Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
107Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Naskah Drama Sunda KONTES DANGDUT

Naskah Drama Sunda KONTES DANGDUT

Ratings: (0)|Views: 40,382|Likes:
Published by Erwin Tejasomantri

More info:

Published by: Erwin Tejasomantri on Oct 28, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOC, TXT or read online from Scribd
Also found in:Drama, dangdut, naskah, kontes, sunda
See More
See less

05/25/2013

pdf

text

original

 
Drama Sunda
KONTES DANGDUT
Ide Carita
Nunung Nurjanah
Skenario/Sutradara
Erwin Tj
Dipintonkeun kanggo Ujian Nasional Praktek Mulok Karawitan 2009SMP Negeri 4 Ciamis – Garapan Kelas IX-C
Diayakeun Kontes Dangdut sa-Tatar Galuh. Acarana diiklankeun dina poster, surat kabar, jeungradio. Salahsahiji mojang hayang ngiluan ieu acara.
Adegan 1
Di sakola.
Nova :
Aya naon, De? Meni bungah pisan? Maca naon eta teh? Pengumuman?
Ade :
Muhun. Ieu yeuh aya Kontes Dangdut sa-Tatar Galuh. Nova bade ngiringan?
Nova :
Lah…abdi mah teu aya bakat nyanyi. Sok we atuh Ade ngiringan. Kapanan cita-cita Adehoyong janten penyanyi sanes?
Ade :
Leres pisan. Ti kapungkur Ade hoyong pisan ngiringan kontes dangdut. Ieu kasempetan Adekanggo ngahontal cita-cita. Ayeuna abdi bade nyuhunkeun idzin ka kolot.
Nova :
Sok lah, didukung jeung didoakeun ku Nova. Cing meunang…cing sukses. Lamun tosterkenal tong hilap ka abdi nya!
Ade :
Jih…maenya hilap ka babaturan. Moal atuh. Pokona mah mun abdi sukses Nova bakalditraktir jajan baso sawaregna. Hayu ah…bade uih heula. Asalamu’alaikum!
Nova :
Walaikumussalam. Hmmm...boga babaturan, sumangetna luar biasa. Hebat...hebat...
Adegan 2
Di imahna Ade.
Haji Wibi :
Naon? Rek ngiluan kontes dangdut? Astaghfirullohalladziim. Teu...Bapa teu satuju!
Hajah Novi : K
unaon Bapa teu satuju? Kapanan eta teh cita-cita anak urang ti leuleutik.
Haji Wibi :
Cik atuh ari boga cita-cita teh nu waras...nu bener. Kapanan loba keneh pagawean nuleuwih mulia, leuwih terhormat, jeung masa depanna jelas. Jadi dokter misalna, guru, insinyur,atawa pengacara. Ieu mah kalahkah hayang jadi penyanyi dangdut, anu ku masyarakat dicapmurahan...kampungan. Era atuh. Kapanan Bapa jeung Ibu teh haji...tokoh masyarakat. Naha Ibunarima lamun budak urang engkena dianggap awewe baong…murahan…kampungan? Pokonamah Bapa teu satuju.
Ade :
Tapi Ade hoyong ngiringan, Pa…
Hajah Novi :
Tos we, Pa, urang dukung kahayang budak urang!
Haji Wibi :
Pokona Bapa teu satuju! Teu satuju! Titik!
Ade :
Sanajan
 
Bapa teu ngidinan Ade tetep bade daftar...bade ngiringan.
Haji Wibi :
Ngalawan maneh ka kolot?
Ade :
Sanes ngalawan pa, tapi…
Haji Wibi :
Lamun maneh teu nurut ka kolot, indit siah ti imah ieu. Aing teu sudi boga budak jadipenyanyi dangdut...
Hajah Novi :
Pa…ulah nyarios kitu!
Haji Wibi :
Indit siah!!! (Ade indit kaluar imahna)
Hajah Novi :
Ade...Pa...Pa...budak urang rek indit kamana?
Haji Wibi :
Keun wae! Antepkeun! Matakna ulah sok diogo teuing boga budak teh! Jadina waningalawan ka kolot.Ade kaluar ti imahna, disaksian ku indungna, leumpang euweuh tujuan. Sajajalan ceurik balilihan.
Adegan 3
Di pengkolan jalan lembur.
Rival :
Mabuk lagi…ah…mabuk lagi…judi lagi…ah…judi lagi…
Dikri :
Heup…heup! Nu baleg atuh nyanyi teh! Fals pisan maneh mah. Teu ngeunah kadengena.
Rival :
Eh..maneh ulah ngagangu kasenengan sayah atuh, kapanan urang teh keur ma…bok!
Dika :
Heueuh…mabok sih mabok, tapi ari nyanyi mah nu bener. Ieu mah musik ka kaler…sora kakidul. Teu nyambung, Man...teu nyambung...
Rival:
Maneh ngahina ka sayah?
Dika :
Naha maneh mah bet emosi, pira oge diomongan sakitu. Kritik ini mah…kritik, Man.
Rival :
Tapi kuring teu ngeunah ku omongan maneh. Ngahina kitu mah.
 
Irwan :
Geus…geus montong parasea! Kapananan urang teh frend lain? Peace…peace! (NenjoAde leumpang lebah pengkolah). Hey barudak, itu aya Si Ade. Urang heureuyan yu!
Dikri :
Lah silaing mah, teu kaop nenjo awewe.
Irwan :
Hai Ade, bade kamana? (Bari nyampeurkeun ka Ade).
Ade :
Kumaha urang we.
Dikri :
Wah...Ade makin cantik aja nich. Ameng yu jeung akang!
Ade :
Iiih...teu sudi teuing! Barau alkohol akang mah.
Dika :
Wah kabeneran yeuh, urang bawa we ka saung tengah sawah, urang gawean. (Ngaharewoska batur-baturna).
Rival :
Digawean kumaha euy?
Dika :
Lah silaing mah, maenya teu ngarti. Kasempetan euy, meungpeung manehna keur indit tiimah.
Irwan :
Hayu atuh. Ngan sakali sewang nya! (Ngarawel leungeun Ade).
Ade :
Iiih kurang ajar pisan. Lepaskeun siah!
 
Tulung…tulung…tulung! (Kabeneran aya Kades Indra jeung Hansip Sandi).
Kades Indra :
Aya naon ieu teh?
Ade :
Tulung…tulungan abdi pa…bade diperkosa.
Kades Indra :
Saha nu rek diperkosa teh?
Ade :
Abdi pa...abdi. Abdi bade diperkosa.
Hansip Sandi :
Saha nu rek merkosana? Mana…mana? dibabuk ku sayah.
Ade :
Ieu pa (Nunjuk ka pamuda).
Hansip Sandi :
Maraneh rek merkosa Si Ade?!
Pamuda:
Henteu, Pa…henteu. Kita mah cuman heureuy pa. Swear!
Kades Indra :
Kurang ajar siah! Maraneh wani-wani nyieun masalah di wilayah sayah? Ngerakeunpisan siah. Hansip!
Hansip Sandi :
Siap Pa! Laksanakan!
Kades Indra :
Laksanakeun naon? Sayah can mere parentah.
Hansip Sandi :
Muhun...siap melaksanakan perintah, Pa.
Kades Indra :
Bawa ieu pamuda ka bale desa! Teangan kolot-kolotna! Ini mah termasuk tindakankriminal…perkosaan...perkosaan deuleu! Bahaya...bahaya!
Hansip Sandi :
Siap Pa! (Ngagiringkeun pamuda, dituturkeun ku Kades Indra).
Pamuda :
Ampun…ampun…ampun Pa! Moal sakali-kali deui.
Kades Indra :
Montong loba omong siah. Tah ieu akibat pangaruh minuman keras jeung narkobateh. Leungit kasadaran akibat marabok. Omat penonton, ulah nurutan kalakuan barudak jiga kieu.Ingat! Jauhi minuman keras jeung narkoba! Waspadalah...waspadalah!
Adegan 4
Di Bale Desa.
Bu Diar :
Mana budak urang teh. Kurang ajar siah. Mabok jeung mabok we pagawean teh.(Ngagebugan Si Rival ku sapu).
Rival :
Ampun, Ma...ampun!
Bu Diar :
Ngerakeun aing siah. Dasar budak kurang ajar. (Bari terus ngagebugan Si Rival).
Kades Indra :
Sabar, Bu...sabar! Janten kieu ieu teh... (Jol Bu Isna).
Bu Isna :
Mana Si Irwan? Cing kalakuan teh ulah jiga sato maneh teh. Maenya rek merkosa?(Ngajewer ceuli Si Irwan).
Irwan :
Ampun, Mah...ampun.
Kades Indra :
Tenang, Bu...tenang. kamana kolotna Si Dikri jeung Si Dika?
Hansip sandi :
Teu araya, Pa. Nuju di sawah.
Hansip Indra :
Keun we atuh. Jadi kieu Ibu-ibu. Cing boga budak teh perhatikeun. Warah cingbener ameh teu baraong. Ieu teh akibat kurang perhatian ti kolot. Barudak jadi kacanduan kuminuman keras jeung narkoba. Bahaya nu kieu teh. Bisa ngaruksak moral generasi bangsa. Omatulah sakali-kali deui maraneh nyieun masalah di lembur ieu!
Rival :
Muhun, Pa. Abdi kapok.
Dikri :
Moal sakali-kali deui, Pa.
Dika :
Tobat, Pa...tobat.
Irwan :
Swear, Pa...swear!
Kades Indra :
Heug atuh ari geus insyaf mah. Ku sayah dihampura. Jadi masalah ieu geus beresteu kudu ngalibatkeun polisi. Alus...alus ari maraneh geus tobat mah. Ke...ke...ari neng Ade ayeunabade teras kamana?
Ade :
bade ngiringan kontes dangdut ka kota, Pa.
Hansip Sandi :
Wah...hebat atuh. Kita dukung.
Kades Indra :
Luar biasa! Bapa bangga warga urang sapertos Neng Ade boga potensi di bidangseni. Sok, ku Bapa didukung 100%. Bapa bakal ngerahkeun warga desa ka kota nyuporteran NengAde.
Ade :
hatur nuhun, Pa.

Activity (107)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Zaini Dahlan liked this
Iwan Irawan liked this
Iwan Irawan liked this
Ayu Fuji liked this
Sherly Agustina liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->