Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cit de Periculos Este Alcoolul Pentru Organism

Cit de Periculos Este Alcoolul Pentru Organism

Ratings: (0)|Views: 7|Likes:
Published by patapievici
remedii naturiste
remedii naturiste

More info:

Published by: patapievici on Jun 22, 2014
Copyright:Traditional Copyright: All rights reserved

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/22/2014

pdf

text

original

 
 
Cit de periculos este alcoolul pentru organism
Alcoolul este un drog, o substanta chimica care schimba modul de functionare a organismului. Daca utilizarea lui este larg raspindita, nu inseamna ca este sanatos sa-l folosim. Este un drog care tulbura mintea si schimba reactiile chimice din creier, afectind modul de a gindi, a simti, a vorbi si a se misca al oamenilor. Multe din aceste efecte sint periculoase si pot fi chiar fatale.Bauturile alcoolice au devenit importante in perioada Renasterii
Cu mii de ani in urma, oamenii au inceput sa produca bauturi alcoolice din motive practice. Productia vinului a inceput in Egiptul Antic, cind egiptenii si-au dat seama ca sucul de struguri se strica repede, dar sucul fermentat sau vinul se pastreaza bine. Ei aveau probleme, de asemenea, cu apa de baut, care era impura, si au observat ca daca beau vin nu se imbolnavesc. Mai tirziu, vinul a devenit important pentru Biserica Romano-Catolica, in toata Europa, intrucit era folosit la oficierea sfintei liturghii. n perioada Renasterii, bauturile alcoolice au devenit importante in societatea europeana. Au inceput sa fie produse pe scara larga si promovate de breasla de comercianti care avea controlul productiei lor. n !urul anului ".#$$ a aparut o industrie a berii in Europa Centrala. n aceasta perioada vinul a continuat sa creasca in  popularitate. Au aparut, de asemenea, multe sortimente denumite dupa locul de origine. %esi alcoolul a aparut initial din motive practice, utilizarea lui s-a schimbat ulterior. &amenii au inceput sa incerce diferite tipuri de alcool, consumul de bauturi alcoolice devenind parte din cultura europeana.
Mincarurile grase, alaturi de proteine, il pot protea pe cel care bea
Alcoolul, spre deosebire de mincare, nu este digerat in stomac si in intestine. Cind alcoolul a!unge in stomac, o parte din el trece in celulele stomacului si apoi in circuitul sangvin. Restul trece in intestinul subtire si apoi direct in singe. Alcoolul poate afecta tesuturile care prote!eaza stomacul si laringele. Chiar si in cantitati mici, alcoolul creste secretia sucurilor digestive din stomac si creeaza o senzatie de foame. ritarea constanta a invelisului stomacului poate produce gastrita - inflamatia cronica a mucoasei. Mincarea  poate incetini absorbtia alcoolului in singe aproape cu '$ la suta. Mincarurile grase, alaturi de proteine, cum sint laptele si brinza il pot prote!a pe cel care bea de la a se into(ica prea repede. )radul de into(icare este determinat de cantitatea de alcool consumata o singura data, precum si de viteza cu care a fost consumata. Consumul lent si in doze mici permite ficatului sa o(ideze alcoolul consumat mult mai eficient decit este consumat dintr-o data. Rezultatul va fi un grad mai mic de into(icare.Alcoolul trebuie descompus de ficat in bio(id de carbon si apa, inainte de a iesi din organism.
! persoana mai voluminoasa va suporta mai usor efectele alcoolului
*icatul nu poate descompune o data decit cantitati mici. Restul alcoolului circula in singe pina ce ficatul va fi din nou capabil sa-l descompuna. Cind ficatul devine foarte slabit, apar simptome in tubul digestiv si in sistemul circulator. Ciroza este o deteriorare a ficatului care distruge tesuturile sanatoase si lasa numai tesuturi grase si fibroase. Ciroza este cauzata de consumul e(cesiv de alcool.Pe masura ce alcoolul circula prin singe, el a!unge la toate partile organismului. n citeva minute el a!unge si la creier. Alcoolul este sedativ si depresiv, incetineste activitatea creierului, impiedica atit stocarea, cit si obtinerea informatiei din memorie, poate produce halucinatii si chiar apople(ie. Alcoolul poate deteriora atit vederea, cit si auzul. )ustul, mirosul si pipaitul pot fi, de asemenea, afectate. ntrucit toti muschii sint sub controlul creierului, acest control este tulburat chiar si de cantitati mici de alcool. Aceasta deteriorare  poate duce, in timp, la pierderea coordonarii si a puterii de reactie.)reutatea organismului reprezinta un factor determinant pentru efectul alcoolului asupra organismului. *icatul o(ideaza alcoolul, ceea ce inseamna ca il descompune chimic. & persoana mai voluminoasa, cu greutate mai mare, va putea suporta mai usor efectele alcoolului decit o persoana cu greutate mai mica.
 
Dozele medii si mari afecteaza functionarea creierului
Efectul de into(icare apare atunci cind alcoolul a!unge la creier si nu mai poate fi o(idat de ficat. Alcoolul nu este digerat, cum este mincarea. El este absorbit in singe, o parte prin stomac si o parte prin intestinul subtire. %ependenta fizica se manifesta prin an(ietate, transpiratie, tremurat. %upa scurte perioade de dezinto(icare pacientii revin la obiceiurile lor. Alcoolismul afecteaza persoane din intreaga lume si din toate paturile sociale. Cercetatorii estimeaza ca e(ista in lume apro(imativ + milioane de persoane afectate de alcool. ot cercetatorii spun ca riscul de a deveni alcoolic este de trei ori mai mare la barbati decit la femei. Alcoolul este prezent in multe bauturi bere, vin, lichior si altele. Cind o persoana consuma alcool, stomacul si intestinele il absorb rapid. Pentru ca acesta circula prin singe, afecteaza intreg organismul. %ozele medii si mari afecteaza sistemul nervos si functionarea creierului.
Alcoolicii sint receptati ca persoane iresponsabile si imorale
/ingele purtind alcoolul trece prin ficat si enzimele il transforma in substanta nedaunatoare care va fi eliminata in +-0 ore. Problema e ca rata de acumulare in organism este mai mare decit cea de eliminare,  producindu-se astfel into(icatii ale caror efecte se vor vedea in citeva ore. Cantitatile mici de alcool pot detensiona organismul si elimina oboseala, creste apetitul gastronomic si au efecte anestetice in cazul unor dureri. Cantitatile mari insa afecteaza procesul de gindire, reduc inhibitiile, an(ietatea si sentimentul de vinovatie. /e pierde controlul fizic si persoana poate chiar sa moara. n societate, alcoolicii sint vazuti ca  persoane iresponsabile, imorale si cu caractere slabe. n urma cu un secol se considera ca alcoolismul era o decizie a persoanei in cauza. 1ucrurile s-au mai schimbat cind medicii au descoperit ca este o boala. Alcoolismul se dezvolta dupa un model, la care specialistii au observat trei etape, fiecare cu un set specific de manifestari.
Riscul este mare la persoanele care au rude de singe alcoolice
Prima etapa este aceea in care persoanele beau la evenimente sau reuniuni. & parte dintre aceste persoane a!ung la etapa a doua fara sa prezinte semne de imbolnavire. Problemele apar in timp, atunci cind cantitatile de alcool consumate sint din ce in ce mai mari. Activitatile care genereaza consum de alcool cresc la numar  pina ce comportamentul persoanei devine dezagreabil si antisocial. Multe persoane beau ca sa elimine disconfortul si nelinistile. ar in ziua urmatoare continua sa bea pentru a elimina starea de mahmureala. %aca se continua in acest fel se a!unge la adevarata dependenta. Alcoolul devine o tehnica de confruntare cu problemele, persoana in cauza negli!indu-si obligatiile fata de familie, stricindu-si relatiile de prietenie,  productivitatea scade si in scurt timp acesta isi va pierde locul de munca.%esi au numeroase probleme, alcoolicii continua sa nege situatia. 1e spun prietenilor si familiei ca ei se pot lasa oricind de bautura, dar au probleme din ce in ce mai mari in a-si controla comportamentul. Este vorba de o combinatie de factori foarte diversi care duc la pierderea controlului. E(ista persoane a caror toleranta ridicata la alcool le permite sa consume cantitati mari inainte sa simta efectul into(icatiei. Riscul de  producere a alcoolismului la persoane care au rude de singe cu aceasta problema este de sase ori mai mare decit la alti indivizi. %e asemenea, factorii de mediu sint foarte importanti pentru ca ei influenteaza atitudinea fata de alcool si dezvoltarea comportamentului copiilor, prin imitarea comportamentului adultilor.
Cantitatile mari de alcool afecteaza grav ficatul
Multi specialisti cred ca influenta psihologica in controlul consumului de alcool este chiar mai mare decit factorii fiziologici. %esi alcoolicii considera ca negarea problemelor este o forma de a face fata criticilor societatii, aceasta atitudine le poate aduce multe complicatii. Consumatorii inraiti de alcool isi pierd pofta de mincare a!ungind sa obtina caloriile necesare organismului din alcool, avind astfel un deficit serios de vitamine, minerale si alti nutrienti. Cantitatile mari de alcool afecteaza grav ficatul. 2nele persoane vor suferi de hepatita, ciroza sau vor avea pielea si ochii ingalbeniti.Alcoolul afecteaza, de asemenea, muschiul cardiac, provocind aritimii si hipertensiuni, cauze frecvente ale infarctelor. n unele cazuri se poate a!unge la delirium tremens confuzie, somnolenta, depresie, halucinatii si tremuraturi necontrolate. *emeile care consuma alcool in timpul sarcinii risca sa aiba bebelusi nascuti cu
 
sindromul *A/ 3*etal Alcohol /4ndrome5 cauza principala a afectiunilor genetice. %esi nu e(ista un medicament pentru problemele alcoolicilor, pentru ca fiecare reactioneaza in felul lui, unii se pot vindeca  prin terapie 3de grup sau individuala5. %ar sint persoane care nu cauta a!utor de teama de a nu fi etichetate de societate ca alcoolice si din cauza ca nu suporta ideea de a nu mai consuma niciodata alcool.
Alcoolismul feminin, boala ce nu poate fi tratata
%upa cum sustin unele publicatii din &ccident, in cazul in care proportiile fenomenului numit alcoolism feminin nu se vor diminua, multe tari civilizate risca sa a!unga in pragul unei catastrofe demografice.& asemenea concluzie trista au tras cercetatorii din cadrul departamentului ocrotirii sanatatii din Marea Britanie. Conform datelor statistice, circa 0$ la suta din englezoaice consuma alcool aproape cu regularitate, "' la suta din ele cel putin o data pe zi. nca "$ la suta servesc alcool si mai frecvent. & situatie asemanatoare e(ista in ma!oritatea statelor europene si in /2A. n *ranta, bunaoara, unde, anual, pe cap de locuitor se consuma cite "#$ de litri de vin sec, predispunerea fata de alcoolism este atribuita femeilor, care  beau mai mult de trei pahare de vin pe zi, aceste fiind in numar de apro(imativ  milioane. %e regula, femeile beau de unele singure, ascunzind cu gri!a acest fapt.Conform medicilor, la femei, dependenta de alcool se instaleaza mai repede decit la barbati, iar atunci cind este intr-o faza inaintata, boala nu mai poate fi vindecata. /ituatia se e(plica prin fiziologia diferita a femeilor si a barbatilor. 6n cazul celor dintii, e vorba de prezenta unei cantitati mai mici de apa in organism si a unui ferment feminin specific. %in aceasta cauza, efectul alcoolului asupra creierului femeii devine mai mare decit la barbati.
Efectele alcoolului
aria unei bauturi alcoolice determina si efectele sale asupra organismului. aria indica concentratia de alcool in bautura. Continutul de alcool7 Bere - #-+ la suta alcool 3facuta din cereale5.7 8in - "$-"9 la suta alcool 3din struguri5.7 )in, :his;4, cognac, rom - 9$-'$ la suta alcool 3amestec fermentat de cereale si fructe5. <ivelul de alcool in singe reprezinta cantitatea de alcool transportat de singe la creier, determinind gradul de into(icare.2n nivel de alcool in singe de $,$"-$,$ la suta nu are un efect prea mare asupra organismului= $,"$-$,"' la suta cauzeaza simptome mai grave, printre care deteriorarea vederii, a auzului, a deprinderilor motorii. 1a un nivel de $,"$-$,"' la suta este foarte periculos pentru soferi sa conduca masina. 1a $,$ la suta apar clar semne de betie, dificultatea de a vorbi, de a merge. Concentratiile peste $,9$ la suta duc la stare de coma. Cele de $.+$-$,>$ la suta cauzeaza moartea.
Remediu pentru combaterea poftei de alcool
Pentru a combate pofta de alcool, se recomanda un ceai concentrat de cimbru se pune un pumn de flori la un litru de apa clocotita, se lasa timp de 9-' minute, apoi se strecoara si se pune intr-un termos. 1a fiecare sfert de ora se ia cite o lingurita din acest ceai. Apare o stare de greata, transpiratie abundenta, urinare  puternica si cresterea a poftei de mincare. 1a consumul de alcool, reapare starea de greata. & cura repetata zile in sir, timp de doua saptamini, conduce la o repulsie fata de alcool.2n alt remediu eficient at?t in combaterea dependentei de alcool, cit si a celei de tutun este ceaiul din  pedicuta 314copodium clavatum5. /e face o infuzie din ' g planta, uscata si maruntita, la "'$ ml apa clocotita. /e consuma dimineata, la o ora dupa micul de!un, timp de 0 zile.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->