Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Numele Celor Mai Mari Inventatori Din Istorie

Numele Celor Mai Mari Inventatori Din Istorie

Ratings: (0)|Views: 0 |Likes:
Published by LucianDan
Numele celor mai mari inventatori din istorie
Numele celor mai mari inventatori din istorie

More info:

Published by: LucianDan on May 28, 2014
Copyright:Traditional Copyright: All rights reserved

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/28/2014

pdf

text

original

 
 
Numele celor mai mari inventatori din istorie raman, de multe ori, in anonimat. Oamenii folosesc zilnic produsele lor, fara sa se intrebe care este povestea din spatele acestora.
 
BIKINI
In 1946, doi francezi au reinventat costumul de baie. Jacques Heim, un designer de moda din Cannes, a inventat un costum din doua piese, denumit "Atome". Heim a apelat la un avion publicitar, pentru a-si promova inventia vestimentara, iar pe banner scria: "Atome... cel mai mic costum de baie din lume". In doar trei saptamani, designerul auto francez Louis Reard a venit cu propria viziune in privinta costumului de baie, acesta din urma devenind si mai sumar. Reard a folosit 200 cm patrati de material, a cusut doua triunghiuri cu varful in jos si un sutien. Acesta si-a
 
denumit inventia "Bikini", fiind inspirat de perimetrul american pentru testarea  bombelor atomice, Bikini Atoll. Inainte de bikini, femeile erau mult mai imbracate la plaja, ce-i drept. De asemenea, doamnele s-au temut, la inceput, sa poarte asemenea piese vestimentare. Reard a apelat la dansatoarea exotica Micheline Bernardini, care a avut curaj sa promoveze produsul "minimalist". Inventatorul si-a prezentat setul de bikini in data de 5 iulie 1946, la Piscina Molitor din Paris. Produsul a devenit un fenomen. Un an mai tarziu, bikini au ajuns in SUA, dar s-au integrat greu in comunitate. Femeile au avut nevoie de zeci de ani de revolutie sexuala, pentru a-si castiga libertatea de a purta un asemenea costum de  baie la plaja si nu numai. Louis Reard a spus ca produsul este "mai mic decat cel mai mic costum de baie". Inventatorul a precizat ca un bikini care nu incape printr-un inel de logodna "nu este original".
4. Edward Nairne
 
RADIERELE
 In 1770, inginerul britanic Edward Nairne vindea prima radiera de cauciuc din lume. El inventase aceasta guma de sters "accidental", dupa ce intinsese mana dupa niste resturi de paine, cu care sa stearga urmele de creion, insfacand in schimb o bucata de cauciuc. In acelasi an, chimistul englez Joseph Priestly a descoperit proprietatile de stergere in cazul cauciucului. Asa a aparut "guma de sters". Versiunile timpurii ale produsului erau perisabile si miroseau urat. Charles Goodyear a rezolvat ambele probleme in 1839, dupa ce adaugat sulful in compozitie, un proces denumit "vulcanizare". Gumele de sters au ajuns la capatul creioanelor incepand cu 1858, dar SUA i-a respins lui Hymen L. Lipman un brevet de inventie, considerand ca acesta nu a inventat nimic, ci s-a inspirat din doua surse diferite. In urmatorul deceniu, Lipman a obtinut insa patentul si compania sa, Faber, a inceput sa vanda creioane cu gume de sters de culoare roz la capete. In prezent, unele gume de sters sunt realizate cu ajutorul arborelui de cauciuc, Hevea Brasiliensis, iar altele din materiale sintetice (stiren si butadiena).
3. Robert Yates
 
 
DESFACATORUL DE CONSERVE
Comerciantul englez Peter Durand a patentat conservarea la cutie a alimentelor in 1820. Desfacatorul de conserve a aparut insa mai tarziu. Primele cutii alimentare erau realizate din fier, astfel incat oamenii incercau sa le deschida cu ciocanul si dalta. Robert Yates a patentat primul desfacator de conserve in data de 13 iulie 1855. Din cauza designului complicat (pentru acea vreme), desfacatoarele erau prezente doar in magazine si oamenii nu le puteau achizitiona pentru uz casnic. In 1870, William Lyman a inventat un desfacator de conserve potrivit gospodariilor. In 1925, Star Can Opener Company din San Francisco, California, a inventat un desfacator mai modern, care se rotea in jurul capacului conservei, deschizandu-l prin taiere.
2. Harry Coover

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->