Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
P. 1
adoleshenca

adoleshenca

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 271|Likes:
Published by besart

More info:

Published by: besart on Sep 22, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/07/2012

pdf

text

original

 
Ndue Kaza
1
Tiranë, 2006Tiranë, 2006Tiranë, 2006Tiranë, 2006Tiranë, 2006
NDUE KAZANDUE KAZANDUE KAZANDUE KAZANDUE KAZA
 ADOLESHENCA STINA E SHPËRTHIMEVE
 
 Adoleshenca, stina e shpërthimeve
2
 ADOLESHENCA – Stina e shpërthimeve Autor: Ndue KazaKonsulencë shkencore: Prof. as. dr. Q. DushkuRedaktorë: S.Hamzaj, Q. Sokoli Art grafika: Dafina Stojko
Shtypur në shtypshkronjën “Mirgeeralb”Tiranë, 2006ISBN: 99943-789-2-9© Të gjitha të drejtat e autorit
 
Ndue Kaza
3
“ Adoleshenca, stina e shpërthimeve”,një ndihmesë për zgjidhjen e problemevetë kohës
 Jo rastësisht e lexova me vëmendje në dorëshkrimtrajtesën e fundit në formë eseje të Ndue Kazës
“Adoleshenca, stinë e shpërthimeve”
. Kjo erdhindoshta nga ndikimi i botimeve të mëparshme të këtij autori,ndoshta nga vetë titulli që më ngjalli një kërshëri për një temëqë ka gjetur trajtim të gjerë në vitet e fundit, ndonësegjithmonë problemet e shqetësimet e adoleshentëve po vijnëduke u rritur. Tashmë që e përfundova së lexuari, si dhe dukei riparë me vëmendje mjaft pjesë të tij, e kuptoj se që nërreshtat e parë pata një ndjesi tërheqëse. Kjo lidhet edhe merespektin që kam për autorin dhe, kryesorja, për bindjen qëkam krijuar në vlerat e kësaj trajtesë që, pa dyshim, nuk dotë kalojë pa lënë gjurmët e veta në ndihmesën për trajtimin eproblemeve shoqërore e pedagogjike në fushën e edukimit,në punën me moshat e reja si në plan të përgjithshëm, edhenë veprimtarinë e përditshme të organizmave të specializuar,ku vendin parësor e zë shkolla.Nisur nga tematika dhe kuptimi shoqëror i trajtimit dukurisë së
adoleshencës,
 vëmendja e të interesuarve dhetë përfituesëve të tjerë më duket se zgjerohet natyrshëm ngaidetë racionale e jetësore që e përshkojnë esenë. Autori ibazon ato në vëzhgimet e tij shumëvjeçare si mësimdhënësdhe në një plan më të gjerë, në këndvështrimin e studiusit të

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
fu_ad1_one liked this
Markelian Hoxha liked this
Markelian Hoxha liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->