Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
205Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
globalizarea

globalizarea

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 19,439|Likes:
Published by andriano4ka

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: andriano4ka on Nov 21, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/15/2014

pdf

text

original

 
Dezvoltarea durabilă încontextul globalizării
Zaslaveţ Andriana
 
INTRODUCERE
Globalizarease referă la un proces accentuat de integrarepe plan mondial şi de raspîndire a unui set de idei mai multsau mai puţin legate de activitatea economică şi deproducţia bunurilor materiale, fortele promotoare fiind :
liberalizarea comertului international si afluxurilor de capital,
accelerarea progresului tehnologic si societateainformationala.Concept destul de contoversat, globalizarea esteprivită sub două aspecte:
Pozitiv
ce se concentrează pe beneficiile uniformizării şi amondializării societăţilor,
Negativ
ce acuză globalizarea pentru pierdereaindividualităţii unui popor, a unei comunităţi.
 
Dezvoltarea durabilă şiglobalizarea
În ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă, aceasta se referă la capacitatea unei societăţide a funcţiona continuu într-un viitor nedefinit, fără a ajunge la epuizarea resurselorcheie, ea reprezintă adoptarea unor sisteme pe termen lung, de dezvoltare şi realizare aunei comunităţi prin luarea în considerare a problemelor economice, de mediu şi sociale.
Dezvoltarea durabilă oferă un cadru prin care comunităţile pot folosi în mod eficientresursele, crea infrastructuri eficiente, proteja şi îmbunătăţi calitatea vieţii, crea noiactivităţi comerciale care să le consolideze economia. Ne poate ajuta să cream comunităţisănătoase care să poată susţine atît noua noastră generaţie, cît şi pe cele care urmează.
Modurile de interpretare tradiţionale de planificare şi dezvoltare creează, mai mult decîtrezolvă, probleme de mediu înconjurător sau sociale. Acolo unde interpretăriletradiţionale pot conduce la aglomerare, extindere, poluare şi consumul excesiv deresurse, dezvoltarea durabilă ofera soluţii reale şi de durată care ne consolidează viitorul. Toate aceste inovaţii care au apărut în ultimele decenii pentru a uşura şi îmbunătăţi viaţaomului sînt, bineînţeles, legate de o societate a cunoasterii din ce în ce mai pregnantă şimai unanim acceptată, fapt ce demonstează de fapt eficacitatea ei. Dacă mai există şi azicomunităţile tradiţionale, conservatoare, care nu sînt deschise la schimbare şi resping dinstart orice apare nou în peisajul lor, acestea sînt cazuri izolate ce vor fi în cele din urma”convertite” de acest val informaţional, devenit indispensabil oricarei dezvoltări, pentrucă în lipsa lui resursele nu ar putea fi valorificate în mod eficient.

Activity (205)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Ali NA liked this
Ale Pitik liked this
nathaniel1984 liked this
Corina Doican liked this
Vasile Eftodii liked this
Maddi Maddu liked this
Stefan Tibuleac liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->