Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Zoon Politikon 2003/1: Europa

Zoon Politikon 2003/1: Europa

Ratings: (0)|Views: 118|Likes:
Published by d-m-s

More info:

Published by: d-m-s on Nov 21, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/14/2013

pdf

text

original

 
Fokus på Europa
-EU og miljø-Jo flere kokker, jo mer...?-Inntreden i Europa- igjen
Les også:
Burma- den glemte konfliktenMedier i krigUtvekslingsstudier Bok- og filmanmeldelser 
 
utgis av det Machiavelliske Samfund. Mål-gruppen er statsvitenskapsstudenter ogandre statsvitenskapelig interesserte vedUniversitetet i Oslo. ZP kommer ut en gangi semesteret, med støtte fra Kulturstyret iSiO og Fagutvalget på statsvitenskap.Avisen tar for seg dagsaktuelle og relevantehendelser på faget, samt sosiale tilstelningerog miljø.
redaktør:Kari Anne Riise journalister:Jørgen F. RodalKim Daniel LindegaardLinn Karen RavnTine GadeTord BergesenAstrid DalenHilde SkarvangDora BruckerKine NilsenSimone TholensBjørn Børresenlayout: Margrethe IndresandKari Anne Riiseøkonomi:Jørgen F. Rodalannonser:Dora Bruckeradresse:Zoon PolitikonMoltke Moes v.31Pb 1097 Blindern0317 Osloe-post:Zoon-politikon@stv.uio.noredaksjonenavsluttet:7. april 2003trykkeri:
Reprografisk Industri A/S
opplag:800
Leder 
Kunne du tenke deg å være med iredaksjonen? Vi trenger journalister,fotografer og andre bidragsytere til avisen.Redaksjonsarbeid gir deg en verdifullerfaring, og et godt sosialt miljø.Du tar lettest kontakt med oss via mail:zoon-politkon@stv.uio.no
V
i kan stadig lese i avisene om vanskelighetene for akademikeremed å få seg jobb. De står rundt 100 000 i ledighetskøen, og det eringen umiddelbare forhåpninger om bedring. Samtidig ser man at detfinnes ledige jobber, men de arbeidsledige er for godt kvalifiserte til åville besette dem.I følge Karrieresenteret er heldigvis ikke situasjonen så alvorlig forstatsvitere. For den som har hovedfag er det muligheter for å finne seg jobb. For de som fortsatt har flere år igjen å studere, vil forhåpentligvissituasjonen på arbeidsmarkedet bedre seg før de skal ut på jobbjakt.Samtidig som arbeidsmarkedet strammer seg for akademikere blirkvalitetsreformen innført på norske læresteder. Reformen muliggjørtverrfaglige bachelor-grader, og reduserer faren for å bli evig studentsom surrer rundt fra grunnfag til grunnfag på Blindern. Vil ikke denneforenklingen av lengre studieløp gjøre det enklere og mer fristende forfremtidige studenter å fullføre høyeregrad-studier ved universitetet? Ogvil ikke dette føre til enda større trykk fra akademikere påarbeidsmarkedet? Med ferdigstøpte, tverrfaglige grader vil det også bliflere studenter med de samme kvalifikasjonene som søker på de samme jobbene, mens andre fagkombinasjoner kan bli mer sjeldne.Som statsvitere er jobb i den offentlige forvaltningen en sannsynligfremtidsutsikt for oss. Også her skjer det endringer. Med Arbeid- ogadministrasjonsminister Victor Normans utflytting av offentlige tilsyntil distriktene vil mange av våre fremtidige arbeidsplasser forsvinne utav hovedstaden. For de som ikke har etablert seg i Oslo under studietidenkan kanskje dette være en fordel  mobil, ung arbeidskraft kan væreetterspurt ved utflytting. For de som derimot har slått rot i områdetrundt Blindern fører Normans distriktspolitikk til enda færre jobber åsøke på.Fremtiden byr utvilsomt på endringer i jobbsituasjonen for de som erferdig med å studere. Så får vi bare håpe at Karrieresenteret også ifremtiden kan melde om jobbmuligheter for nyutdannede statsvitere.
Zoon Politikon
 
Innhold
Redaksjonen
: Hilde, Astrid, Kim Daniel, Dora, Tine, Kari Anne, Margrethe, Simoneog Tord . Jørgen, Bjørn, Kine og Linn Karen var ikke tilstede når bildet ble tatt.
Fagkritisk dag4Kvalitetsreform?5Fra katedral til børs?6Statsvitenskap sett utenfra7Det gode studentliv i Leiden8Den glemte konflikten10Medier i krig12Fokus:Jo flere kokker14EUs miljøkommisær på Blindern15EU og miljø16Inntreden i Europa18En fremtid i UD?20Synliggjør deg selv22Gode jobbmuligheter for statsvitere23Anmeldelser:Med Kant for fred24Folkeopplysning fra 10. etasje26Bowling for Columbine27Pilkastende hovedfagstudenter29Studietur30Festglade soupèrådere28
Som den oppmerksomme leser
kanskjehar fått med seg, har Zoon Politikonendret utseende i dette nummeret. ZoonPolitikon har alltid vært en avis laget avog for studenter (og andre interesserte),og fokus har derfor vært på faglig innholdistedet for grafisk utforming av avisen.Vi har kommet ut i forskjellige formaterog med flere forskjellige logoer, og tidenvar kanskje inne for å prøve på en merhelhetlig profil.Vi begynte såvidt forrigesemester med tekst og innhold, men nåhar vi også utarbeidet ny logo somforhåpentligvis får litt lengre levetid ennendel av de andre. Det vil jo tidenvise...Min ide for denne utgaven var iutgangspunktet å tilføre avisen et litt mermagasinpreg, da vi vel strengt talt er mermagasin enn avis. Logoen vi brukte iforrige nummer var etter mitt syn utdatertog lite spennende, så jeg har gjort et spedtforsøk på å friske den littegranne opp.Ved å tilføye nye elementer og gjøre Zog P om til et merke er håpet å vekkemer oppmerksomhet om forsiden. Mittstørste problem var i tillegg å finne noesom kunne symbolisere statsvitenskaputen å være utbrukt eller allerede enklisje. Etter mye tenking falt jeg tilsluttned på maktdelingsprinsippetsymbolisert ved tre abstraherte søyler, sattsammen slik at de også kan minne omstortingsbygget. I Norge er jo detklassiske maktfordelingsprinsippet blittmoderert av parlamentarismen, noe somkan symboliseres ved Stortinget. Fargepå bakgrunnen var også oppe tildiskusjon, og valget stod mellom deklassiske politiske fargene rød og blå.Grunnen til at vi bestemte oss for en mørkblå var fordi vi rett og slett synest denvar finest og fordi hvit tekst på blåbakgrunn er det desidert mest lesbare. Visier oss ganske fornøyd med resultatet,vi , og håper dere synes det samme. Vihar ihvertfall gjort vårt beste for å vekkederes oppmerksomhet i disseutseendefikserte tider.På baksiden kan dere se eksempler pågamle forsider.
Margrethe
Ny logo for ZP

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->