Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
7Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Besplatni_programi

Besplatni_programi

Ratings:
(0)
|Views: 1,512|Likes:
Published by fantom_le

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: fantom_le on Nov 12, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/24/2012

pdf

text

original

 
IrfanView je preglednik slika s raznim dodatnim funkcijama od kojih su najkorisnije mijenjanje veli·ine i kvalitete slika, konverzija u razne formate i masovno mijenjanje naziva. Za naprednijemogu·nosti potrebno je skinuti plugin dodatke, tako·er besplatno.IrfanView - Download.hr 
Odli·an freeware program za obradu fotografija. Omogu·uje jednostavne promjene kontrasta,svjetline, intenziteta boje, a sadr·i i broje filtere s kojima mo·ete dotjerati fotografije. Download:link . Ako koristite Active Pixels onda vam ispod opisani Noiseware i Adobe Photoshop AlbumStarter Edition skoro pa i ne trebaju.
Besplatna verzija programa za uklanjanje digitalnog ·uma s fotografija. Prakti·an je za uljep·avanjefotografija snimljenih mobitelom, nakon autofixa sa Adobe Photoshop Album Starterom. Zapo·etnike to je lak·i na·in nego s Active Pixels.
Jako dobar i jednostavan besplatan program za popravljanje kontrasta, intenziteta boje i svjetline.Dovoljan je jedan klik za automatski popravak slike.
Ovo je program koji se jednostavo mora nalaziti na ovom popisu. Radi se o najpopularnijemopen-source freeware programu za ure·ivanje fotografija. Slike mo·ete rezati, rotirati, mijenjati im veli·ine, prilagoditi boje.
Jo· jedan neizostavan alat, napredniji od Paint-NET-a. S GIMP-om mo·ete napraviti sve ·toza·elite, ako imate vremena za nau·iti kako. Dakle, sli·no kao i s Photoshopom, samo ·to je GIMP
 
besplatan.
Ako ste na fotoaparatu u vrijeme snimanja imali krivi datum, sa Exiferom mo·ete promijeniti taj iostaleexif podatke o fotografiji...dodatni foto alati
Za jednostavnije i br·e snimanje slike onoga ·to vidite na ekranu. Pritiskom na PrtSc ozna·ite dioekrana i sa·uvate sliku dvoklikom.
Programi za gledanje filmova
-BSplayer- jedan od boljih programa za prikazivanje DivX videa. Pri dnu te stranice je link zaFree verziju.-QuickTime_Alternative- za filmove u Quick Time formatu.-Real_Alternative- za filmove i zvuk u Real formatu.-FLV-Player- za gledanje videa kojeskinete s Youtubea. Filmovi se mogu gledati s raznim programima, ali prije instaliranja novih programa provjeritefale li vam samo codeci za dekodiranje. Windows Media Player automatski skida codece sinterneta. Za DivX su potrebni posebni codeci, a navedeni su ispod.
Portal na kojem su codec-i za gledanje filmova, te razni besplatni video programi. Najboljiinstalacijski paketi s brojnim codecima su:
MPEG-4 Video DecoderiK-Lite CodecPack . Obi·no je FFDShow dovoljan.
DVD codec
Za gledanje DVD-a morate instalirati DVD codec koji se nalazi u sklopu programa PowerDVD (isli·nih), a to obi·no dobijete na CD-u kad kupujete DVD player.
 
Online FLV konverter. Zalijepite URL nekogYouTubevidea na Vixy da ga online konvertira izflv u avi, 3gp ili neki 3. format, te ga nakon toga sa·uvajte na ra·unalo. Ako link ne radi ista stvar jenaConvertyoutube.comiConvertdirect.com, a dodatne opcije nudiYouconvertit.com. Ako nijedan ne funkcionira, tek tad preporu·ujem instaliranje programaYouTube-Downloader.
Konvertiranje videa za gledanje na mobitelu (3gp)
 Ako ·elite neki divX video gledati na mobitelu onda trebate
- program zakonvertiranje divx, xvid, avi, mpg, mpeg, vob, vcd, svcd formata u mobitelski 3gp video format.To je jedan od rijetkih besplatnih programa za 3gp konvertiranje, a osim toga vrlo je jednostavanza kori·tenje. Neki mobiteli ne podr·avaju 3gp video visoke kvalitete i rezolucije, papreporu·ujemo postavke "Video Quality: Low" i "Frame size: 128×96". Prilikom instalacije mo·dase pojavi neka gre·ka, ali mo·ete ju zanemariti i pritisnuti tipku Ignore.Noviji mobiteli su prava ra·unala pa podr·avaju i kvalitetnije video formate: mpeg, DivX, XviD..
Zaobilazi za·titu i kopira DVD na HDD. Potreban je iDVD Shrink , te npr.ImgBurnza pr·enje. Ekvivalent:
 
Konvertiranje DVD-a u DivX
Auto Gordian Knot, XMPEG 5.03.Upute za sve vezano uz DVD i Divx:livada.pondi.hr
,
- DivX i DVD titlovi, te programi za namje·tanje i izradu titlova.
Programi za CD / DVD pr·enje
Nero Burning Room nije besplatan, pa izaberite ne·to od ovoga:
ImgBurn
- opisi su naRecenzije.hriDownload.com
CDBurnerXP
- vrlo popularan program za pr·enje ·iju Light verzijupreporu·ujuna Recenzije.hr,a cijela verzija je naDownload.com

Activity (7)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Nena Mihovilovic liked this
spartacus48 liked this
spartacus48 liked this
Ana Grabrić liked this
Gordana Smiljanic Gojic liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->