Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Uitzendbureaus of Money-minded people's?

Uitzendbureaus of Money-minded people's?

Ratings: (0)|Views: 20|Likes:
Published by Dervin Sno
Tijdens een gesprek met een vrouwelijke recruiter van Tempoteam (vestiging Den Haag aan het spui) kreeg ik te horen dat ze ongeveer 40 sollicitaties p.p. op een dag moeten doornemen. Na afloop van het gesprek ben ik me toch sterk gaan afvragen waarom TempoTeam dan niet meer mensen aanneemt? Er zijn zat werklozen die deze baan willen vervullen. Blijkbaar willen ze met zo min mogelijk medewerkers net zoveel geld verdienen als de hoeveelheid medewerkers die ze eigenlijk moeten hebben. Yup! Een bijna onmogelijke missie dus.

In dit artikel zal ik inzicht geven in hoe uitzendbureaus als mensgerichte dienstverlening kunnen opereren.
Tijdens een gesprek met een vrouwelijke recruiter van Tempoteam (vestiging Den Haag aan het spui) kreeg ik te horen dat ze ongeveer 40 sollicitaties p.p. op een dag moeten doornemen. Na afloop van het gesprek ben ik me toch sterk gaan afvragen waarom TempoTeam dan niet meer mensen aanneemt? Er zijn zat werklozen die deze baan willen vervullen. Blijkbaar willen ze met zo min mogelijk medewerkers net zoveel geld verdienen als de hoeveelheid medewerkers die ze eigenlijk moeten hebben. Yup! Een bijna onmogelijke missie dus.

In dit artikel zal ik inzicht geven in hoe uitzendbureaus als mensgerichte dienstverlening kunnen opereren.

More info:

Published by: Dervin Sno on Mar 14, 2014
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/11/2014

pdf

text

original

 
UITZENDBUREAUS OF MONEY-
MINDED PEOPLE’S
?
[Jij mag het zeggen…]
 3-3-2014
Tijdens een gesprek met een vrouwelijke recruiter van Tempoteam (vestiging Den Haag aan het spui) kreeg ik te horen dat ze ongeveer 40 sollicitaties p.p. op een dag moeten doornemen.
 Na afloop van het gesprek ben ik me toch sterk gaan afvragen waarom
TempoTeam
dan niet meer mensen aanneemt? Er zijn zat werklozen die deze baan willen vervullen. Blijkbaar willen ze met zo min mogelijk medewerkers net zoveel geld verdienen als de hoeveelheid medewerkers die ze eigenlijk moeten hebben. Yup! Een bijna onmogelijke missie dus. Het is ook geen wonder dat medewerkers de dupe worden van de onhaalbare resultaten. Er wordt waarschijnlijk druk uitgeoefend van bovenaf om die bijna onmogelijke target te halen, waardoor de medewerkers genoodzaakt zijn om zo min mogelijk tijd te besteden aan goed opgeleide mensen die op zoek zijn naar werk. Ze werken dus bewust en onbewust mee aan het verslechteren van het bedrijfsleven. Want ze werken (tussen haakjes) zogezegd volgens de regels van het bedrijf. Je kunt de recruiters dus niet helemaal kwalijk nemen voor hun slechte service ( beperkte contacten en afwijzingen van werkzoekende op vacatures). Bedrijven denken door de online technologie meer geld te verdienen, maar hebben niet door dat het vaak ten koste kan gaat van hun binding met hun medewerkers en werkzoekende. Deze
approach
 zorgt dat het voor de medewerkers makkelijker wordt om werkzoekende af te wijzen met de wel bekende kreet
te weinig ervaring of je vaardigheden sluiten niet aan op onze profiel 
. Door het gebruik van online technologie komen er dus nauwelijks 
 bij kijken, waardoor ze automatisch gestimuleerd om daar juist geen gebruik van te maken. Tegenwoordig maken
 recruiters
 hoofdzakelijk gebruik van de effectieve
telefonische screening
om de  juiste kandidaat te selecteren. En staan ze versteld als iemand in een uitzendbureau binnen komt lopen voor een paar vragen. Vaak krijg je dan ook een fronsend en vragende blik van een dame achter de servicebalie met de vraag:
“ 
 Je kunt toch ook gewoon mailen of bellen
?” 
 DUH!
De sociale contacten worden hierdoor steeds minder en creëren mensen onbewust een eenzijdig (egoïstisch) gedrag waar ze snel gewend aan gewend raken.
Een telefonisch screening
 is volgens hen al voldoende om een totaal beeld van je te krijgen. Dat is natuurlijk heel krom. Werkzoekende maken van nature gebruik van hun 
. Denk maar aan het bijwonen van netwerkborrels, kijken in onze familie/kennis kring of er mensen zijn die ons kunnen helpen. We gaan dus soms letterlijk op pad om werk te zoeken. Een
telefonische screening
 van een recruiter is simpelweg niet voldoende om ons op weg te helpen en stoten hierdoor
onze sociale incentives
 af. Hierdoor kunnen we steeds gaan twijfelen over de activiteiten die we verrichten om werk te vinden wel goed genoeg zijn. Dat is niet per se slecht want dat kan ons ook helpen om onszelf verder te ontwikkelen. Toch liggen deze situaties niet altijd aan ons.
 
Ik maak met regelmaat mee dat uitzendbureaus niet altijd meewerken om je als persoon een stap vooruit te helpen. De
money-minded people
’ 
s
 zien
online media
 meer als een extra inkomstenbron. Ze willen graag kosten besparen door minder mensen in dienst te hebben. En meer inkomsten te genereren door medewerkers online applicaties te laten gebruiken die beter een selectie kunnen maken naar de juiste kandidaten. Deze zogenaamde aanpak crieert dus veel geld op. Het gebruiken van deze applicaties is helemaal niet slecht, maar de manier op hoe ze het gebruiken zorgt voor veel vraagtekens. De uitzendbureaus merken daar helaas weinig van, omdat ze zich nu in luxe positie bevinden. Er zijn namelijk meer werkzoekende (werklozen) dan werkende op dit moment. Het is dan heel makkelijk om als bedrijf de vinger te wijzen naar de huidige economische omstandigheden. De money-minded peoples kun je dus niet geheel kwalijk nemen voor hun gedrag, ze komen uit een omgeving waar geld en macht voor op staat en weten dus niet altijd beter. Voor hen is deze manier van bedrijfsvoering de normaalste zaak van de wereld totdat ze zelf zien dat hun bedrijf niet meer goed functioneert en merken dat hun beleid niet de juiste is. Maar dan is het in de meeste gevallen al te laat. Tja, jammer joh! Voor de uitzendbureaus die niet willen meewerken aan deze verslechtering is het dus handig om te kijken hoe je
social media
 effectief en gebalanceerd kan inzetten om ervoor te zorgen dat medewerkers hun werk goed kunnen uitvoeren - zonder zich continu druk hoeven te maken over de targets en zo werkzoekende op de juiste manier te helpen. Dit is een mooie en duurzame investering voor het verbeteren van de economie.
Hieronder heb ik een aantal inzichten opgeschreven die uitzendbureaus/detacheringbureaus kunnen gebruiken om de kloof tussen werkzoekende en werkende te minimaliseren:
 
Uitzendbureaus zullen meer recruiters moeten aannemen die werkzoekende kunnen helpen bij het vinden van de juiste baan.
Dit kan soms even tijd en geld kosten, maar op lange termijn heb je ook wat.
 
 
Door dat je meer mensen medewerkers hebt, is het dus ook mogelijk om meer tijd te besteden aan medewerkers die langskomen voor vragen of juist net dat extra zetje nodig hebben om die baan te vinden waar ze naar opzoek zijn. (hierdoor krijgen de medewerkers ook meer inzicht in de kwaliteiten van de werkzoekende)
 
Stimuleer dus werkzoekende om even langs te komen voor vragen en gesprekken, zodat je mensen zo snel mogelijk aan de bak kan krijgen.
 
Combineer offline en online met je klanten. Als je een
telefonische screening
 uitvoert, laat ze dan ook even langskomen voor een gesprek en neem daaruit dan een beslissing. Sociale contacten doen soms wonderen.
 
Plan een vaste offline dag in, een dag waarin er geen gebruik wordt gemaakt van social media en smartphones, maar waarin er meer tijd wordt besteed om elkaar (medewerkers onderling) beter te leren kennen.
 
Geef transparantie in je manier van selecteren (waar letten recruiters op en wat vinden de potentiële bedrijven echt belangrijk als ze naar potentiële werknemers opzoek zijn).
 
Voer deze aspecten door in je beleid en laat je medewerkers en de buitenwereld weten dat  je er voor de mensen bent en kijk naar onze maatschappelijk belang.
 
Maak mensen bewust van offline en online oorzaken, die een negatief gedrag kunnen zorgen in de werkzaamheden (bespreek bijvoorbeeld de 
) 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->