Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Povestea Sfântului Onufrie cel mare

Povestea Sfântului Onufrie cel mare

Ratings: (0)|Views: 4 |Likes:
Published by SteaEmy

More info:

Published by: SteaEmy on Jun 12, 2014
Copyright:Traditional Copyright: All rights reserved

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/12/2014

pdf

text

original

 
9
 
9
D
ragii mei, și sfinţii au fost copii, ca și voi. Aveau mereu drag de tot ce era fru-mos și bun, jucându-se cu bucurie și crescând cu credinţă și dragoste.Iată povestea Sfântului Onufrie, a cărui sărbătoare este în fiecare an, pe 12 iunie.
Cu sute de ani în urmă, domnea peste regatul său un îm-părat puternic și credinicos, dar care nu avea niciun fecior. Deși îmbătrânise, nu și-a pierdut nădejdea și, împreună cu împărăteasa, se rugau în fiecare zi, cerându-i lui Dumnezeu să le binecuvânte-ze casa cu un băiat care să moștenească tronul. Iar Bunul Dumnezeu S-a îndurat de rugăciunile lor.
Povestea Sfântului Onufrie
Poveste cu îngeraşi
   A
  V
 I
T    
3-7
ani
 
10
 
10
Și iată că peste puţină vreme s-a născut în palatul regelui un prunc frumos și voinic, pe care l-au botezat
Onufrie
 (care înseamnă
 „mereu  fericit” 
). Împăratul, care își iubea nespus feciorul, ca orice părinte, se ruga mereu pentru el. Și iată că, printr-o minune dumnezeiască, în faţa împăratului a apărut un înger îmbrăcat în lumină, în toată splendoarea și strălucirea lui, care i-a spus:– Bunul Dumnezeu S-a îndurat de rugăciunile tale și m-a trimis să-ţi binevestesc rostul acestui prunc. El va aduce multă bucurie tuturor, dar pentru acesta trebuie să crească departe de gâlceava cetăţii, străin de ros-turile împărăţiei, în locuri retrase și liniștite.
 
11
 
11
– Dar, bunule înger, nu el va moșteni tro-nul? Dacă va fi departe, cine va conduce îm-părăţia?– Împărate-luminate, Dumnezeu le poar-tă tuturor de grijă! Dacă vrei binele copilului, du-l cât mai departe de aici!Și îngerul dispăru la fel de repede după cum apăruse. Deși îi era tare greu, regele și-a luat fiul și a plecat cu el spre hotarul împărăţiei, unde se în-tindea pustiul deșertului. Cu ajutorul lui Dum-nezeu, a ajuns după cale lungă să le-ajungă, la porţile unei mănăstiri. Călugării l-au „înfiat” pe micuţul prinţ, făgăduind să-l crească în credinţă și cumpătare. Regele le-a mulţumit și, punându-și nădejdea în mila Domnului, l-a lăsat pe prunc la mănăstire și s-a întors la treburile împărăţiei.
Darul micului Onufrie
Iată că au trecut câţiva anișori, iar copilul a crescut. Se învăţase chiar să meargă singur, în fiecare zi, să-i ceară călugărului de la bucă-tărie câte o bucată de pâine. Pleca mulţumit rupându-și pentru sine câte o bucăţică, să-și astâmpere foamea, dar cu restul pâinii dispă-rea în biserică. Iar călugării, care munceau de zor prin-prejurul mănăstirii se întrebau nedu-meriţi ce-o face băieţelul cu pâinea, că doar nu o sta în biserică să mănânce?! De fapt, micul Onufrie se ducea grăbit la icoana Maicii Dom-nului cu Pruncul Iisus în braţe și așeza în faţa icoanei o bucăţică de pâine, spunându-i Prun-cului Iisus Hristos:– Și tu ești mic și poate ţi-o fi și ţie foame... Uite, ţi-am adus pâine proaspătă, să mănânci și tu! Apoi pleca bucuros și mulţumit.
Primește cel ce dăruiește
Dar călugării, neștiind nimic din toate acestea, s-au hotărât să-l dezveţe pe copil să mai intre cu pâinea în biserică. Așa se face că, într-o zi, când micul Onufire a venit iar să cea-ră o bucată de pâine, căci i se făcuse foame, pă-rintele călugăr de la bucătărie i-a zis răspicat:– Azi nu primești nicio firimitură! Să te duci în biserică să iei pâinea de unde ai pus-o!Nedumerit, băieţelul a plecat cu lacrimi în ochi. A intrat în biserică, s-a dus la icoana Mai-cii Domnului cu Mântuitorul și, cu lacrimi în ochi, a început să se roage de Pruncul Iisus:

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->