Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
29Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Jivanmukta Motto: „Cerul Se Dezintegrează şi Se Transformă în Pulbere,

Jivanmukta Motto: „Cerul Se Dezintegrează şi Se Transformă în Pulbere,

Ratings: (0)|Views: 785|Likes:
Published by bdi
Jivanmukta = Eliberat ontic in timpul vietii, cineva topit total, complet si definitiv in Dumnezeire.
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/jivanmukta-1
Jivanmukta = Eliberat ontic in timpul vietii, cineva topit total, complet si definitiv in Dumnezeire.
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/jivanmukta-1

More info:

Published by: bdi on Oct 23, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/16/2015

pdf

text

original

 
 JivanmuktaMotto
:
„Cerul se dezintegrează şi se transformă în pulbere,Marele pământ se linişteşte, nimeni nu îl poate vedea.Pe neaşteptate, copacul uscat îşi deschide singura lui floare,Chemând o altă primăvară, dincolo de istorie.” 
Ceea ce l-a învăţat Maestrul Daichi pesamuraiul Kikushi în zăpadă.
Motto
: „Apa este pură şi pătrunde în adâncurile pământului Aşa că un peşte înotând în eaEste ne-peşte cu adevărat.Cerul este vast şi transparent până la marginile cosmosului Aşa că o pasăre zburând în elEste ne-pasăre, cu adevărat.” 
Dogen – „Spiritul ZaZenului”
Motto
: „A nu şti este ceva extrem de intim. Acest „Nu ştiu.” al tăueste vastitatea propriei tale naturi profunde care dă naştere împrăştieriiconstelaţiilor cosmice, umbrei copacilor din curte şi propriei tale inimibătânde.” 
Kuei Ch`in (maestru Ch`an din secolulIX)[ v. si Norul Necunoasterii Divine + Sf Antonie, mai jos]Mario: „"Mario copile, sa nu confunzi niciodata eliberarea cu Mantuirea. Yoga e un lucru mare, dar singura sansa este Hristos al vostru si...alnostru."Ultimile cuvinte ale lui Guru, spusele unui jivanmukta care, vorba ta, stiace e cu el.”Cine poate vorbi de-adevarat despre starea de jivanmukta? Doar un jivanmukta sau cineva care este pe un nivel echivalent sau superior!
1
 
Shri Ramakrishna ca si toti jivanmuktas (Ramana, Nisargadatta, RanjitMaharaj, Ma Ananda Mayi etc) era/erau/sunt o astfel de fiinta. Si deci stiamai bine ce e cu el insusi.Ca atare, e de preferat sa-i credem/avem incredere pe/in ei-jivanmuktasconfirmati (desi mai multi, Unul). 
Sri Swami Shivananda
[cel din M. Eliade "Nopti la Serampore"]:A Jivanmukta is a liberated sage. He is released even while living. He livesin the world, but he is not of the world. He always revels in the eternalbliss of the Supreme Self. He is Ishvara (God) Himself. He is a God onearth.He is ever cheerful and peaceful. He radiates peace and joy everywhere.  You will experience a deep sense of peace and harmony, great elevationand inspiration, in his presence... and He has the ability to clear any kind of doubt of aspirants. Doubtsvanish when one remains in His company. Remember that he was also rotting in those days in the quagmire of Samsara (the round of births and death), like yourself. You can also ascendto summit if only you will.
Sri Ramakrishna:
 - A existat o data o papusa din sare care a a vrut sa masoare adancimeaOceanului. Ea a adus pentru aceasta un fir de sfoara si un plumb. S-aindreptat spre malul apei si a contemplat nesfarsitul Ocean care seintindea in fata sa. Pana in acel moment , ea fusese intotdeauna aceeasipapusa de sare, care isi conservase propria sa individualitate. Dar acum,pe masura ce facea un pas in plus, intra cu atit mai mult in apa si incurand ea s-a contopit cu Oceanul. Toate particulele de sare care ocompuneau s-au topit in apa marii. Sarea din care ea era facuta proveneadin Ocean si iata ca ea s-a intors in Ocean pentru a se uni din nou cu El.„Diferentierea” se topise in „nediferentiere”. Fiinta umana este ca aceastapapusa de sare – egoul este cel care diferentiaza, individualizeaza.Absolutul, Neconditionatul, este infinitul Ocean sarat. Papusa din sare nuva putea reveni sa ne vorbeasca despre profunzimea marelui Ocean. La feleste si in cazul celui care are fericirea sa-L cunoasca pe DumnezeulAbsolut in profunzimile insondabile ale starii de nirvikalpa samadhi, caresterge orice individualitate. Nediferentiat cum este, el nu poate iesi dinnou din adincuri pentru a explica lumii natura lui Dumnezeu Absolut si aneconditionarii. Si daca vreodata, prin vointa Mamei sale [Divine], va fiposibil pentru papusa de sare sa revina la stadiul de diferentiere, ea va
2
 
trebui sa se exprime in functie de limitele care ii vor fi impuse, in limbajuldiferentierii; ea va trebui sa se comporte ca un locuitor al lumii relative sifenomenale. Acesta este motivul pentru care Marele Mister nu poate fi inintregime revelat fiintelor limitate. Absolutul, Neconditionatul, nu poate fiexprimat in functie de relativ si conditionat. Infinitul nu poate fi descris inlimbajul finitului. - Cu cat te apropii de Fiinta Divina, cu atat mai mult se reveleaza NaturaSa infinita, ajungand in final sa te topesti in Ea, obtinand supremaintelepciune. Nu este suficient sa stii de existenta lui Dumnezeu. Chiarviziunea Lui nu este punctul culminant al vietii spirituale. Trebuie sa teapropii de El, sa intri intr-o comuniune intima cu El si sa te topesti plin deiubire in El. Exista oameni care au auzit vorbindu-se despre Dumnezeu;exista altii care L-au vazut, dar sunt foarte putini cei care L-au primit in eicu adevarat, pentru totdeauna. Multi oameni pot sa-L cheme in ei doar caoaspete al lor. - Exista 3 tipuri de papusi; prima e facuta din sare, a 2-a din cirpe, iar a 3-adin piatra. Daca aceste papusi ar fi scufundate in apa, prima s-ar dizolva sisi-ar pierde forma, a 2-a ar absorbi o mare cantitate de apa, dar si-arpastra forma, in timp ce a 3-a ar fi impermeabila la apa. Prima papusareprezinta omul care isi contopeste sinele in Sinele Universal si aflat intoate si devine una cu El, este „Mukta purusha - eliberatul”; a 2-areprezinta un adevarat adorator sau Bhakta, care este plin de de fericireasi cunoasterea Divine; iar a 3-a reprezinta un om lumesc, care nu vaabsorbi nici macar un strop din adevarata cunoastere. - Intrebare: „Este posibil pentru sufletul uman sa obtina Uniunea atat decompleta cu Dumnezeu incat sa poata spune „So Ham / Eu sunt El” si cumputem face pentru a atinge aceasta stare?”Raspuns al lui Ramakrishna: „Aceasta este povestea unui vechi servitor,care devine dupa numerosi ani, ca un membru al familiei, atunci candstapanul casei este satisfacut de seviciile sale. Vine o zi cand i se facesemn sa se aseze in locul de onoare sau chiar pe scaunul Stapanului si lise spune membrilor familiei Sale: „De acum inainte nu exista nici odiferenta intre el si Mine, noi suntem Unul; va veti supune ordinelor sale lafel ca ordinelor Mele. Altfel veti fi pedepsiti.” Si daca servitorul ezita, dinsmerenie, sa ocupe acest loc, Stapanul sau il obliga sa-l accepte. Esteacelasi lucru pentru sufletele care ating starea de „So Ham”. Dupa ce L-auservit mult timp pe Dumnezeu, El le reveleaza gloria Sa si atributele Salesi le ridica pana la propriul Sau tron al Suveranitatii Universale.” 
Sf. Nectarie de Eghina:
 
„In Dumnezeu sfintii devin asemenea lui Hristos, pretutindenea fiind,atotputernici, atoatestiutori. In Dumnezeu omul insusi se arata a fi undumnezeu, si ia parte la toate facerile lui Dumnezeu. Omul traieste Viatalui Dumnezeu Insusi, devine desavarsit precum Insusi Dumnezeu.” 
3

Activity (29)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
ionel26 liked this
svayambhu liked this
Daniel liked this
auroraalina111 liked this
raza de soare liked this
Ruxandra69 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->