Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Mozambique- Newsletter Dec 2013

Mozambique- Newsletter Dec 2013

Ratings: (0)|Views: 312|Likes:
Published by Christ4ro
misiune Mozambique
misiune Mozambique

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: Christ4ro on Jan 26, 2014
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/15/2014

pdf

text

original

 
ASCULTÂND BĂTAIA DE INIMĂ A TATĂLUI
Octombrie - Decembrie 2013
Simona Caba
 P.O.Box 67, Beira, Mozambique
 simo_caba@yahoo.com
01
 
 Dragii mei, Cât de repede trece timpul! Iată-ne din nou la începutul unui nou an! Unii din noi suntem tentați ca la sârșitul unui an să tragem o linie, încercând să calculăm cele bune și cele rele, să vedem unde am reușit și unde nu.... La sârșitul zilei însă ne dăm seama că sunt mai multe greșelile decît victoriile și mai vedem cât de puțin am reușit să acem din ce ne-am propus. Ce bine că Dumnezeu ne măsoară într-un mod dierit. Pentru El la sârșitul zilei nu contează cât am ăcut ci cât am iubit. Câta liber-tate e să știm că ne-a rămas doar să iubim, și asta nu vine nici măcar de la noi ci de la  Duhul Sânt. Mă rog să pot să mă dăruiesc în întregime Lui, să văd oamenii prin ochii  Lui și să-i iubesc așa cum o ace El. Suntem parte din istoria pe care Dumnezeu o scrie astăzi, având oportunitatea să schimbăm lucrurile prin influența pe care o avem în lumea aceasta. Ceea ce acem astăzi, continuă în viețile celor după noi, cu consecințe veșnice. Succes e când la sârșit, Tatăl ceresc v-a primi cu brațele deschise spunând:  Bine, rob bun și credincios!
Zvonori de război în Tabăra Copiilor
 Am început să lucrăm cu ei anul trecut, cu cei care  vin zilnic la Centrul de Copii “Casa Esperança” și de asemenea cu cei care participă la întâlnirile săptămânale de la Centrul de Copii din sat. Credem că ei au potențialul să schimbe familiile și prietenii lor câștigându-i pentru Isus; ei pot influența toată națiunea cu dragostea lui Dumnezeu! Chiar în timpul ultimei tabere de copii, Mozambic traversa o perioadă grea de tensiuni politice, dar noi am putut aduce pacea și bucuria lui Dumnezeu în viețile lor. Pentru că sunt atât de deschiși și plini de viață, gata să primească evanghelia! În același timp, sufletele lor tânjesc să fie eliberate din legăturile păcatului care ii ține captivi de generații. Încă nu au învățat “măiestria” ascunderii emoțíilor, așa că sunt deschiși să primească vindecarea și să se încreadă în Dumnezeu pentru vieților lor. Am avut o echipă excelentă de mozambicani, brazilieni și români (adică eu!). Un grup de 20 de tineri ne-au ajutat și au fost pregătiți pentru a lucra în viitor cu acești copii. Am văzut tineri înțelegând nevoia de a sluji altora care vin după ei, ca să lase în urma lor un exemplu demn de urmat, o moștenire fraților și surorillor lor mai mici.
AFRIKA WA YESU
“Când va năvăli vrășmașul ca un rîu, Duhul Domnului îl va  pune pe ugă!” (Isaia 59:19)
 Așa simt eu când gândesc la copiii Mozambicului.  Această națiune a fost așa de mult pradă atacurilor  vrăjmașului, dar acum Dumnezeu aduce viață și vindecare printr-o generație care se ridică, rămâne neclintită și curajoasă pentru adevăr și neprihănire. E uimitor vezi cum Dumnezeu încredințează dragostea Lui celor micuți prin care lucrează apoi în întreaga națiune. Copii mici acoperiți de sângele lui Isus Cristos, în puterea Duhului Sfânt răspândesc evanghelia celor pierduți și se roagă pentru bolnavi. Îi vedem cât sunt de îndrăzneți, și cum rămân fermi în adevărul lui Dumnezeu pe care îl proclamă. Este uimitor când știm mediul din care provin: familii implicate în vrăjitorie, copii care au fost deja expuși practicilor și ritualurilor demonice tradiționale; mulți care au rămas fără cei dragi ai lor datorită bolilor fără leac, trăiesc în sărăcie permanentă, de multe ori fără hrană sau apă. În 2013, Dumnezeu mi-a atras atenția asupra unui grup de copii care au nevoie să fie atinși de dragostea lui Dumnezeu. Sunt copii cu vârste cuprinse între 9-14 ani, majoritatea plini de mânie, adânc răniți și plini de răzvrătire.
 
 
02
O fetiță deosebită,
Bokiki,
 în vârstâ de 12 ani, a experimentat pierderea ambilor părinți pe parcursul ultimilor 4 ani. A venit la noi, la o săptămână după moartea mamei ei. Pierdută și confuză, a găsit adăpost și siguranță între celielalți copii. Dar Dumnezeu avea cu ea un plan mult mai mare – i-a dăruit un prieten nedespărțit când a umplut-o cu Duhul Sfânt – un prieten care va rămâne în permanență cu ea. Mă îmbrățișa strâns de tot și nu mai îmi dădea drumul. Am știut imediat că eu sunt cea privilegiată, pentru că am putut să-i împărtășesc dragostea mult prețioasă a lui Isus, Acel care o va iubi, proteja și călăuzii întreaga ei viață.Și, din cauza aceasta, mulți copii din lumea întreagă sunt privați de șansa de a fi născuți din nou, de a primi mântuirea la o  vârstă fragedă, datorită necredinței adulților în puterea evangheliei! Pe cealaltă parte, forțele întunericului și planurile diavolului profită de situație și sădesc sămânța păcatului care mai apoi prinde rădăcini adânci în inimile lor micuțe. Minciuna, decepția, bârfa, mânia, neiertarea și chiar imoralitatea și vrăjitoria își împart între ei inimioarele copiilor de mici! Cum am putea așadar să le ascundem vestea bună, a salvării prin pocăință și credință în lucrarea completă a lui Isus? Pe parcursul acestor zile le-am vorbit simplu, folosind istorisiri, desene, scenete, jocuri cu obiectiv și activități, în grupuri mici, și chiar discuții unu la unu. FELUL în care le-am vorbit a fost la nivelul înțelegerii lor, în modul în care percepeau ei mai bine mesajul și în funcție de capacitatea lor de concentrare. Dar MESAJUL nu a fost diminuat, a rămas MESAJUL, evanghelia de care toți avem nevoie, indiferent de vârsta noastră. Știu cu siguranță că nu vor fi aceeași. Au de parcurs un drum lung, și multe încercări și ispite se vor ivi pe cale izbindu-i din plin adesea. Dar mesajul pe care l-au primit și sămânța plantată în ei va crește și va aduce multă roadă!
De la Susana:
 Unii ar putea considera prea dur să le vorbești deschis și direct copiilor despre faptul că sunt păcătoși, că au moștenit o inimă murdară prin Adam, tatăl nostru pământesc și că trebuie să se pocăiască pentru a primi o inimă nouă și curată!
 
 
 Nevoia de a duce evanghelia oamenilor care trăiesc în întu-neric spiritual și nevoia de a echipa biserica, sunt egale. Inimile noastre sunt împărțite ascultând strigătul din ambele părți: ce este prioritar? Să ducem evanghelia la cei care locuiesc izolați și ără speranță sau, ajutând bisericile deja ormate să echipăm oameni pentru slujire? În ambele situații este lucrarea Duhului Sânt, de aceea programul nostru zilnic depinde și se desășoară complet sub călăuzirea Lui. Anual, în perioada octombrie - decembrie primim aici, la baza noastră lideri, tineri și copii din toată țara. Ținând cont de aptul ca mulți lideri de tineret veniți din toate colțurile țării călătoresc uneori trei zile pentru a ajunge aici, am decis să îi ținem o perioadă mai lungă la noi, lucrând cu ei, pregătindu-i în cât mai multe domenii posibil.  De obicei ei ajung la noi, cu o săptămână înaintea tinerilor din bisericile lor. Astel, când campusul a ost plin ochi (peste 250 de tineri din 3 provincii dierite), am avut parte de o echipă excelentă, bine pregătită pentru a sluji după nevoi. Cu toate că zvonurile despre război erau reale, oameni (cu precădere tineri) au ost uciși și mulți trăiau cu teama-n suflet, am considerat că nu era potrivit să anulăm conerințele, dimpotrivă, era vremea să rămânem puternici și să ne încre-dem în Dumnezeu pentru protecție și călăuzire. 52 de lideri de tineret au călătorit în siguranță și au rămas cu noi timp de 3 săptămâni. Am învățat să fim sensibili și să ascultăm vocea  Duhului Sânt, gata să urmăm direcția lui. Am început să pos-tim și să ne rugăm Domnului pentru protecție și ne-am trezit  plângâng și strigând înaintea Domnului pentru trezire peste întreaga națiune. Nu era greu să ne trezim dimineața la ora 4 pentru rugăciune; inimile noastre erau mișcate și treze. Am avut una din cele mai speciale conerințe dintotdeauna. La ora 5 dimineața toți eram în sală rugându-ne împreună și plân- gând înaintea tronului lui Dumnezeu cu dorința de a-l vedea și de a fi schimbați în prezența Lui.  Apoi, urmau ore în șir de învățătură, ca niciodată înainte. Și, pentru că fiecare mozambican devine un evanghelist imediat după auzirea evangheliei, am văzut că era o mare nevoie să fie învățați cum să predice adevărata evanghelie. Am vorbit des- pre daruri, chemare și lucrare – e vremea ca fiecare să trăiască cu un scop și o viziune clară, cunoscându-și locul în Cristos. Vremea e atăt de scurtă și noi vrem o răscumpărăm.  Am înțeles 20 de ani de pace (comemorată în Mozambic în 2013), a ost una din cele mai lungi perioade de pace în-tre națiunile Aficii (mă reer la națiunile implicate în război). Sunt încă așa de mulți care nu au auzit niciodată Evanghelia – recent au ost descoperite câteva triburi încă neevanghelizate  pe coasta de est a Mozambicului.  La conerința regională de tineret l-am experimentat pe  Dumnezeu într-un mod nou. Mulți dintre
tineri au venit pe  jos prin junglă, ore în șir ca să ajungă la noi. Au trecut peste teama că ar putea fi uciși de soldații ascunși prin păduri; călătoria lor a fost un mare sacrificiu. Închinarea a fost explozivă! Prin rugăciune, mulți au fost eliberați, botezați cu Duhul Sfânt și vindecați. 
 Printre tineri, era un grup din
 Magiga
(unde am ost în iunie 2013) care a venit cu o oame și o dorință puternică de a  fi umpluți cu Duhul Sânt.
 
ULTIMELE VE
Ș
TI DESPRE TINERI
 
Toți erau oști musulmani care l-au primit pe Isus ca Mântuitor în ultimul an. De când L-au primit, nimic nu i-a putut opri din a vedea fiecare promisiune împlinită în viețile lor. Când există tipul acesta de oame și tânjire disperată după Dumnezeu, când nimic altceva nu mai contează, Duhul Sânt preia controlul, schimbă agenda și aduce trezire. Adâncindu-se în fiecare zi în cuvântul lui Dumnezeu, înțelegând că în prezența lui Dumnezeu va primi eliberarea și vindecarea pe care o căuta de mult, într-o dupămasă,
 Aquiba
(una din etele din
 Magiga
 ) nu a vrut meargă nici măcar la cină cu toți ceilalți zicând: nu mai vreau să aștept până la următoarea întâlnire, îl vreau pe Isus acum, vă rog rugați-vă cu mine. Un grup restrâns de tineri la el de flămânzi după Dumne-zeu au început să se roage și în câteva minute prezența Lui ne-a copleșit. Cred că niciodată înainte nu am experimentat o ase-menea libertate, bucuria și fumusețea ca atunci.
 Aquiba
 și toți ceilalți au ost umpluți de Duhul Sânt și se bucurau de libertatea care vine când te pierzi complet în Dumnezeu.
 Aquiba
este o  ată rușinoasă, dar în clipa aceea s-a transormat într-un mesager al dragostei lui Dumnezeu. Mergea de la o persoană la alta și le spunea: Dacă ai știi cât de mult te iubește Dumnezeu! El te iubește! Sunt așa de ericită! Simt o bucurie de nedescris! Oh, cât mi-a lipsit această dragoste! În seara aceea am schimbat agenda și l-am lăsat pe Duhul Sânt să ne umple inimile de bucurie. În seara următoare am avut un botez în apă. 87 de tineri au depus mărturie despre viața nouă în Cristos. A ost o seară de mare bucurie, dans, cântări, rugăciuni, plâns și râs. Un lucru e sigur: Aficanii știu să se bucure și să sărbătorească! Nimeni nu se întreabă: oare ce vor gândi ceilalți despre mine? Dragostea lui  Isus este așa o veste bună încât trebuie strigată și împărtășită cu întreaga lume.  Națiunea continuă trăiască în nesiguranță și fică. Oa-menii își părăsesc casele și se reugiază în locuri mai sigure, iar noi continuăm să ducem evanghelia mai departe și să căutăm  ața Domnului. Câteodareușim ajungem în câmpurile de reugiați cu hrană și haine pentru cei mai aectați de această situație. Dragi prieteni, acum, la începutul acestui an, știm cu siguranță că e vremea să câstigăm înapoi ceea ce ne-a ost urat de dușman.  Acesta va fi un an de mare seceriș pe măsură ce venirea lui Isus se apropie și El revine după mireasa Lui! Cât de minunat este El ne-a adus împreună, într-o zi ne-am întâlnit și am decis să alergăm împreună pentru a ajunge la cei pierduți, să vindecăm pe cei bolnavi, să eliberăm captivii și să  proclamăm anul de îndurare al Domnului! Aș vrea să mă olosesc de această oportunitate pentru a vă mulțumi din nou, din toată inima mea, cât și din partea celor de aici, cei pe care i-ați atins cu dragostea lui Cristos. Multumesc pentru darul vostru, pentru vizite și pentru rugăciunile voastre. Vă purtăm în rugăciune pe voi, amiliile voastre, bisericile voastre și orice lucrare de slujire în care sunteți implicați pentru ca Împărăția lui Dumnezeu să fie așezată aici pe pământ, și voia Lui să fie pe pământ, așa precum în ceruri!
 
Together in His love and service,
Simona Caba 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->