Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
42Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
STARTolj ingyen

STARTolj ingyen

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 5,851|Likes:
Published by Vida Ágnes
Ingyen szoftverek és szolgáltatások gyűjteménye, amik segíthetnek az indulásban, az online marketingben és a tartalomfejlesztésben.
Ingyen szoftverek és szolgáltatások gyűjteménye, amik segíthetnek az indulásban, az online marketingben és a tartalomfejlesztésben.

More info:

Published by: Vida Ágnes on Oct 22, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/17/2013

pdf

text

original

 
Gazdagmami START Programwww.gazdagmami.hu/start
STARTolj ingyen
írta: Vida Ági
1. Bevezető
Van a hírlevélsorozatomban egy levél, amit már több, mint másfél évemegírtam, és amire mindig a legtöbb visszajelzés érkezik. Ilyenreakciókat szoktam kapni rá:
„Ez zseniális! Köszi :)”„Köszönöm ezt a csodálatos összeállítást.”„Eddig azt hittem, ami jó az pénzbe is kerül. Egy csomó szoftvertezek közül nem is ismertem. Köszi.”
Aki rutinos számítógépfelhasználó és internetező nem is gondol rá, hogymások nem ismerik azokat a szuper ingyenes szoftvereket, internetesszolgáltatásokat, amiket ő igen. Pedig lehet, hogy a barátaid között isvannak, akiknak a Youtube és a Facebook is új, sosem lehet tudni :)Amikor anno megírtam az a levelet az ingyenes szoftverekkel én is arragondoltam, hogy sokak számára evidencia lesz, amit írok, de az időbebizonyította, hogy mindig van igény az ilyen típusú gyűjteményekre.Ezért most elkészítettem egy újabb gyűjteményt olyan szoftverekről ésinternetes szolgáltatásokról, amik teljesen ingyen vannak és amiksegíthetnek téged a munkában.Néhány alapfogalmat tisztázzunk az ingyenes szoftverekkel és onlineszolgáltatásokkal kapcsolatban:- ha egy szoftver vagy szolgáltatás
Freeware
, azt szabadonhasználhatod, de meg kell nézni, hogy mire, gyakran tiltott azüzleti felhasználás (non-commercial)- ha egy szoftver
Shareware
, akkor korlátozott afelhasználhatósága (időlimites, korlátozott funkcionalitású,linkeket vagy vízjelet tesz a végtermékbe stb.)- ha egy szoftver
Demo
, akkor az csak kipróbálásra szánt változat,gyakran időlimites a használata.STARTolj ingyen!
 
Gazdagmami START Programwww.gazdagmami.hu/startMielőtt egy szoftvert letöltesz és használni kezdesz, mindenképpen nézdmeg, melyik kategóriába tartozik és engedélyezett-e az üzleti(commercial) használata.Mielőtt átadnám a szót a linkeknek, hozzátennék még valamit: ha valamiingyen van, akkor hajlamosak vagyunk komolytannak is gondolni. Azthisszük, ha ingyenes, akkor nem elég profi. És ha nem tartod elégprofinak, akkor hajlamos vagy azt gondolni, amit elkészítesz vele, azsem lesz elég profi.Pedig a profizmus, a minőség nem a felhasznált eszközön múlikelsősorban, hanem csak és kizárólag RAJTAD!Egy ingyenes blogba írhatok minőségi tartalmakat, és elérhetek velenaponta több ezer embert, vagy írhatok unalmas, érdektelen szövegeketés panaszkodhatok, hogy „Megpróbáltam ezt a blogolás dolgot, nemsikerült. Szerintem az interneten nem is lehet pénzt keresni.”Szóval ne nézd le azt, ami ingyen van, inkább használd ki a benne rejlőlehetőségeket arra, hogy az ingyenesből értéket teremts, a semmibőlVALAMIT csinálj. Olyan ez, mintha valaki bekopogtatna hozzád azzal,hogy megkapod a sarki közértet árukészlettel együtt már csak rajtad áll,holnap kinyitsz-e :o)Sok sikert és jó munkát kívánok :)
2. Lássuk mit adnak ingyen!Honlapkészítés
Tartalomkezelő rendszerek
Ha saját honlapot szeretnél, ez a leggyorsabb út, hogy hozzájuthass. Kellegy saját tárhely, egy domainnév, feltelepíted és már kész is vagy.http://www.cmsmadesimple.org/Régebben használtam egydarabig, mert jól dizájnolható rendszer, de korántsem annyiraelterjedt. Van magyar fordítása.http://drupal.org/Az egyik legnépszerűbb rendszer, mert sokfélefunkcióra használható. A beüzemelése nem szokottzökkenőmentesen menni, de ha megismerkedtek egymással,kezesbárány lesz :) Van magyar fordítása és elég nagy magyarközössége is, ahol segítséget tudsz kérni, ha elakadsz.STARTolj ingyen!
 
Gazdagmami START Programwww.gazdagmami.hu/starthttp://www.joomla.org/Szintén nagyon népszerű rendszer, magyarfordítással és jelentős hazai közösséggel. Én nem szerettem aháttérrendszerét, de hát kinek a pap...http://www.nuke-evolution.com/ http://php-fusion.co.uk/http://typo3.org/Ismerek 1-1 embert, akik ezekre esküsznek, deén még nem próbáltam egyiket sem.http://wordpress.org/Elsősorban blogok létrehozására alkalmasrendszer, ami az idők során kinőtte magát és mára nem csakblogmotor, hanem igazi mindentudó rendszer, amiből hírportált éppúgy létrehozhatsz, mint webshopot.
Ingyenes fórummotorok
http://www.phpbb.comAz egyik legnépszerűbb fórummotor,rengeteg helyen találkozhatsz vele hazai oldalakon is. Magyarfordítás is van hozzá.http://punbb.informer.com/Egyszerű fórummotor, magyar fordításis van hozzá.http://download.simplemachines.org/Ingyen fórummotor rengetegkiegészítővel.
Társkereső oldal motor
http://www.azdg.com/Azerbajdzsán fejlesztésű társkereső-oldalmotor. Több ügyfelemnél használtuk és bevált.
Ingyenes chat modulok
http://webscripts.softpedia.com/cat/Chat-Scripts-list-25-1-0-0.htmlKismillió chat modul, amiket kipróbálhatszhttp://www.meebo.com/MSN, Myspace, Gtalk, Facebook és másaccountokat egy helyen integráló szolgáltatás, amit az oldaladra isbeilleszthetsz.
Ingyen galéria szoftverek
http://www.4homepages.deSokoldalúan konfigurálhatógalériarendszerhttp://www.ascdevel.com/pages/products/amingal/Kifejezettenkezdő webmesterekre szabott galériarendszerSTARTolj ingyen!

Activity (42)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Dora Hunor liked this
Dora Hunor liked this
verebistvan liked this
SoterDica liked this
Kovács Márta liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->