Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
177Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Naskah Drama Sunda OBOR PARAHYANGAN

Naskah Drama Sunda OBOR PARAHYANGAN

Ratings: (0)|Views: 34,758 |Likes:
Published by Erwin Tejasomantri

More info:

Published by: Erwin Tejasomantri on Oct 28, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/20/2013

pdf

text

original

 
Drama Sunda
OBOR PARAHYANGAN
Karya/Sutradara: Erwin Tejasomantri, S.Pd.
Dipintonkeun kanggo Ujian Praktek Seni Karawitan SMP Negeri 4 Ciamis.
Salah sahiji televisi swasta kasohor, nyaeta Jawara TV, nyiarkeunrupa-rupa berita. Ieu beritana.
Adegan 1Berita Banjir 
Pembaca Berita 1 & 2
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.
Pembaca Berita 1
Wilujeng siang pamiarsa, wilujeng patepang lawung paamprok jonghok dina bewarabasa sunda Jawara TV, dinten ayeuna, tangtosna sareng simkuring Neneng Jamilah.
Pembaca Berita 2
Sareng simkuring Dewi Shinta. Simkuring parantos nyiapkeun bewara-bewara akurat jeung aktual pikeun urang sunda, sapertos perkawis banjir, demam berdarah, kriminal,olah-raga, sareng bewara pilkada. Kanggo bubuka, pamiarsa, ieu bewarana.
Pembaca Berita 1
Pamiarsa, hujan gede dibarengan angin ribut jeung dor-dar gelap nu teu euereunngabalukarkeun banjir dimana-mana. Desa cimeong, kacamatan Rajasinga, kabupatenIndraprahasta nu biasana tara banjir, ayeunamah kabanjiran. Akibat banjir ieu rebuanwarga Cimeong kapaksa ngungsi ka desa sejen nu sarua kabanjiran. Pamiarsa, urangsambungkeun wae sareng Reporter urang, saderek Kinanti Asmarandhana, di lokasibanjir Desa Cimeong.
Reporter 1
Pamiarsa, simkuring Kinanti Asmarandhana ayeuna nuju di Desa Cimeong, salah sahijilokasi nu kabanjiran. Biasana mah desa ieu teh tara kabanjiran. Ceuk katerangansababaraha warga, banjir ieu teh akibat rea tangkal nudituaran, pikeun dijieun suluhakibat harga BBM anu marahal. Akibat banjir ieu rebuan warga kaleungitan sawah,kebon, imah, harta banda sejena, jeung kapaksa ngarungsi ka desa tatangga nu saruakabanjiran oge.
Warga 1
Banjir..., banjir..., banjir…, banjir… (Lulumpatan bari nakolan kohkol).
Warga 2
Hayu euy…, urang ngarungsi, ngungsi…, ngungsi…! (Ngungsi bari mawa gembolannudibungkus ku sarung).
Warga 3
Burukeun atuh! Batur mah geus arindit, meni elat pisan. (Ngageroan pamajikanana barimawa koper).
1
 
Warga 4
Ke heula atuh, tungguan! Koper we dibabawa, ari pamajikan ditinggalkeun, bari jeungeusina mah baju butut. (Nyusul salakina bari mawa guguling. Duanana silih tungtun)
Warga 5
(Ngungsi bari mawa hayam).
Warga 6
(Ngungsi bari mawa samak).
Reporter 1
Sakitu laporan simkuring, Kinanti Asmarandhana ti lokasi banjir desa Cimeong, hatur nuhun.
Adegan 2Berita Demam Berdarah
Pembaca Berita 1
Hatur nuhun pamiarsa, masih dina Jawara TV, simkuring gagaduhan bewara demamberdarah. Pamiarsa, ieu bewarana.
Pembaca Berita 2
Wabah demam berdarah beuki nyebar kamana-mana. Rumah sakit, puskesmas, jeungklinik pengobatan ayeuna mah pinuh ku pasien demam berdarah. Rea pasien nu teukasalametkeun akibat teu buru-buru dipariksa ka rumah sakit.
Pembaca Berita 1
Salah sahiji rumah sakit, nyaeta Rumah Sakit Harapan Sehat kabanjiran pasien demamberdarah. Ieu bewarana.
Reporter 2
Pamiarsa, simkuring Enok Camperenik nuju di Rumah Sakit Harapan Sehat. Salahsahiji pasien demam berdarah, nyaeta Ujang Astrajingga nuju dipariksa ku dokter Yudistira, dibantuan ku perawat, Juleha. Ujang geus opat poe ngaringkuk di rumahsakit alatan demam berdarah. Samemeh ka rumah sakit Ujang ngarasa demam, lalinu,murel, puyeng, jeung sajabana. Dina kulitna ngadadak kaluar bintik-bintik warnabeuruem. Untungna, ku kulawargana Ujang buru-buru dibawa ka rumah sakit.
Pasien
Kumaha, dokter, kuring bakal salamet? Ieu awak nyareri pisan. Teu kuat, asadiseureud ku kamarang.
Dokter 
Coba kaluarkeun letahna! Lumayan ayeuna mah, rada mendingan, teu siga kamari,parah pisan. Untung dibawa kadieu. Lamun henteu, moal katulungan. (Dokter mariksaletah pasien bari disenteran. Terus mariksa panon, ceuli, beuheung, jeung anggotabadan ne sejenna).
Perawat
(Nyatet hasil pamariksaan dokter).
Reporter 2
Sakitu laporan simkuring, Enok Camperenik ti Rumah Sakit Harapan Sehat, hatur nuhun.
2
 
Adegan 3Berita Kriminal
Pembaca Berita 1
Hatur nuhun pamiarsa, masih dina Jawara TV, simkuring gagaduhan bewara kriminal.Pamiarsa, ieu bewarana.
Pembaca Berita 2
Bandar narkoba kelas kakap, nu sering kaluar-asup penjara, nyaeta Mat Codet, dicerekku polisi, tengah peuting poe kamari, di imah kontrakanana, Jl. Halimun No. 202 Astina.Ieu bewarana.
Reporter 3
Pamiarsa, simkuring Ai Zaitun ayeuna aya di Tempat Kejadian Perkara, Jl. Halimun No.202 Astina. Mat Codet teh salah saurang gembong narkoba nu geus lila diincer kuaparat kepolisian. Mat Codet geus sering kaluar-asup penjara. Waktu rek ditewak kupolisi, Mat Codet nyobaan kabur jeung ngalawan, kapaksa salah saurang polisi nembaksukuna. Di tempat kejadian perkara, polisi manggihan ganja nu beuratna 5 kg.
Bandar Narkoba
(Lumpat, neang tempat panyumputan).
Polisi 1
Montong nyumput siah! Kapanggih ku kuring mah. (Ngundag bari ngacung-ngacungpestol).
Polisi 2
Awas! Lamun kabur ditembak ku kami. Nyerah maneh! Hiji…, dua…, tilu…! (Polisi 2nembak bitis Mat Codet. Mat Codet nambru, teu bisa kabur deui, gagauran nahankanyeuri. Pelor nepi kana tulangna).
Bandar Narkoba
Ampun pa polisi…, ampun…., kuring kapok, moal deu-deui… (Polisi 1 & 2 mawa MatCodet ka kantor polisi).
Reporter 3
Sakitu laporan simkuring, Ai Zaitun ti tempat kejadian perkara, hatur nuhun.
Adegan 4Iklan
Model Iklan 1
(Leumpang, meni percaya diri, panggih jeung awewe).
Model Iklan 2
(Neutup lalaki meni anteb, kasima, ngambeuan parfum nu dipake lalaki, terus utah).
Model Iklan 1
(Nyemprotan sakabeh awakna ku parfum, terus leuleumpangan deui).
Model Iklan 2
(Panggih deui jeung lalaki eta, terus bobogohan).
3

Activity (177)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Vina RizKy Agia liked this
Dita Ambar Sari liked this
Zaini Dahlan liked this
Iwan Irawan liked this
Dhe Tya Tyar added this note
mmm,,, nice

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->