Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
ganoderma

ganoderma

Ratings: (0)|Views: 332|Likes:
Published by pisicaravasita
health
health

More info:

Published by: pisicaravasita on Nov 15, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/16/2013

pdf

text

original

 
 Nr. 889, 17.10.2009 - 23.10.2009
Arhiva 
Anul 2009 
› Ciupercile nemuririi
Ciupercile nemuririi
 
 
Ganoderma
 Datorita unei ciuperci, in urma cu 60 de ani, medicina intra intr-o noua era. E vorba de ociuperca inferioara, mai exact, de un mucegai, a carui substanta activa, penicilina, era capabila sadistruga bacteriile care produceau cele mai grave boli infectioase. Afectiuni considerate in acelevremuri fara leac, care secerau zeci de milioane de vieti anual, cum ar fi temuta tuberculoza pulmonara, au devenit aproape peste noapte vindecabile datorita acestei ciuperci. Treptat, au fostsintetizate tot mai multe medicamente din mucegaiuri, medicamente care au capatat si odenumire generica, aceea de antibiotice. Antibioticele au fost scoase, la randul lor, la vanzare, sub diverse denumiricomerciale, putini mai aducandu-si aminte catoate aceste medicamente revolutionare sunt defapt niste extracte vegetale. Ei bine, la sfarsitulanilor '80, pornind tot de la... ciupercimedicinale, a inceput o noua revolutie inmedicina, de data asta in boala canceroasa si inafectiunile care afecteaza imunitatea. Da, ati citit bine: "ciuperci medicinale", pentru ca in afara bine cunoscutelor plante medicinale, mai exista si aceste organisme inferioare cu calitatiterapeutice exceptionale. Aceste ciuperci medicinale sunt, cum spuneam, pe cale sa produca oadevarata revolutie in terapia unor afectiuni din cele mai grave, cum ar fi cancerul, bolileautoimune sau infectiile virale. Iar cea mai celebra dintre ele este, in acest moment, ganoderma,despre care vom vorbi in continuare:
Un scurt istoric
Denumirea latina a acestei ciuperci este Ganoderma lucidum, fiind originara din China, unde siacum creste spontan in padurile de artar din zonele calde si umede. Conform descoperirilor arheologice, primele utilizari in scopuri medicinale ale ganodermei au mai mult de 4000 de anivechime, pentru ca acum 2000 de ani sa fie pentru prima oara mentionate intr-un tratat demedicina chineza. In aceasta scriere, remediile sunt grupate in doua categorii: majore (cu actiuneterapeutica intensa) si minore (cu actiune terapeutica mai slaba). Prima pe lista remediilor majoreeste chiar ganoderma, care in limba chineza este cunoscuta drept "Ling Zhi" (adica "izvorul puterii spiritului"), in timp ce in japoneza are denumirea, ceva mai cunoscuta, de "Reishi", iar in
 
coreana se numeste "Yeongji". In cel mai vechi tratat de medicina chineza se spune despreganoderma ca "are gustul amar, energia neutra si nici un fel de toxicitate. Este buna pentruenergia Qi din zona capului, imbunatatind activitatea mentala. Consumata vreme indelungata vaintineri corpul si nu il va lasa sa imbatraneasca niciodata". Oare chiar asa sa fie? Vom afla incontinuare, nu inainte de a sti cum se prepara si cum se administreaza aceasta ciuperca.
Cum se administreaza ganoderma
Sub aceeasi denumire de ganoderma sau de reishi, cum este vanduta in... supermarketuri, se potascunde lucruri surprinzator de diferite. Poate parea ciudat, dar ciuperca medicinala Ganodermalucidum, din care doar cateva grame administrate zilnic pot produce ameliorari spectaculoase in boala canceroasa, este foarte des folosita ca ingredient pentru supa sau pentru mancaruri pe bazade orez. De fapt, ganoderma trece prin nu mai putin de 6 faze de dezvoltare, in fiecare faza talulei (organul de fructificatie) avand culori diferite si proprietati medicinale foarte diferite. Interapie se foloseste ganoderma rosie, care are un gust amar atat de intens, incat este imposibil defolosit in alimentatie. Ganoderma folosita in alimentatie este recoltata in alte stadii de dezvoltaresi ca atare are un gust mult mai agreabil, dar si calitati medicinale incomparabil mai slabe.Traditional, aceasta ciuperca medicinala se prepara sub forma de extract in apa, insa aproapetoate studiile facute in ultimele decenii si care au pus in evidenta proprietatile medicinaleexceptionale ale acestui remediu au folosit extractul standardizat de ganoderma, conditionat subforma de comprimate.Comprimatele de ganoderma - constituie forma de administrare cel mai frecvent folosita, fiindfoarte simplu si comod de utilizat. Tabletele sunt compuse dintr-un amestec de substante suport,numite excipienti, si din extractul standardizat de ganoderma (cu minimum 10% polizaharide),din care se pun de regula cate 450 mg pentru o pastila. Se administreaza cate 1-2 comprimate de3 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure de 2-3 luni, urmate de 2-4 saptamani de pauza.
Boli prevenite cu ajutorul ciupercii ganoderma
* Tromboflebita, tromboze in general - mai multe studii facute in Japonia in anii '80, subconducerea dr. Shimizu Kuniyoshi, au aratat ca administrarea de ganoderma are efecteantiagregante plachetare, impiedicand formarea cheagurilor de sange si migrarea lor prinsistemul circulator. Pentru prevenirea tromboflebitei si trombozelor, in general, se tin cure de 2luni, timp in care se administreaza cate 3 comprimate (a cate 450 mg de extract) de ganodermazilnic.

Activity (0)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
doruk1964 liked this
diana liked this
cosmina1987 liked this
findervasile liked this
findervasile liked this
Chrys2507 liked this
artizanul liked this
Ovidiu Rusu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->