Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
9Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
RPP JAWA 3

RPP JAWA 3

Ratings: (0)|Views: 608 |Likes:
Published by untukbuwahyu

More info:

Published by: untukbuwahyu on Nov 16, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/02/2013

pdf

text

original

 
Mangga dipun copy kalih editSalam saking Guru Anom Lereng Gunung WilisSDN KALIPANG 3 KEC. GROGOL KAB. KEDIRIAGUS TRIYANTOFacebook= pakagustriyanto@gmail.com
 
RENCANA PELAKSANAAN PEMBELAJARAN (RPP)
 Nama Sekolah : SDN NAMBAAN IIMata Pelajaran: Basa JawaKelas : III (Tiga)Semester: I (Satu)Alokasi Waktu : x 35 menit (1 pertemuan).
Standar Kompetensi
Siswa bisa nglairake/ mbeberake pikiran, panemu, gagasan lan pangrasa lesan mawa tanggap crita kanca,nyritaake pengalaman pribadi, maca nyuara, lan nulis karangan.
Kompetensi Dasar
 Nyemak : Ngrungoake critane kancaWicara : nyritaake pengalaman pribadi kang miketMaca : Maca kanti nyuara bab dongeng Nulis : Nulis karangan
Indikator
1.bebarengan ngrungoake crita kancane2.paring pitakon utawa mangsuli pitakon3.nyritaake pangalaman pribadi4.mangsuli pitakon kang magepokan karo pengalaman pribadi5.maca dongeng kanti nyuara6.mangsuli pitakon babagan dongeng7.nulis aksara jawa8.nulis ukara pawarta
Tujuan Pembelajaran
1.Siswa bisa ngrungoake crita kancane2.Siswa bisa paring pitakon utawa mangsuli pitakon3.Siswa bisa nyritaake pangalaman pribadi4.Siswa bisa mangsuli pitakon kang magepokan karo pengalaman pribadi5.Siswa bisa maca dongeng kanti nyuara6.Siswa bisa mangsuli pitakon babagan dongeng7.Siswa bisa nulis aksara jawa8.Siswa bisa nulis ukara pawarta
Materi Ajar
 Ngrungoake critane kanca
nyritaake pengalaman pribadi kang miket
Maca kanti nyuara bab dongeng
 Nulis karangan
Pendekatan dan Metode Pembelajaran
Ceramah
Praktek 
Demontrasi
Diskusi
Kelompok 
Langkah-langkah Kegiatan
A. Kegiatan AwalGuru paring apersepsiGuru paring acuan marang murideB. Kegiatan IntiPertemuan Kawitan:1.Siswa ngrungoake teks kang ngemu pengalamane kanca2.Siswa mangsuli pitakon3.Siswa nyritaake pangalaman pribadi
 
4.Siswa mangsuli pitakon kang magepokan karo pengalaman pribadi5.Siswa maca wacan dongeng kanti nyuara6.Siswa mangsuli pitakon babagan dongengPatemon kang kapindho1.Siswa nulis aksara jawa2.Siswa nulis ukara pawartaC. Kegiatan Penutup1. Guru nggawe kesimpulan bab piwulangan2. Siswa ngerjakne tugas evaluasi
V. Sumber/Bahan Belajar
Buku Basa JawaBuku SapalaBuku PedalanganBuku LKS Basa JawaParag gambar wayang/ wayangGambar poster Huruf Jawa
VI. Penilaian
Tes Praktek Tes TulisSajerone prosesMengetahui, Kalipang, 14 Juli 2009Kepala SDN Kalipang III Guru Kelas III H. WARIS, S.Pd AGUS TRIYANTO NIP. 19640403 198703 1 012 NIP. 19820810 200901 1 008

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Catur Skak liked this
Djoko Santoso liked this
rachulkewuck320 liked this
Leonardo Wisnu liked this
nvidia738 liked this
Ali Mustofa Zam liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->