Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
169Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Semnificatia viselor

Semnificatia viselor

Ratings:

1.0

(1)
|Views: 25,637|Likes:
Published by dreaming_girl

More info:

Categories:Types, Research, Science
Published by: dreaming_girl on Oct 18, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/09/2013

pdf

text

original

 
(generalitati)Din vremuri stravechi cultura umana a fost influentata de vise si decoincidentele ce le-au observat adesea intre obiectul viselor si evenimentele ulterioarereale.Visele fara valoare sunt acelea din primele ceasuri ale somnului, mai ales cand digestiaeste in curs ( aviz amatorilor care se culca cu burta plina), somnul este agitat iar visele ceinsotesc acest somn sunt in general tulburi. De asemenea nu trebuie luate in considerarevisele de dupa o lectura, un film de groaza sau un necaz, precum si visele proveninddintr-o stare maladiva sau privitoare la o boala anume de care suferiti, ori cele provenitedin cauze externe somnului : zgomote, tipete, TV-ul lasat deschis, etc.Adevaratul vis , cu eventuale semnificatii, este acela din mijlocul somnului,intre 3-7 dimineata, cand digestia este sfarsita si spiritul nu mai este sub influenta altor factori externi, cand pozitia de repaus normala nu cauzeaza nici o tulburare a organelor interne. Înainte de a te duce la culcare, încearca sa-ti limpezesti mintea si sa te relaxezi.Seminificatia viselor este in general contrara intelesului normal al visului, insaexista destule exceptii pentru a putea cuantifica o formula de interpretare. Iata cateva dinliniile generale de interpretare a viselor :- monstruozitatile, diformitatile sunt in general nefaste- dreapta este considerata buna, stanga nu- cifrele fara sot - bune, cifrele cu sot - rele- animalele salbatice sunt in general nefaste, cele domestice bune,exceptand pisica- boli si dureri - mai bine mergi la doctor decat sa cauti aiciA-ti aminti toate detaliile unui vis deschide o prima poarta în a te cunoaste petine însuti si sentimentele tale în legatura cu cei din jur. Arareori, visele prevestescevenimente aparte în viata ta, deci nu te bucura ca un vis favorabil ar aduce neaparat oîndeplinire a visului în scurt timp dupa aceea si nici nu te astepta la catastrofe în cazul încare cosmarurile îti cuceresc noptile. Imediat ce te trezesti, scrie toate detaliile visului.Pune-ti unele întrebari: ce sentimente mi-a trezit acest vis?Interpretarea viselor este o sarcina dificila. Reusind sa-ti interpretezi cu succes propriile vise, vei ajunge, totodata, sa te cunosti pe tine însuti.
Interpretarea viselorA
: (litera) avertisment ca trebuie sa iei o noua initiativa, ca te afli in fata unui alt inceput,sau "rebuie sa iei totul de la capat.
ABDOMEN
: (dureros) nereguli sau probleme interne, profunde in viata ta, ce se cer descoperite; "dezgolit) lipsuri materiale, deschidere la orice propunere, (umflat sau foartemare) acumulare "xagerata de bunuri sau relatii, lacomie, exagerare, snobism; imaginatie bogata; minciuni.
ABUR 
: lucruri confuze, neclare, nesigure, nelamuriri pe plan profesional sau intelectual;
 
(rece) "ncercarea de a te concentra profund intr-o problema; (fierbinte) te simti extenuat,suprasolicitat, "emaifacând fata la aglomeratia de informatii sau evenimente pe care ledetii sau provoci.
AC
: certuri, critici, cinism, remarci ostile, ironii, umor neinteles de altii; ceva nu merge bine; "eliniste; (gasind) griji inutile cu privire la lucruri banale; extenuare; senzatia ca numai faci fata "venimentelor; minutiozitate, atentie sporita la detalii, trebuie sa privestilucrurile in amanunt, fara "a te apleci numai asupra aspectului de ansamblu; munca dedetaliu si precizie; (punând ata in "c) pregatiri pentru noi planuri sau proiecte.
ACADEA
: vorbe dulci, de impacare; linguseala; relatii cu un barbat cu chelie.
ACATIST
: dorinte si planuri multiple, multe cunostinte noi; ti se cere sa-ti intorci gândulcatre "eligie sau catre origini (casa, familie, regiune de bastina).
ACCELERATIE
: (apasând pe pedala la un vehicul) vei atinge obiectivele pe care ti leai pus in "lan cu ajutor din afara, nu numai prin eforturi proprii; (pedala este blocata) nudezvolta un obicei "are sar putea transforma mai târziu in viciu; abtinete de la unelelucruri ce ar putea deveni "ericuloase; nevoia de a incetini putin ritmul pentru a nuexagera; exces de zel ce ar putea duce "a extenuare sau suprasolicitare; senzatia calucrurile stau pe loc si dorinta de a face ceva "oncret pentru a inainta mai repede.
ACCEPT
: conditii favorabile, perspectiva unor avantaje; (ti se propune ceva si accepticu greu) "ntelegere, acord, colaborare, cu lanse de succes; indoieli, suspiciuni,incertitudine, nehotarâre; ai "evoie de o perioada de gândire intr-o chestiune importanta;se cere multa chibzuinta; (accepti "mediat) siguranta, incredere, initiativa, curaj, sperantemari.
ACCIDENT
: turnura proasta a evenimentelor, surprize neplacute, vesti proaste,zbucium "ufletesc, teama de esec, pesimism, neincredere in viitor; gânduri negative; piedici in evolutia "nor proiecte; blocaj in comunicare; relatii defectuoase cu cei din jur;neintelegeri, cponflicte, lipsa "e armonie in plan relational; dispute; (martor sau implicatintr-un accident de orice fel) "vertisment; prudenta sporita in relatie cu ceilalti; (demasina) blocaje in comunicare; neintelegeri; "onflicte in domenii financiare, problemelegate de bani si proprietati; (de avion) neintelegeri pe "lan profesional, dispute aprinse,contradictii cu colegii de serviciu sau cu sefii; (pe mare) mari "robleme pe planemotional, zbucium sufletesc, neintelegeri in cuplu sau in relatiile cu cei dragi.
ACOPERI
: (ceva) incercare de a ascunde ceva; eschivare, teama de raspundere, egoism;(pe "ineva) grija, compasiune, intelegere, mila, instinct matern / patern dezvoltat, nevoiede implicare "motionala.
ACOPERIS
: senzatie de siguranta, ocrotire, multumire, protectie in fata problemelor materiale; "onfort; incredere, ajutor dat de cineva la nevoie; (stricat, spart, darapanat)nesiguranta, "nstabilitate, insecuritate, probleme in sânul familiei.
ACORDEON
: emotii puternice, melancolie, romantism, amintiri puternice,sentimentalism
ACROBAT
: (pe sârma sau la trapez) situatie riscanta, hazardanta, se cere curaj siinfruntarea "ericolului de unul singur, intr-o situatie incerta, dar cu posibilitatea de a primi sprijin la nevoie; "esiguranta, teama de a gresi; (cazând) ai nevoie de autocontrolsau de o alternativa de rezerva, "are sa te scoata din impas in cazul unui posibil esec.
ACTOR 
: (vedeta) dorinta personala de recunoastere, de realizare; doresti sa capeti cevadin "ersonalitatea acestui actor, acea trasatura care te atrage la respectivul actor; vestidespre "ersoane cunoscute, publice, dar nu apropiate; persoane cu multe fete,
 
imprevizibile, false, "nselatoare, persoane care se ascund in spatele unei fatadesuperficiale; suprasolicitare la "ervicu, lucru peste program sau lucru de noapte; placeritrecatoare, frivole, escapade "entimentale; (cineva jucând un rol) visul iti poate atrageatentia asupra rolului pe care il joci in "ropria ta viata, roluri pe care le joci, te portidiferit, in imprejurari diferite; actorul din vis iti poate "rata cât de bine joci acest rol sicum te percep ceilalti; (tu esti actor in vis) poti oferi un sentiment "e bucurie celor din jurul tau; confort, satisfactie aparenta.
ACVARIU
: (privind dinauntru in afara) ai avea nevoie de mai multa libertate de actiunesau de "xprimare in relatiile sentimentale in care esti implicat; nu esti multumit cu mediulin care traiesti; "e simti strâns cu usa, constrâns, limitat; ai nevoie de un concediu sau deo pauza; (privind "inafara inauntru) nu poti actiona in nici un fel la problemele nouaparute; esti un simplu "pectator.
ADAPOSTI
: (a se adaposti) fuga de raspundere, cautarea unui refugiu din fata pericolelor sau "reutatilor, prevedere, prudenta, dorinta de confort si securitate; teama dea-ti asuma riscuri, fuga "e necunoscut; (a nu se adaposti) curaj, incredere in viitor,confruntarea greutatilor cu siguranta.
ADÂNC
: element de context ce vizeaza probleme profunde, necunoscute; detalii secrete;"scunzisuri, intimitate.
ADEVERINTA
: recunoasterea sau certificarea unor merite sau a unei stari de lucruri inmod "ublic; dorinta de a nu fi contestat; neincredere in fortele proprii, dar cu dorinta de afi incurajat.
ADMITERE
: un nou inceput, dorinta de a fi acceptat intr-un mediu nou, dar dupa oincercare sau " sitiuatie concurentiala; speranta de a fi apreciat; vezi examen.
ADOPTIE
: ajutor dat cuiva intr-o situatie dificila; asumare de noi responsabilitati,acceptarea unei "ituatii noi fara a cunoaste toate detaliile. interpretare vise
ADORMIT
: pauza dupa o perioada plina de evenimente; repaus necesar; necesitatea de ate "upe de lucrurile zilnice pentru o vreme; extenuare, oboseala, suprasolicitare;indiferenta, "gnorarea sau neglijarea unor aspecte cu buna stiinta; detasare.
ADRESA
: (scrisa pe un plic) cputarea unei cai sau a unei directii de urmat; solutiefavorabila la "ctualele probleme; buna orientare; dorinta de a iesi din starea de confuzie sideruta; limpezirea "rizonturilor proprii; noi teluri catre care sa nazuiesti; vesti, intâlniri,evenimente in afara casei, "izite, musafiri.
ADULTER 
: vina, tradare, inselaciune, incredere nemeritata in cineva; sentiment deculpabilitate.
AER 
: (placut) intuitie buna, inspiratie de moment, adaptare perfecta dupa cerintele celor din jur; "nventivitate; (deranjant, curent puternic) nervozitate, agresivitate; impuslvitate;sentimentul ca "sti atacat; imensa capacitate sau rezistenta intelectuala; (rece) noi aspectein plan profesional; "evigorare, un nou inceput; (cald) te simti in largul tau la serviciu saula scoala; simti ca nu ai nici " problema apasatoare, confort si armonie aparenta;atmosfera placuta de lucru; (curat) sanatate, "ultumire sufleteasca si satisfactii profesionale; (conditionat) inselaciune, falsitate, minciuna din "artea colegilor; lucrurile par mai bune decat sunt in realitate, de aceea nar trebui sa crezi tot ce "e intampla;(inchis, apasator) boala, blocaj, piedica in fata progresului profesional;
AERISI
: (spatiu aerisit) vindecare dupa boala; liniste sufleteasca dupa o perioada dezbucium; "ezolvare a problemelor profesionale ramase restante; nevoie de odihna,concediu, vacanta, "auza, repaos, detasare de problemele profesionale pentru o vreme.

Activity (169)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Dasa Si Vanciu C liked this
addy1986 liked this
Domnisoara Alesco liked this
aivlis.big liked this
Corina Ciobanu liked this
WalleDonatti liked this
Corobca Lia liked this
Irina Burlacu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->