Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
9Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Text - Vieti Transformate - Volumul 1

Text - Vieti Transformate - Volumul 1

Ratings: (0)|Views: 129|Likes:
Published by ciobotaioan4
Text - Vieti Transformate - Volumul 1
Text - Vieti Transformate - Volumul 1

More info:

Published by: ciobotaioan4 on Oct 29, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/31/2012

pdf

text

original

 
 Scrisoare către cititor 
Dragul meu cititor,Vieţile transformate a milioane şi milioane de oameni arată că ESENŢA EVANGHELIEIESTE TRANSFORMAREA.Paleta completă de persoane transformate – de la alcoolici care dormeau noaptea pe liniade tramvai până la profesori universitari – arată că Dumnezeu nu se uită la faţa omului, ci lainima lui.Fiecare om este un briliant de o valoare inestimabilă în ochii Tatălui nostru ceresc:
“Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Său Fiu, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică”.
Emisiunea săptămânală
“Vieţi transformate”
a debutat în Ianuarie 1997, la Timişoara, fiind preluată apoi de peste 10 staţii de radio din ţară şi din Europa.La data lansării acestei cărţi,
“Vieţile transformate”
se apropie de episodul 400, careînseamnă tot atâtea săptămâni.Îmi pare rău că în această carte am putut cuprinde mai puţin de 5% dintre invitaţii prezentaţi la radio de-a lungul anilor. Dar poate în următoarele volume, cu ajutorul LuiDumnezeu…“Visul” despre cartea omonimă a început cu mulţi ani în urmă, dar Dumnezeu este Cel care“Orice lucru El îl face frumos latimpul lui.” Slavă Lui că a venit timpul pentru cartea VIEŢI TRANSFORMATE!Îmi doresc să fie un “lucru frumos”, care să-ţi deschidă o uşă spre Cristos – cel care poatetransforma şi viaţa ta.Mi-aş dori ca într-un posibil viitor volum cu astfel de mărturii tulburătoare, să fi prezentatşi tu.Cu multă dragoste,
Ioan Ciobotă
,Realizator 
Vieţi transformate
Cuvânt înainte
O carte fascinantă şi mişcătoare. Dar şi o carte instructivă. Putem afla, printre multe altele,cât de important este un post de radio creştin.Impactul total al unui astfel de post de radio va fi cunoscut de noi numai când vom ajungedincolo, în veşnicie. Dar avem deja atâtea mărturii că diferitele noastre programe de radio atingvieţi umane în moduri în care nouă ne vine greu să le percepem sau să le înţelegem.Cartea aceasta vine ca o mărturie mişcătoare a puterii de transformare a Cuvântului luiDumnezeu. Când vestim Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să ne aducem aminte de promisiunea luiDumnezeu:
 „Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se va întoarce la Mine fără rod, ci va
 
 face voia Mea şi va împlini planurile Mele” (Isaia 55:11).
În cartea de faţă avem mărturii despreaceastă eficacitate a Cuvântului lui Dumnezeu.Există
vieţi dărâmate
. Cuvântul lui Dumnezeu le ridică şi le repară. Există
vieţi pângărite
.Cuvântul lui Dumnezeu le aduce curăţire şi purificare. Există
vieţi deviate
. Cuvântul luiDumnezeu le aduce înapoi la calea dreaptă, la calea lui Dumnezeu. Există
vieţi descurajate
.Cuvântul lui Dumnezeu le aduce o raţiune nouă de a fi şi de a trăi. Există
vieţi goale
. Cuvântul luiDumnezeu le umple de sens şi de lumină divină. Există şi
vieţi pline de Dumnezeu
. Pe acesteaCuvântul lui Dumnezeu le hrăneşte şi le îmbogăţeşte.Citind mărturiile din această carte suntem entuziasmaţi de varietatea efectelor Cuvântuluilui Dumnezeu şi ni se aprinde o dorinţă şi mai mare de a ne adăpa noi înşine din acest Cuvântnecesar tuturor vieţilor umane, în indiferent ce condiţie s-ar afla ele.Dar putem merge un pas mai departe: să lăsăm să se aprindă în noi dorinţa de a fi noi înşinevestitori ai Cuvântului lui Dumnezeu! Iar dacă noi nu putem face lucrul acesta, să-i sprijinim pecei care vestesc Cuvântul şi să sprijinim financiar şi prin rugăciunile noastre postul de radio
Vocea Evangheliei 
, cu ajutorul căruia este prezentat Cuvântul prin care se produc atâtea minuniale lui Dumnezeu.Pastor 
 Iosif Ţon
,Fondator 
 Radio Vocea Evangheliei 
OCTAVIAN LUNCAN
Interviu realizat de Daniel Grigoriciuc - Radio Vocea Evangheliei - Suceava
“Am traversat şoseaua, şi după ce am făcut doi paşi în câmpul din dreapta, între mărăcini şi fân necosit ceera pe lângă şanţul acela, m-am împiedecat de un obiect şi m-am prăbuşit cu faţa în jos. Prima reacţie a fost să înjur. Ochii mi-au căzut pe obiectul acela - era o cruce, semnul unui accident de circulaţie. Pe plăcuţa din mijlocul crucii am văzut scris: LUNCAN OCTAVIAN, născut în 9 Februarie 1953, decedat în 1989. Pe mine mă cheamă LUNCAN OCTAVIAN şi sunt născut în 9 Februarie 1953.”
*
Grupul muzical “Sonor” s-a constituit în deceniul al optulea; au cântat la nunţi şi diferiteocazii în zona Haţegului, Hunedoara şi Deva.Astăzi grupul se numeşte “Harul”, şi-au schimbat şi numele şi stăpânul şi cântă doar  pentru gloria lui Dumnezeu.Vă prezentăm istoria adevărată, tulburătoare şi extraordinară a vieţii lui OCTAVIANLUNCAN, unul dintre membrii acestui grup.
 Reporter:-
Ce v-a determinat să renunţaţi la vechiul mod de viaţă şi să fiţi parte a unui grup muzicalcreştin?
Un membru al grupului (Titel Munteanu):
 La o întâlnire a grupului, bateristul ne cere o Biblie, pe motiv că au trecut aproape 20 deani de când suntem împreună şi nu s-a întâmplat nimic rău cu noi, cu toate că am umblat peaproape toate drumurile ţării fără să ni se întâmple nici o nenorocire. El spunea că aceasta a fostnumai pentru că Dumnezeu ne-a purtat de grijă.
 
Pentru noi a fost ceva ieşit din comun, niciodată nu l-am auzit vorbind de Dumnezeu. Defapt niciunul dintre noi nu aveam timp de Dumnezeu. Eram orbiţi de plăcerile lumii, n-aveam noitimp de Dumnezeu şi acum dintr-o dată, ne trezim cu el că ne cere o Biblie.Eram în apartamentul unuia dintre noişi ne-a luat ceva timp până să găsim o Biblie. Ela luat Scriptura în mână şi a deschis-o înfaţa noastră. A fost pentru prima dată când Dumnezeu ne-a vorbit astfel, după aproape 20 de ani:
 Ajunge în adevăr că în trecut aţi făcut voia neamurilor şi aţi trăit în desfrânări, în pofte,în beţii, în ospeţe, în chefuri şi în alte slujiri idoleşti neîngăduite.”
Era exact viaţa noastră, şi Dumnezeu a găsit cu cale să ne avertizeze:
“Ajunge!”
.
*
Octavian Luncan:
Eu nu L-am cunoscut pe Dumnezeu. Am lucrat în armată, ca ofiţer. Eram comandantulunei fanfare militare şi în cei 8 ani de şcoală militară pe care i-am petrecut în Bucureşti, n-amauzit vorbindu-se despre Dumnezeu, dimpotrivă, am citit “Biblia hazlie” şi am scris poezii în caremă declaram ateu şi consideram că nu aveam nevoie de existenţa lui Dumnezeu în viaţa mea.Veneam de la o nuntă de la Petroşani, duminica spre amiază, după ce cântaserăm desâmbătă de la amiază. Între 2 sate, am oprit să împărţim banii. Am oprit maşina pe dreaptadrumului, am traversat câmpul în stânga, am pus lada de bere între noi, cu ţigările în gură, cuglume, împărţeam la bani, ne depănam amintirile şi aventurile de la ultima distracţie. Înmomentul acela s-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în viaţa mea.Undeva, în adâncul sufletului meu, am auzit un glas foarte cald şi ciudat, vorbindu-mirăspicat:
“Scoală-te şi du-te în partea dreaptă”.
M-am ridicat dintre ceilalţi şi am avut o reacţierapidă - primul lucru am simţit vinovăţia ţigării. Am aruncat ţigara din mână. Fumam foarte mult- sudam ţigară de ţigară - la o nuntă poate şi 3-4 pachete, de asemenea beam foarte mult - mălăudam că până la miezul nopţii îmi făceam partea - cam 2 kilograme de alcool şi nu mă-mbătam.În momentul acela am simţit că trebuie să execut comanda acelui gând care mi-a vorbit.Am ieşit dintre colegi, am traversat şoseaua prin spatele maşinii şi după ce am făcut 2 paşi încâmpul din dreapta, între mărăcini şi fân necosit ce era pe lângă şanţul acela, m-am împiedecat deun obiect şi m-am prăbuşit cu faţa în jos. Prima reacţie a fost să înjur, pentru că Îl înjuram peDumnezeu cu multă uşurinţă, din orice supărare. N-am mai apucat s-o fac din ziua aceeaniciodată. Au trecut mulţi ani de atunci şi spun:
“Slăvit să fie Dumnezeu”
. Nu L-am mai blestemat niciodată.Ochii mi-au căzut pe obiectul acela - era o cruce, semnul unui accident de circulaţie.Cândva murise în locul acela un om. Sunt pline drumurile ţării de asemenea semne, unde oameniişi-au pierdut viaţa. Dar, ca să înţelegeţi lucrarea şi minunea lui Dumnezeu, pe plăcuţa dinmijlocul crucii am văzut scris:
“LUNCAN OCTAVIAN, născut în 9 Februarie 1953, decedat în1989”.
Mă numesc LUNCAN OCTAVIAN, sunt născut în 9 Februarie 1953.
“Ce coincidenţă”
-acesta mi-a fost primul gând. Ce coincidenţă că tocmaiîn locul acela oprisem maşina. Dacă am mai fifăcut vreo 10-15 metri în faţă sau în spate, de bună seamă că niciodată n-aş fi găsit crucea aceea,ascunsă de altfel în buruieni. Dar ce coincidenţă a fost glasul care m-a ridicat pe mine dintre ei,să păşesc în partea dreaptă, să dau faţă cu acea imagine.A venit un gând care m-a cercetat:
“Cu ce eram eu mai bun decât acel tiz al meu, care eramort în locul acela? Cu ce fusese el mai rău decât mine, ca să moară şi eu să trăiesc?”
Acestegânduri mă frământau şi în timp ce eram uimit de ce se întâmplă, am auzit înlăuntrul meu din nou

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
sandu53 liked this
raza de soare liked this
George Uba liked this
Mariana Simion liked this
andreiana90 liked this
tartasmaranda liked this
MarconPress liked this
MarconPress liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->