Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
7Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Laporan an Daerah Sepak Takraw

Laporan an Daerah Sepak Takraw

Ratings:
(0)
|Views: 307|Likes:
Published by faqis

More info:

Published by: faqis on Nov 11, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/12/2011

pdf

text

original

 
1.0 PENGENALAN
Pada setiap tahun, Majlis Sukan Sekolah-sekolah Derah Petaling telahmengadakan Kejohanan Sepak Takraw Daerah Petaling Utama. Tahun ini adalahmerupakan tahun pertama penganjuran Sepak Takraw bagi Petaling Utamasejak PPD Petaling dipecahkan kepada dua iaitu Petaling Utama dan PetalingPerdana. Sehubungan dengan itu, Sekolah Kebangsaan Taman Dato’ Harun 2telah mengambil bahagian dalam Kejohanan buat kali pertama ini. Pasukansekolah telah mengambil bahagian menyertai dalam ketegori Lelaki Melayusahaja.
2.0 OBJEKTIF
2.1 Mencungkil bakat dan memberikan murid-muird peluang di dalam SukanSepak Takraw untuk diserapkan dan digilap dalam pasukan sekolahdalam Temasya Sukan MSSD Petaling Utama.2.2Menyahut seruan Menteri Pendidikan untuk memajukan sukannegara dari peringkat sekolah rendah lagi.2.3 Mengeratkan persefahaman di kalangan peserta di dalam acara yang diambil.2.4Mewujudkan persaingan yang sihat di kalangan peserta.2.5Memupuk semangat yakin diri dan kekentalan jiwa dalammengharungi dugaan dan cabaran.2.6Memupuk semangat perpaduan dikalangan murid selaras dengan"RIMUP".
3.0 RASIONAL
3.1 Dapat mengembangkan bakat baru yang ada pada murid.3.2Dapat mengembangkan kemahiran yang dipelajari di dalam Pendidikan Jasmani untuk diserapkan dalam aktiviti luar.
3.3
Mengenalpasti potensi dan kelebihan diri murid-murid.3.4Menambah kemahiran guru dalam menguruskan murid-murid yangmenyertai sesebuah kejohanan dari awal hingga akhir.
4.0 BUTIRAN KEJOHANAN
 Tarikh: 18 21 FEBUARI 2008 (Isnin - Khamis)Masa: 8.30 pagi hingga 4.00 Petang Tempat: DEWAN MBPJ, JALAN 227 , PETALING JAYA.
5.0 SASARAN PESERTA
Para peserta adalah dari kalangan dari Kelab Sepak Takraw sekolah dan jugadaripada murid-murid tahap dua iaitu tahun 4, 5 dan 6.
 
6.0 CATATAN / ULASAN
Pasukan sekolah telah menyertai untuk ketogeri 12 tahun kebawah. Pasukan sekolah telah menghatar sebanyak 2 regu. Walaupunpasukan sekolah buka merupakan pasukan pilihan dalam sepak takraw,para pemain tetap memberikan persembahan yang sengit kepadapasukan yang lain. Regu (A) SKTDH 2 mendapat laluan sukar untukperingkat seterusnya. Namun bergitu Regu (B) SKTDH2 mandapat laluansenang untuk peringkat seterusnya, sehinggalah mereka menamatkanaksi mereka pada peringkat separuh akhir. Mereka mendapat tempatketiga yang di kongsi bersama dengan SK Seksyen 9, Kota Damansara.Sasaran penyertaan kita pada kali ini adalah sekurang-kurangnyasehingga peringkat suku akhir, namun kita mendapat tempat ketiga. Inimerupakan d\satu kejutan dan satu bonus kepada pasukan sekolah.Dengan bakat yang ada pada pemain kita, saya rasa pasukan kita dapatmendapatkan lebih kejayaan pada tahun-tahun yang akan datang.Disediakan oleh:………………………………..Pengurus Pasukan
 
Sepak Takraw Disemak oleh:………..………………………
JAMIL BIN HASSANPenolong Kanan KokurikulumSEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN DATO’ HARUN ( 2 )
LAMPIRAN
 
KEJOHANAN BOLA BALING MSSD PETALING UTAMASENARAI NAMA PEMAIN SEPAK TAKRAW SKTDH (2) 2008KATEGORI : 12 TAHUN LELAKIBILNAMA PEMAIN/ PESERTAKELAS / TAHUN
NO. JERSI
1
ZAIRUL NIZAM BIN RAZALI
6
1
2
MOHD FADLI BIN ABD RASHID
6
2
3
MUIZZUDIN BIN ZULKIFLY
6
3
4
AMIRUL HAFIZ BIN NORZAIN
6
4
5
MUHD HILMI BIN MOHSIN
6
5
6
MOHD ASYRAF BIN ABU BAKAR
6
6
7
AHMAD QULMRAN BIN AHMAD NAZARI
6
7
8
RAJA MUHD SYEQAL BIN RAJA KAMARUL
6
8
Disahkan oleh:..
PENGURUS PASUKAN 
 JAMIL BIN HASSANPenolong Kanan KokurikulumSEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN DATO’ HARUN( 2 )

Activity (7)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Izzateri Bin Puji liked this
masaban724236 liked this
safiah79 liked this
faqis liked this
faizah99 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->