Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ugovor o Radu - Humor

Ugovor o Radu - Humor

Ratings: (0)|Views: 217|Likes:
Published by ZrakaSunca

More info:

Published by: ZrakaSunca on Oct 08, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/27/2013

pdf

text

original

 
UGOVOR O RADUClan 1Pocetak radnog vremena radnik odredjuje sam. Zakonska odredba je da senesmije raditi prije 10 sati ujutro.
 
Clan 2.Naknadu za svoj rad odredjuje radnik u dogovoru sa svojim ukucanima.
 
Clan 3.Prije pocetka posla radnicima se daje nešto za okrepljenje:- hladna piva, sendvic, vino, konjak i sve to na trošak preduzeca.
 
Clan 4.Na poslu je dopušteno zapjevati. Ako neki radnik zapjeva, ostali su duzni daprekinu sa radom i pridruze se pjevacu.
 
Clan 6.U odsustvu šefa, radnici imaju pravo da organiziraju zabavu na teret firme.
 
Clan 7.Pauza za dorucak traje od 10.30 do 13.30.
 
Clan 8.Ako je u radno vrijeme neka utakmica, ili repriza emisije koju radnik nijegledao prethodne veceri, firma je duzna da osigura TV prijemnik, ekranaminimalne velicine 70 cm, i da omoguci pracenje iste uz novcanu nadoknaduradniku kao da je radio.
 
 
Clan 9.Za smjenjivanje šefa potrebna je peticija sa potpisom najmanje 2 (dva)radnika.
 
Clan 10.U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, radnik moze zamoliti sefa dadovrsi posao umjesto njega, kao i da mu bude na usluzi (npr. da mu dohvatipivu iz frizidera - firma je obavezna da osigura frizider zapremine odnajmanje 8 litara po radniku).
 
Clan 11.Ukoliko je sef zenskog roda, muski radnici su duzni da joj pri svakomprolasku daju do znanja svojim ponasanjem da je predmet njihovograzgovora (npr. zvizdukom, tapsanjem po zadnjici, komentarima, itd...).
 
Clan 12.Svaki radnik ima pravo na osam tjedana odmora ljeti i sest tjedana odmorazimi. Ako radnik provodi taj odmor izvan mjesta stanovanja, firma je duznada osigura ciscenje njegovog stana u tom periodu.
 
Clan 13.Za sve radnike poslodavac treba da osigura kucnu pomocnicu, koja moraimati primjerene obline i izgled propisan odgovarajucim podzakonskimaktima, kako bi mogla da posluzi suprugu u odsustvu supruge ili u slucajupremorenosti iste.
 
Clan 14.Odlazak sa posla je u 14.30. Radnici napustaju posao praceni taktovimamuzike predvidjene za takve prilike. Sef je dužan svakom posebno zahvalitiza radni ucinak, uz srdacno rukovanje.
 

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
amelasabic21 liked this
Sanja Kitanovic liked this
kbilić liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->