaste greseala, esecul sau nevoia. (secul este un lucru relativ, sustine Neale onald !alsc". (l depinde de cine si ce isi imagineaza fiecare ca este. )ceasta iluzie ne arata ca rezultatele vietii pot fi imprevizibile, nesigure.
3. Ca exista Lipsa de Uitate (ILUZIA LI!SEI "E UNI#A#E)
 
ipsa de nitate implica posibilitatea esecului, iar posibilitatea esecului este determinata de existenta nevoii. Iluzia ipsei de nitate este legata de acceptarea existentei separarii. niversul este lipsit de unitate daca lasam separarea sa se instaureze intre noi insine, intre noi si cel care ne-a lasat sa fim parte din acest intreg, intre noi si ceea ce ne incon+oara, intre noi si ceea ce exista ca si creatie in acest univers. )stfel acceptam ca nu suntem unul si acelasi lucru cu intregul in care am fost inclusi. epararea poate da nastere unor rezultate negative precum invidie, lacomie sau comportamente indezirabile. Nu poti pune capat acestor rezultate negative investind aceeasi energie care le-a creat nu poti sa pui capat urii cu ura, nu poti sa inabusi mania prin manie, etc. untem cu totii parte a unui intreg, iar acest intreg este totul, este de parere Neale onald. %otul nu are nevoie de nimic ca sa existe.
$.Ca exista Lipsu%i (ILUZIA INSU&ICIEN#EI)
a un moment dat, ne-am gandit la noi insine la fiind separati unii de altii, de univers, de intregul caruia i-am apartinut. )sa s-a nascut ideea ca 2nu este suficient3 sub soare pentru noi… Cand ne separam, ceea ce putem obtine individual ni se pare insuficient. Intotdeauna traim cu impresia si certudinea ca ne lipseste ceva. (xista insa intotdeauna destul si suficient pentru fiecare dintre noi, pentru toti. Nu poti afirma ca un lucru iti este insuficient daca nu ai nevoie si nu doresti acel lucru. Natura universala isi este suficienta prin ea insasi. Natura umana este una singura. 'acand parte din intreg nu putem fi realmente separate ca entitati. aca exista un singur lucru si acest lucru este tot ceea ce exista, atunci nu pot exista lipsuri de niciun fel, afirma in continuare Neale onald.
'. Ca exista Ce%ita (ILUZIA CEIN#EI)
%rebuie sa fie ceva ce pot fi sau ce pot face pentru a avea 2suficient3. )cest 2suficient3 trebuie sa implice ceva, trebuie sa-mi ceara ceva. %rebuie doar sa descoper ce este acel Ceva. %rebuie sa vad care este acea Cerinta. aca ceva este 2insuficient3, inseamna ca exista o posibilitate de a-l face la un moment dat sa devina 2suficient3. Iluzia lnsuficientei reprezinta cauzalitatea Iluziei Cerintei. 2Nu destul3 ne determina sa ne intrebam ce am putea face pentru a avea 2destul3& destula fericire, destula iubire, destul umnezeu, destula siguranta, destul din tot ce este insuficient… 'iinta umana i-a atribuit aceasta iluzie c"iar si lui umnezeu. (nergia creatoare C(R( si ea ceva de la noi pentru a-i primi indurarea, rasplata, fericirea suprema, Raiul. Iluzia Cerintei este cea care a determinat umanitatea sa traiasca dupa reguli ale omului, reguli ale lui umnezeu, reguli, legi, proceduri… Ne razvratim mai mult sau mai putin. e multe ori ne conformam Cerintei. Credem ca %R(4I( sa facem ceva pentru a-l multumi pe umnezeu. (secul in a indeplini acest lucru poate atrage dupa sine consecinte inspaimantatoare.
. Ca exista *udecata. (ILUZIA *U"ECA#II)
aca exista Cerinta, de unde vom sti daca cineva a indeplinit aceste cerinte* ) trebuit de aceea sa existe un sistem de  +udecata care sa ne dea verdictul pozitiv sau negativ. -a nascut in lume Iluzia 5udecatii. )m creat in mintile noastre iluzia unui Creator care ne +udeca, am creat in viata noastre de pe pamant un sistem uman de +udecata, afirma acelasi autor. copul* 6entru a ne asigura ca Cerinta exista astfel incat sa putem primi suficient din ceea ce nu este suficient. I-am atribuit lui umnezeu un sistem de +udecata pentru a ne  +ustifica actiunea noastra de +udecare a celorlalti in functie de rasa, sexualitate, gen, putere, posibilitati materiale, etc.
+. Ca exista Coda,a%e (ILUZIA CON"A-NAII)
aca exista un sistem al +udecatii, atunci trebuia sa existe si o recompensa pentru cei care se

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->