Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cum Se Impaca Femeile Cu Menopauza

Cum Se Impaca Femeile Cu Menopauza

Ratings:
(0)
|Views: 0|Likes:
Published by patapievici
remedii naturiste
remedii naturiste

More info:

Published by: patapievici on Jun 22, 2014
Copyright:Traditional Copyright: All rights reserved

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/22/2014

pdf

text

original

 
 
Cum se impaca femeile cu menopauza
Exista cercetatori care sustin ca menopauza le face pe femei mai fericite. Altii insa avertizeaza ca femeile traiesc, dupa virsta de 50 de ani, aproape o treime din viata, riscul aparitiei unor boli grave - precum cele cardiace, neuroendocrine sau ale sistemului osos.Dupa virsta de 55 de ani, dispar problemele
Psihiatrii britanici sustin ca menopauza le face pe femei mai fericite, contrar ideii de pina in prezent, care afirma ca acesta este un moment dificil in viata lor. Profesorul Paul Rebbington de la University College din Londra sustine ca tinerele femei sufera de depresie in numar de doua ori mai mare decit barbatii, dar dupa ce ating virsta de 55 de ani, problemele lor dispar. Echipa profesorului britanic a efectuat un studiu asupra a !.!!! de englezi, descoperind ca procenta"ul femeilor care sufera de an#ietate sau depresie scade de la !,$ la suta in grupul intre %&'5 ani pina la 5,( la suta in grupul de peste 55 de ani. )avantii au recunoscut ca acest efect al schimbarii starii psihice s&ar putea datora si schimbarii statutului social, dar ei sustin o legatura directa cu menopauza. *emeile prezinta o rata mult mai mare a drepresiilor, daca sint implicate +n problema +ngri"irii copiilor, a declarat profesorul Rebbington.  data ce copiii au crescut, multe femei se simt usurate si descopera o libertate uitata de mult, sustine  profesorul. -ovada este ca dupa menopauza femeile sint mult mai fericite. rebuie sa reconsideram ideea contrara, conchide Reebbington.
Femeile traiesc, dupa 50 de ani, o treime din viata
*emeile traiesc, dupa virsta de 5! de ani, aproape o treime din viata, riscul aparitiei unor boli grave &  precum cele cardiace, neuroendocrine sau ale sistemului osos & dupa instalarea menopauzei fiind e#trem de mare, motiv pentru care medicii recomanda un tratament special cu mult inaintea implinirii acestor ani. /enopauza trebuie privita ca o stare, nu ca o boala, sustin cei mai multi dintre medicii occidentali. /ilioane de femei intra zilnic in menopauza, iar, in Romania, aproape cinci milioane de femei au peste '5 de ani. 0nstalarea acestei stari poate fi asociata unor tulburari organice 1modificari la nivelul structurii tesuturilor2, functionale, vegetative 1in sistemul nervos vegetativ2 si ale sistemului osos. 0n general, afectiunile apar din cauza unui deficit hormonal, acesta putind fi substituit prin tratamente specifice. Cele mai frecvente boli provocate de dezechilibrul hormonal s+nt hipertensiunea arteriala, osteoporoza sau tulburarile neurologice 1boala 3lzheimer2. -ezechilibrul hormonal se reflecta si in scaderea rezistentei si in modificarea arhitecturii osoase.  femeie din patru se imbolnaveste de osteoporoza. Cea mai grava complicatie a acestei boli este fractura de sold, care & la o anumita virsta & poate fi chiar mortala.
Dezecilibrul ormonal poate fi tratat
/ulte din bolile specifice barbatilor de pina la 5! de ani & precum afectiunile cardiace si tulburarile de respiratie din timpul somnului & afecteaza si femeile dupa instalarea menopauzei. -e aceea, femeile trebuie sa inteleaga faptul ca dezechilibrul hormonal poate fi tratat, prezentarea periodica la medic dupa virsta de '! de ani fiind obligatorie. Un studiu medical de amploare, care urma sa determine impactul pe termen lung al terapiei hormonale de substitutie asupra sanatatii femeilor aflate in postmenopauza, a fost intrerupt de catre autoritatile medicale americane, intrucit s&a constatat ca riscurile asociate tratamentului au fost mai mari decit beneficiile sale.
 
4omens 6ealth 0nitiative 14602, finantat de guvernul american si condus de 7ational 0nstitute of 6ealth & care functioneaza sub egida -epartamentului )anatatii al )tatelor Unite, a fost o cercetare medicala in care s&au inscris voluntar peste %!.!!! de femei in postmenopauza, observatiile asupra acestora efectuindu&se in '! de centre localizate e#clusiv in )tatele Unite.)ubiectul studiului a vizat impactul pe termen lung al dietei, e#ercitiului fizic, terapiei hormonale de substitutie si al suplimentelor de calciu asupra sanatatii femeilor la menopauza, respectiv al cresterii sau reducerii incidentei cancerului la sin, cancerului colorectal, afectiunilor cardiace, osteoporozei si fracturilor.
!ratamentele ormonale nu a"uta la menopauza
Cercetarile au indicat faptul ca administrarea tratamentelor hormonale cu progestin si estrogen femeilor la menopauza a dus la cresterea cu ' la suta a incidentei infarctului miocardic. -e asemenea, a crescut cu 89 la suta incidenta afectiunilor coronariene, s&a dublat riscul de trombembolism venos, a crescut cu 88 la suta incidenta afectiunilor cardiovasculare totale 1arteriale si venoase2 si cu 8% la suta riscul de cancer la sin.0n schimb, administrarea acestor tratamente hormonale a dus la reducerea cu (: la suta a incidentei cancerului colorectal, cu (' la suta a incidentei fracturilor de sold, cu 8' la suta a incidentei tuturor fracturilor. 7u s&a inregistrat insa nici o diferenta in mortalitatea totala 1de toate cauzele2. *ood and -rug 3dministration 1*-32, autoritatea americana de reglementare in domeniul farmaceutic, a inclus produsele care contin estrogeni pe lista substantelor cancerigene. 0n practica medicala e#ista alternative la terapia de substitutie hormonala traditionala, printre acestea aflindu&se si tratamentul cu substante de sinteza, nonhormonale, de tipul ralo#ifene 1un modulator selectiv al receptorilor de estrogen2.
#astila care intirzie menopauza cu zece ani
 pastila contraceptiva care intirzie momentul menopauzei cu mai mult de zece ani a fost pusa la punct de o echipa de cercetatori olandezi. ;n acest fel, femeile de 5!&%! ani vor putea avea copii, fara nici o  problema. Pastila intrerupe ciclul hormonal normal si nu numai ca prote"eaza de sarcinile nedorite, dar si intirzie cu mai mult de zece ani momentul menopauzei. 0n acest fel, femeile dispun de o perioada fertila mai indelungata si procesul de imbatrinire post&menopauzal este mult incetinit. )pecialistii au e#plicat ca, desi subiectul mamelor virstnice este controversat, problema poate fi privita si din alt punct de vedere< femeile aflate la a doua casnicie pot avea copii cu noul lor partener, ceea ce nu poate fi de criticat. Pastila a fost pusa la punct de compania rganon si efectul ei direct este incetinirea productiei de hormoni care actioneaza producerea de ovule in ovare. Cind toate celulele disponibile din ovarele unei femei s&au transformat in ovule, atunci ciclul menstrual se opreste si ea intra in menopauza. 7oua pastila blocheaza hormonul *)6 1*ollicle )timulating 6ormone2, ceea ce incetineste acest proces. Unii specialisti afirma ca asa ceva este foarte greu de controlat, pentru ca ritmul in care celulele se transforma in ovule este in mare parte determinat genetic.
#atru reguli ale regimului alimentar in perioada menopauzei
Eliminati alimentele daunatoare & multe din neplacerile menopauzei dispar la 8&( luni dupa renuntarea la alimente cum ar fi< carnea si preparatele din carne, zaharul, alimentele cu conservanti, amelioratori de gust si culoare ori coloranti sintetici. *iecare din categoriile de alimente mentionate perturba grav echilibrul hormonal, mai ales la virsta critica a menopauzei. 3tentie la grasimi si e#cesul de proteine & pra"elile, produsele de cofetarie si patiserie, carnea grasa de  peste, brinzeturile fermentate trebuie consumate cu moderatie. Ele trebuie reduse la cel putin o treime fata de cit consumati in mod normal. 3tunci cind bufeurile, palpitatiile, nervozitatea devin e#trem de acute, este  bine chiar sa eliminati pentru una sau doua zile si alimente cum ar fi ouale, untul, uleiul, sosurile. 0n schimb, veti introduce cit mai multe cruditati.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->