Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Com Es Van Organitzar

Com Es Van Organitzar

Ratings: (0)|Views: 10|Likes:
Published by Alba Ortiz Albertos

More info:

Published by: Alba Ortiz Albertos on Jan 19, 2014
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/19/2014

pdf

text

original

 
 
El professorat que va participar al concurs de clipmetratges 2012-2013 explica
com es va organitzar l'activitat
 ”El teu punt de vista pot canviar el món” al seu centre:
 Alguns professors expliquen com van organitzar l'activitat amb molt detall:
 
En diverses fases: 1) Presentació del concurs. 2) Visionat vídeos. 3) Organització de grups de tres o quatre membres. 4) Investigació sobre pobresa i drets humans. 5) Mapes mentals per grups. 6) Pluja d'idees sobre que volem plasmar.7) Exposició per grups de propostes sobre arguments vídeo.8) Presa de decisiones.9) Repartiment de tasques per grups. Cada grup s'encarrega d'una escena.10) Realització d'un guión.11) Gravació del video.12) Edició de les preses al projector perquè donin idees de muntatge. 13) Difusió del vídeo, per les xarxes socials.14 ) Confecció per grup de  propostes per pòsters sobre el nostre vídeo i com votar - comentaris. 15) Informar la comunitat educativa, cursos, etc. 16) Informar la gent del poble per motivar-los a votar i comentar els vídeos de l’escola: la tutoria va ser al centre del poble i per grups, han informat de l'existència del concurs i el nostre vídeo, ajuntament, comerços, etc . Penjant els pòsters confeccionats.
 
 Actualment treballo a La Salle Sant Celoni. Sóc professor d'Educació Física però també faig altres assignatures. Concretament faig una que està relacionada amb valors. La vostra idea em va encantar i va motivar als nois per fer un projecte de clipmetratge, ja que és una idea molt motivadora i es poden treballar moltes coses... Vaig fer diferents grups a la classe, cada un d'ells tenia la temàtica del concurs i cada grup (de 3  persones) va fer un muntatge. Llavors jo vaig agafar el grup que va treballar més, i concretament el que va tenir millor resultat i és el que vaig apuntar en el concurs.  Actualment estic amb alumnes de 4t d'ESO i la idea m'agrada molt... l'any passat va ser el meu primer any de participació i per a la propera edició m’organitzaré diferent per tenir millors resultats i treball cooperatiu dels grups participants. L'any passat vaig difondre el concurs entre altres professors, el que passa és que hi ha professorat "més gran" que té una mica de por a les noves tecnologies i això costa una mica... Aquest any tornaré a fer "publicitat " perquè participi més gent de l'escola.
 
Hem participat amb un grup d'alumnes de 4t d'ESO. Va ser molt fàcil per dos motius: 1)  perquè ells mateixos es van organitzar de forma autònoma per fer els tres vídeos. Ja sabien el més bàsic de com planificar, rodar i editar un vídeo arran d'haver-ho fet el curs anterior, i simplement, van haver de desenvolupar una idea de forma eficaç. Jo em
 
vaig limitar a fer-los la proposta primer i revisar aspectes tècnics del muntatge després. 2) Tots els alumnes del grup van tractar d'implicar-se en el projecte i van posar molt de la seva part: vestuari, actuació, objectes, etc. El millor de tot això, però, és que els seus treballs - que van donar molta feina, és clar- es van debatre àmpliament a classe d'ètica de 4t d'ESO així com Filosofia i altres matèries, de manera que el resultat i el  projecte de Mans Unides es va acabar compartint de veritat amb la resta del centre, creant una major consciència social sobre el tema concret i sobre solidaritat i ajuda al desenvolupament en general. En resum, va ser una experiència memorable que aquest any, amb altres alumnes, volem repetir.
 
Han fet 8 vídeos. És la primera vegada que hi participen. Els van fer la setmana després del pont de desembre. Ho van prendre com una activitat transversal. Sóc tutor i, a més, profe de tecnologia. També el van tractar en temes de socials, ciutadania, tecnologia, tutoria, català, castellà, educació visual i plàstica.
La majoria del professorat posa èmfasi en el treball en grup:
 
En batxillerat fan treballs en grup, que després exposen a l'aula. Els vaig proposar realitzar el vídeo de Mans Unides com un treball més a triar entre altres. Sabia que almenys dos d'ells estarien interessats per la seva afició als vídeos, al cinema..., i així va ser, al principi només dos van fer el vídeo, i després es van sumar dos més.
 
Per grups. Dediquem una sessió a comentar el tema i a documentar i després ells han treballat en la idea i el desenvolupament.Varias sessions han ajudat a la gravació i muntatge d'aquestes.
 
Treball en grup, des de la investigació sobre el tema, després planificació, execució i avaluació (d'ells mateixos i dels seus companys).
 
La desenvolupem en la tutoria fent la feina per equips i després llançant una pluja d'idees amb què realitzar el guió.
 
Van formar grups, van disposar de 2 hores per buscar informació, 1 hora per fer el guió i 5 hores més per fer el vídeo i editar.
 
L'activitat s'ha organitzat i s'ha anat desenvolupant per equips. Han anat treballant i fent  propostes per plasmar tot el que estava fluint a l'aula. Han seguit unes pautes d'actuació i de treball guiats per la mestra.
 
Per grup, cada grup va fer un projecte ; però algunss no van arribar al final. És la  primera vegada i crec que tots n'hem d' aprendre més.
 
Vaig nomenar un coordinador i els vaig donar una hora a la setmana per treballar-hi i que ells sols s'organitzessin i treballessin en grup.
 
Després d'una pluja d'idees sobre cada tema, vam fer grups d'unes 7 persones cada un  per desenvolupar guions literaris i tècnics que ens permetessin gravar i editar amb una mínima solvència cada clip.
 
Treballem els temes en conjunt i en grups van realitzar les diferents propostes.
 
Per grups: exposició d'idees, preparació i/o suport en la realització.
 
Per grups de cinc alumnes van crear els guions.
El punt de partida és gairebé sempre tractar els continguts i conscienciar sobre ells.
 
 
Hi va haver una classe orientadora i motivadora per realitzar l'activitat... Posteriorment vam fer grups de treball.
 
Els hi vaig plantejar el tema, vam fer pluja d'idees, vam explicar casos de gent afectada  per la crisi, vam escoltar totes les propostes, i vam escollir i arrodonir les més apropiades.
 
Primerament una sessió de sensibilització i motivació emprant el material formatiu de Mans Unides. Después, elecció del tema i elaboració de la lletra de la cançó. Presa d'imatges i muntatge de tot el material. Va ocupar unes sis sessions de classe.
 
Hem aprofundit en el tema de la pobresa i dels drets humans, buscant informació i exposant-la a classe.
 
 Anàlisi de la situació al món pel que fa al tema que tractàvem i posterior posada en  pràctica de l'enregistrament.
 
Vam veure i comentar el vídeo de la campanya per analitzar la pobresa femenina, després es va fer una pluja d'idees per veure com elaboràvem el vídeo i finalment es va anar centrant segons els mitjans que teníem. es va elaborar el guió entre tots (polit per la professora) i vam realitzar el muntatge.
 
Primer, vam veure diversos clipmetratges d'altres edicions. Despres vam centrar-nos en el tema de la feminització de la pobresa, buscant informació per internet. Posteriorment vam crear els grups de Treball. I al final cada grup va crear el seu clipmetratge tant a classe com a casa, seguint els indicacions que haviem estudiat al taller de comunicació audiovisual.
 
Treball de coneixement, preparació en grup i després gravació del stop motion.
 
Documentació, explicació molt senzilla, pluja d'idees, composició de lletra del rap, repartiment de tasques i muntatge de PPT
 
L'activitat era una tasca dins del currículum d'Ètica i Educació per a la ciutadania i amb una avaluació posterior.
 
L'activitat es presenta com una animació (stop motion - > fàcil de treballar a classe) en què han de desenvolupar a fons els diferents guions. Quan demanen un tema per a l'animació, es presenta el concurs i se'ls proposa que pensin en casos de discriminació de la dona especialment relacionats amb la pobresa. S'ajuda amb el material  proporcionat. Posteriorment fan els grups de treball (3/4 persones) en funció del tema escollit (desnonaments, embaràs, violència de gènere... són més propers a ells que els del tercer món, és així encara que s'insisteixi) i realitzen l'animació durant unes 20 hores de classe aproximadament.
 
El guió el treballen en literatura i el muntatge i la gravació en informàtica.
 
Creant una unitat didàctica que derivava en un projecte de comprensió. El producte final era el propi clipmetratge.
En alguns centres, els alumnes tenen molt de pes en l'organització de l'activitat:
 
És un activitat de classe conjunta perquè ho prefereixen els alumnes.
 
L'alumne té llibertat per organitzar el seu projecte sempre amb el grup classe.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->